Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Hot Trailer Sunday

Γεία σε όλους! To Hot Trailer Sundays είναι εδώ, μετά την απουσία μιας εβδομάδας (είχα γενεθλια μην πετάτε πέτρες) όταν πήγα για τετραήμερο. Enjoy!



The Wolverine (Trailer 2)


Δευτερο trailer του franchise "The Wolverine" (που με την σειρά του ανήκει στον ευρύτερο κύκλο ταινιών των X-Men με τίτλο "Origins") και βρίσκει αυτή την φορά τον Logan στην Ιαπωνία, σε αναζήτηση του θανάτου. Ο Wolverine κουράζεται πλέον με την αθανασία του και δέχεται την πρόταση ενός αφεντικού της Γιακούζα, την ζωή του οποίου έσωσε στον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, για να του αφαιρέσει την ικανότητα του να αυτοθεραπέυεται.


Fruitvale Station


Φαντάζομαι να προσέξατε ότι κάθε δυό και τρεις στα trailer των ταινιών πετάγεται το "Official Selection Sundance Festival". Ε κάποιο από όλα αυτά πρέπει actually να κερδίσει. Εδώ έχουμε τον νικητή του Grand Jury Prize για το 2013 (αλλά και του "Audience Award") ονόματι "Fruitvale Station". Διηγείται την τελευταία μέρα στη ζωή του 22χρονου Oscar Grant οποίος το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2009 πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στον σταθμό Fruitvale.


Riddick


Ακόμα μια προσθήκη στην ιστορία του διαβόητου δολοφόνου Riddick, ενός δραπέτη κατάδικου σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο στο μέλλον. Η ταινία αυτή την φορά κινείται σε πολύ διαφορετικούς τόνους από την τελευταία, στην οποία ο Riddick εγκαταλείφθηκε σ΄ένα αφιλόξενο πλανήτη, τον καταδίωκαν κεφαλοκυνηγοί και όταν έπεφτα η νύχτα τους έκαναν επίθεση τέρατα. Σ' αυτή την ταινία λοιπόν O Riddick έχει εγκαταλειφθεί σ' έναν αφιλόξενο πλανήτη, τον κυνηγούν κεφαλοκυνηγοί και του επιτίθενται τέρατα που βγαίνουν μόνο την νύχτα. Γιατί να θέλει κάποιος να δει αυτή την ταινία είναι για μένα εντελώς ακατανόητο.


Captain Phillips


Εδώ είμαστε! Καιρό είχαμε να δούμε Tom Hanks στο σινεμά και η αλήθεια είναι ότι λίγο τον πεθύμησα! Σ' αυτή την ταινία ο Hanks υποδύεται τον καπετάνιο ενός φορτηγού πλοίου, που το 2009 δέχτηκε επίθεση από σομαλούς πειρατές. Την θυμάμαι την ιστορία πολύ καλά γιατί ήταν το πρώτο αμερικάνικο πλοίο που δέχτηκε επίθεση από σομαλούς πειρατές, δίνοντας το έναυσμα για κτάπλου στην περιοχή διεθνούς στόλου με αποστολή την πάταξη της πειρατείας.


Ender's Game



Ben Kingsley, Harrison Ford και ο νεαρός Asa Butterfield συμπρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα σπουδαιότερα sci-fi μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. To "Ender's Game" διηγείται την ιστορία του νεαρού Ender Wiggin που μαζί με άλλα χαρισματικά παιδιά επιλεγήκαν για εκπαίδευση για να βοηθήσουν την Γη στην μάχη της με τα εντομοειδή Formics. Οι πιο παρατηρητικοί εξ' υμών θα προσέξατε ότι η υπόθεση μοιάζει πολύ με το "Starship Troopers" του 1997, οι δημιουργοί της οποίας κατηγορήθηκαν τότε ότι ξεπατίκωσαν το βιβλίο.
Η ανθρωπότητα άντεξε ήδη δύο εισβολές και εν όψει της τρίτης, αποφασίζουν ότι ήρθε καιρός για ριζοσπαστικές λύσεις.
Η ταινία όμως ξεκινά με αρκετά βαρίδια. Πρώτον, υπάρχει πολύ καλός λόγος γιατί κανένα studio δεν έκανε από το 1977 μέχρι σήμερα μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο. Ο συγγραφέας δέχτηκε κριτική για την υπέρμετρη βία (σκέφτου, το 1977) στην οποία εκτίθεται ο νεαρός πρωταγωνιστής αλλά τον γενικό μιλιταρισμό που διακατέχει το βιβλίο. Πως θα καταφέρουν να το αποδώσουν αυτό στον κινηματογράφο, στην πολιτικά ορθή κοινωνία του σήμερα και να μην δυσαρεστήσουν τους φαν, δεν έχω ιδέα.
Εκτός από αυτό, η ταινία έχει κι άλλο πρόβλημα. Ο συγγραφέας  και παραγωγός Orson Card είναι φανατικός πολέμιος του γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων και ήδη το παγκόσμιο κίνημα LGBT ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει την ταινία. Είναι κρίμα που δεν κρίνεται από το έργο του αλλά από την προσωπική του ζωή, αλλά ένα παγκόσμιο μποϊκοταζ σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για μια ταινία.


4 σχόλια:

  1. Ανυπομονώ τόσο πολύ για το Wolverine!!! Έχει δύο πράγματα που λατρεύω, τον Wolverine και την Ιαπωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιασεις σιερκές με την Rania που εν φανατική του Hugh Jackman. Προσωπικά είδα πολλές ταινίες με σουπερ-ήρωες και κάπου βαρέθηκα. Αν είσαι φαν της Ιαπωνίας να δεις το "The Last Samurai" με τον Cruise

      Διαγραφή
  2. Εν είμαι φανατική του Τζάκμαν (αλλά εκτιμώ τα...ταλέντα του) αλλά όντως κι εγώ ανυπομονώ. Αρέσκει μου γενικά το κόνσεπτ των χ-μεν (χίμεν), είδα τα υφιστάμενα σχετικά έργα τλχ 3 φορές το καθένα.
    :)

    Το κάπτεν φίλιπ τζι εγώ θυμούμαι την όλη κουβέντα, εν ξέρω πώς θα είναι σε έργο, πόσο έννα με κρατήσει, αλλά αγαπώ τον τομ χανκς, οπότε την περιέργεια έχω την! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω ο Hugh είναι γενικό σουξέ. Αλλόπως εν την ευαισθησία του σαν άντρας που εκτιμάτε τζαι όι τίποτε άλλο :) Είναι μεταφορά του βιβλίου που έγραψε ο ίδιος ο καπετάνιος. Νομίζω ενναν καλό φτάνει να μεν βάλουν παραπάνω σάλτσα απ' όση χρειάζεται

      Διαγραφή