Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

6 πράγματα που δεν ξέρατε για τις ταινίες του Tarantino



True story. Καθόμουν τη Δευτέρα και αποφάσισα να δω "Reservoir Dogs" και "Pulp Fiction". Λατρεύω Ταραντίνο, αγαπημένος σκηνοθέτης, και είχε καιρό να δω αυτά τα διαμάντια. Κατεβάζω τις ταινίες, απλώνω μπροστά από τον κομπιούτορα και αφήνομαι στο βίαιο και πολυεπίπεδο σύμπαν του ταλαντούχου σκηνοθέτη. Τελειώνω τον μαραθώνιο και κατευθύνομαι σαν ζόμπι στο ψυγείο για να τραφώ, σκεπτόμενος τι θα έκανα εάν ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με τον Jules.

Θα έκλανα μέντες πιθανότατα
Μετά το δείπνο λέω να κάτσω να δω τι έχει το Nova. Ι shit you not, μόλις άναψα την τηλεόραση από το Nova Cinema 1 είχε ξεκινήσει το "Kill Bill Vol.1" και ακριβώς μετά το "Kill Bill Vol.2" επειδή ήταν τα γενέθλια της Uma Therman και το κανάλι είχε αφιέρωμα στις ταινίες της! Βεβαίως και έκατσα να τα δω και μόλις έκλεισα αισίως ένα οκτάωρο γεμάτο Tarantino, δύο πράγματα σκέφτηκα. Πρώτον , για κάποιο λόγο ήθελα να κάνω κάτι εξαιρετικά βίαιο και δεύτερο, γιατί δεν κάθομαι να γράψω ένα ποστάκι σχετικό; Ετσι, ακριβώς μετά που τέλειωσα να στραγγαλίζω το δευτερο μου θύμα, έκατσα κάτω να γράψω για σας κάποια πράγματα για τις ταινίες του Tarantino που δεν τα ξέρατε πιο πριν! Εννοείται ότι υπάρχουν spoilers έτσι αν θέλετε δείτε τις ταινίες πρώτα. Πάμε.


Η "υπογραφή" του Tarantino είναι το "trunk shot" και είναι σε κάθε ταινία

Αν και ο ίδιος δεν το παραδέχεται, εν τούτοις το συγκεκριμένο shot είναι παρών σε κάθε του ταινία. Το "trunk shot" είναι ακριβώς ότι λέει το όνομα του. Είναι λήψη μέσα από το καπώ του αυτοκινήτου ή ότιδήποτε άλλο σε εξαιρετικά χαμηλή γωνιά. Και για του λόγου το αληθές:


From Dusk til' Dawn


Reservoir Dogs

Pulp Fiction

Jackie Brown


Kill Bill

Death Proof


Inglourious Basterds


Django Unchained

Το trunk shot δεν είναι εφεύρεση του Tarantino αλλά ο τρόπος του να αποδώσει σεβασμό σε παλιότερες ταινίες που έβλεπε όταν μεγάλωνε.


Όλες οι ταινίες του Tarantino διαδραματίζονται σε δύο ξεχωριστούς κόσμους


Ενας από τους πιο βασικούς λόγους γιατί αγαπώ τον Tarantino τόσο πολύ είναι επειδή είναι geekουλας του κερατά και λατρεύει τη λεπτομέρεια. Ο άνθρωπος γεννήθηκε αγαπώντας τις ταινίες και τα δικά του πονήματα είναι γεμάτα, ΓΕΜΑΤΑ, από pop culture references και αναφορες προς παλιότερες ταινίες. Οι ταινίες του Tarantino είναι παράδεισος για όλους τους σινεφίλ που αρέσκονται στο να αναζητούν τις μικρές λεπτομέρειες. Οι ταινίες του βρίθουν από μικρά-μικρά easter eggs που δεν επηρεάζουν την πλοκή αλλά διασκεδάζουν τους φαν.
Ο Tarantino όμως το παίρνει ένα βήμα πάρακατω.

Αυτό το βήμα συγκεκριμένα
Όλες οι ταινίες του Tarantino διαδραματίζονται σε δύο πολύ συγκεκριμένα σύμπαντα που έχουν σχέση μεταξύ τους αλλά μόνο λίγοι χαρακτήρες μπορούν να πηγαινοέρχονται. Τα δύο σύμπαντα, όπως είναι ευρέως γνωστά στους φαν, ονομάζονται "the realer than real" και το "movies movie". Το τελευταίο είναι το σύμπαν στο οποίο διαδραματίζονται το "Kill Bill" και το "From Dusk til' Dawn", όπου η δράση είναι εντελώς over the top και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη πραγματικότητα.

Νο! Really?!
Τώρα θα μου πεις, "καλά ρε φίλε και η υπόθεση στα υπόλοιπα έργα είναι ρεαλιστική;". Ε κοίτα. Δεν είπα ότι είναι ντοκιμαντέρ αλλά τουλάχιστον στο "Inglourious Basterds" δεν βρίσκεις βρικόλακες και χέρια που άμα τα κόψεις βγάζουν αίμα όπως το συντριβάνι στη Fontanta di Trevi.
Πέραν όμως αυτού, οι υπόλοιπες ταινίες διαδραματίζονται στο "realer than real" συμπαν και οι συνδέσεις μεταξύ τους θα σας στείλουν. Ετοιμοι;
Ο Vincent Vega του "Pulp Fiction" και ο Vic Vega του "Reservoir Dogs" είναι αδέλφια. Ο Tarantino μάλιστα δήλωσε ότι είχε σκοπό να κάνει μια ταινία με πρωταγωνιστές τους Madsen και Travolta για τις περιπέτειες των αδελφιών αλλά ο χρόνος τον πρόλαβε αφού πλέον οι δύο ηθοποιοί έχουν μεγαλώσει πολύ.
Ο Mr White (Harvey Keitel) στο "Reservoir Dogs" κάνει αναφορά σε μια γκόμενα που είχε στη γενέτειρα του, με το όνομα Alabama. Για όσους το παρακολουθήσατε, Alabama είναι το όνομα του γυναικείου χαρακτήρα (Patricia Arquette) στη ταινία που έγραψε ο Tarantino "True Romance". Και αυτή δεν είναι η μοναδική σχέση όπου εμφανίζεται το "True Romance". Στο "Inglourious Basterds" ο χαρακτήρας του Eli Roth ονομάζεται "The Bear Jew" και έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για ρόπαλα.


Batter up, bitch
To πραγματικό του όνομα στη ταινία όμως είναι Donny Donnowitz και ο Τarantino αποκάλυψε ότι όντως είναι πατέρας του Lee Donnowitz, του πρεζάκια παραγωγού ταινιών στο "True Romance". Θέλετε κι άλλο; Στο "Pulp Fiction" οι Jules και Vincent χρειάζονται την βοήθεια του Wolf για να ξεφορτωθούν ένα πτώμα πριν να επιστρέψει η γυναίκα του Tarantino, Bonnie, από την νυχτερινή βάρδια στο νοσοκομείο. Στο "Reservoir Dogs" ο Νice Guy Eddie λέει ότι γνωρίζει μια νοσοκόμα ονοματι Bonnie. Υπάρχουν πολλές τέτοιες αναφορές και μοναδικό σκοπό έχουν να δείξουν ότι οι ταινίες του Tarantino διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν.
Υπάρχουν μόνο δύο χαρακτήρες που μπορούν να κινηθούν ανάμεσα στα δύο σύμπαντα. O σερίφης Earl McGraw και ο γιός του Edgar.

Say hi boys

Η πρώτη εμφάνιση των McGraws ήταν στο "From Dusk til' Dawn" όταν κατά λάθος έπεσαν πάνω στους δολοφονικούς Gecko Brothers (Τarantino και Clooney).


Ο γιός του Edgar έπαιξε και στις τρεις ταινίες της τριλογίας (οι άλλες δύο είναι απαράδεκτες, μην διανοηθείτε καν) όπου έκανε και αναφορά στον πατέρα του. Οι McGraws επίσης είναι αυτοί που ερεύνησαν το μακελειό που έγινε στην εκκλησία που θα παντρευόταν η Beatrix Kiddo στο "Kill Bill".

Godamn pa!
O Earl έπαιξε επίσης στην συνεργασία του Tarantino με τον Rodriguez* στο "Grindhouse". Στο κομμάτι "Planet Terror" ο Earl αναγκάζεται να σκοτώσει την γυναίκα του και στο τέλος σώζει την πρωταγωνίστρια ενώ στο δεύτερο μισό, το "Death Proof", επισκέπτεται το νοσοκομείο με το γιό του σε αναζήτηση ενός δολοφόνου.


Σας νιώθω να ρωτάτε: "Και από που προήλθαν αυτοί οι τύποι;". Από την Αυστραλία απαντώ, αν λάβουμε υπόψη ότι ο ηθοποιός παίζει έναν αυστραλό μετανάστη που αφήνει κατά λάθος ελεύθερο τον πρωταγωνιστή στο "Django Unchained"!

Dumbass
Και επειδή δεν είναι Tarantino αν δεν είναι εντελώς fucked up, τους ρόλους του πατέρα και γιου παίζουν ο Michael Parks και James Parks που είναι βεβαίως πατέρας και γιός!
O μοναδικός άλλος χαρακτήρας που πάει από ταινία σε ταινία είναι ο χαρακτήρας του "Wolf" (Harvey Keitel) στο "Pulp Fiction".

"My name is Wolf. I solve problems"
Ο Tarantino ανακοίνωσε ότι ο Wolf θα εμφανιστεί τουλάχιστον σε μια ταινία του "movies movie universe". Η μοναδική που ξέρω ότι έχει στα σκαριά είναι η συνέχεια του "Kill Bill" οπόταν μπορεί στο μέλλον να τον δούμε στο πλευρό της Uma Therman.
Ακόμα αμφιβάλεις ότι κάποιες από τις ταινίες του είναι ταινίες μέσα σε ταινίες; Hold on to your seat.

Το "Kill Bill" είναι η αποτυχημένη τηλεοπτική σειρά της Mia Wallace στο "Pulp Fiction"

Είδατε το "Kill Bill"; Θυμάστε την συζήτηση που είχαν Travolta και Therman όταν βγήκαν ραντεβου, όταν εκείνη του διηγήθηκε τον αποτυχημένο τηλεοπτικό πιλότο στον οποίο έπαιξε;
Ορίστε για να σας φρεσκάρω την μνήμη. Στο 01:55 είναι η συζήτηση για το αποτυχημένο τηλεοπτικό σώου. Εισηγούμαι όμως να το δείτε όλο επειδή, you know. It's awesome by default.



Σας θυμίζει τίποτα το "Fox Force Five"; Ενα γκρουπ από ελίτ δολοφόνους στο οποίο συμμετέχει μια κινέζα, μια γαλλίδα, μια μαυρη και μια γυναίκα που είναι ειδική με λεπίδες! Mε την ελάχιστη διαφορά ότι στο "Kill Bill" υπάρχει ένας άντρας δολοφόνος και τέσσερεις γυναίκες, ο αποτυχημένος πιλότος της Mia θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η ζωή της Beatrix Kiddo λίγο πριν τα γεγονότα που έθεσαν σε κίνηση το "Kill Bill". Αν αναλογιστεί κάποιος μάλιστα ότι η Sophie Fatale (που είναι γαλλίδα στο έργο) είναι ένα από τα θύματα της Beatrix το γλυκό δένει απόλυτα!
 Η Beatrix Kiddo ήταν μέρος μιας ελίτ ομάδας δολοφόνων (Deadly Viper Assassination Squad) και αποφάσισε να αποχωρήσει μετά που έμεινε έγκυος, προκαλώντας την μήνι των υπόλοιπων μελών της ομάδας και του αρχηγού τους, Bill.


Μιας και είμαστε εδώ, να σας πω ότι ο Tarantino προγραμματίζει sequel για το "Kill Bill", με τον τίτλο βεβαίως να είναι "Kill Bill Vol.3" και "Kill Bill Vol. 4". Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Sophie Fatale, η κολλητή της Ο-Ren Ishii της οποίας η Beatrix έκοψε το χέρι (και ίσως κι άλλα μέλη αλλά ποτέ δεν μάθαμε), κληρονόμησε όλα τα λεφτά του Bill και της O-Ren και έβαλε ως στόχο ζωής να εκδικηθεί την Beatrix. Προς αυτή την κατεύθυνση στρατολόγησε την τυφλή πλέον Elle για να εκπαιδεύσει την κόρη της Vernita Green, Νikki, που η Beatrix άφησε ζωντανή μετά που σκότωσε τη μητέρα της.

"Revenge is a dish best served cold"
Αν και ο Tarantino ήταν ενθουσιώδης για την προοπτική των sequels, πιο πρόσφατα είπε σε συνέντευξη ότι κάτι τέτοιο τώρα μοιάζει απίθανο και ότι θα επικεντρωθεί σε άλλα project. Ποτέ δεν ξέρεις όμως!
Και πριν πάμε πάρακατω, ακόμα μια λεπτομέρεια από το "Kill Bill". H Beatrix τιμωρεί αυτοπροσώπως όλους όσους την αδίκησαν, εκτός από τον Bud, που υποδύεται ο Michael Madsen. O Bud πεθαίνει όταν η Elle του φέρνει μια τσάντα γεμάτη λεφτά που περιέχει ένα δηλητηρίωδες φίδι. Το φίδι δαγκώνει τον άτυχο Bud ο οποίος πεθαίνει με αγωνιώδεις πόνους. Το είδος του φιδιού είναι "αφρικανικη μαύρη μάμπα", το πιο δηλητηριώδες του είδους του. Ολα τα μελη όμως του Deadly Viper Assasination Squad έχουν παρατσούκλια που έχουν σχέση με φίδια και της Beatrix (όπως μαθαίνουμε στο τέλος) είναι "Black Mamba"!

Οι χαρακτήρες του Tarantino καπνίζουν αποκλειστικά μια μάρκα τσιγάρων και δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένο φαστ-φουντάδικο

Ο Tarantino αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ψεύτικές μάρκες για τα προϊόντα στις ταινίες του αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο που είναι παντού. Αναφέρομαι βεβαίως στα "Red Apple" τσιγάρα τα οποία καπνίζουν αποκλειστικά οι χαρακτήρες του.


Η πρώτη εμφάνιση που κάνουν τα εν λόγω τσιγάρα είναι στο ταμπλό του αυτοκινήτου του Tarantino στο "From Dusk til' Dawn".


Η αντανάκλαση των τσιγάρων φαίνεται στο πάνω δεξί κομμάτι της εικόνας

Στη ταινία "Four Rooms" που εξιστορεί τέσσερεις διαφορετικές ιστορίες, σ' εκείνη που έγραψε ο Tarantino φαίνεται ένα πακέτο δίπλα στον τηλεφωνικό πίνακα.


Στο "Reservoir Dogs" o Mr White προσφέρεται να δώσει ένα τσιγάρο "Red Apple" στον Mr Pink ενώ στο "Pulp Fiction" η παρουσία τους είναι πολύ πιο έντονη. Είναι πάνω στο τραπέζι των δύο ερωτευμένων ληστων,


τα καπνίζει η Uma Therman όταν βγαίνει ραντεβού,



ενώ τα ζητά και ο Bruce Willis αν και τα προτιμά άφιλτρα. Στο "Kill Bill" την ώρα που η Beatrix πάει να βρει την O-Ren βλέπουμε μια διαφήμιση τους.


Στο "Inglourious Basterds" τα τσιγάρα φαίνονται πάνω σ' ένα τραπέζι κατά την διάρκεια της σκηνής με τους γερμανούς που παίζουν σ' ένα καταγώγιο ενώ τα πουλούν και στο σινεμά που οι "Basterds" στήνουν παγίδα στον Χίτλερ.


Καλύτερη φωτό που βρήκα. Sorry guys

Στο "Death Proof" τα "Red Apples" είναι τα τσιγάρα που καπνίζει ο Kurt Russel και φαίνονται για μισό δευτερόλεπτο δίπλα από τον μοχλό ταχυτήτων.

Again, sorry
Στο "Django Unchained ηταν κάπως πιο δύσκολο να τα πετύχεις. Ουδέν κρυπτόν υπό τους φαν όμως.
Αν και ακόμα δεν έχουν πάρει το όνομα "Red Apple", η εταιρεία τα πουλά υπό μορφή καπνού. Κοιτάξτε πάνω αριστερά!


Υπάρχει αριθμός άλλων φανταστικών προϊόντων όπως το "Terriyaki Donut Shop" ο χυμός "G.O." αλλά εκτός από τα τσιγάρα πιο συχνά εμφανίζεται ένα χαμπουργκεδάρικο ονόματι "Big Kahuna Burger".

"That's some tasty burger!"
O Mr. Blonde πίνει αναψυκτικό από το "Big Kahuna Burger" στο "Reservoir Dogs",

"Are you gonna bark all day doggie or are you gonna bite?"

είναι τα αγαπημένα του Clooney στο "From Dusk til' Dawn",


τα προτιμούν οι πελάτες του ξενοδοχείου στο "Four Rooms",

Στο κάτω μέρος της οθόνης, δίπλα στα τσιγάρα "Red Apple" :)
ενώ είναι και μέρος της θρυλικής σκηνής στο "Pulp Fiction".

"SAY WHAT ONE MORE TIME!"
Στο "Death Proof" δεν εμφανίζεται επί της οθόνης αλλά οι πρωταγωνιστές κάνουν λόγο για μια διαφημιστική πινακίδα που βρίσκεται δίπλα από ένα "Big Kahuna Burger".

Τι απέγινε ο Μr Pink

Στο φιναλε του "Reservoir Dogs" όλοι οι πρωταγωνιστές πεθαίνουν, εκτός από τον Μr Pink (Steve Buscemi). H τύχη του Mr Pink ήταν μυστήριο για καιρό, μέχρι που κάποιος ανακάλυψε ότι η απάντηση ήταν ακριβώς μπροστά μας. Στην τελευταία σκηνή ο Μr White παίρνει αγκαλιά τον Mr Orange και τον σκοτώνει όταν μαθαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα αστυνομικός. Στο background ακούγονται αμυδρά κάποιες φωνές και αν δυναμώσει κάποιος τον ήχο και απομονώσει τις φωνές καταλαβαίνει ότι είναι ο Mr Pink που μιλά με τους αστυνομικούς που μόλις έφτασαν στην αποθήκη.

"Do you know what's this? This is the world's smallest violin playing for the waitresses"
Σύμφωνα με το transcript που βεβαίως κάποιος μπήκε στο κόπο να γράψει, ο Mr Pink προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητο του αλλά δεν ξεκινούσε. Στη συνέχεια πλάκωσαν οι αστυνομικοί, τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο, τον έβαλαν φαρδύ-πλατύ στο καπώ και του πέρασαν χειροπέδες. Μπορεί όμως να έπιασαν τον ίδιο αλλά τι απέγιναν τα διαμάντια που ο Mr Pink έκρυψε προηγουμένως; Αυτό μας φέρνει στο επόμενο..

Τι περιείχε η βαλίτσα του Marcellus Wallace στο "Pulp Fiction"

Ααααααααα, η βαλίτσα! Ενα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σινεμά, μαζί με το γιατί ο Dennis Quaid έχει καριέρα.

Το μοναδικό που ξέρω είναι ότι ο διάβολος είναι μπλεγμένος κάπως

Οι Jules και Vincent στέλνονται για να πάνε να πάρουν πίσω την βαλίτσα του γκανγκστερ Marcellus Wallace από κάτι μικροεγκληματίες. Το περιεχόμενο της βαλίτσας προκαλεί θαυμασμό στον Vincent και φαίνεται να λάμπει,


ενώ παρόμοιο effect έχει και στον Tim Roth όταν ο Jules του δείχνει τι έχει μέσα η βαλίτσα.



Στο έργο ποτέ όμως δεν΄γίνεται γνωστό τι περιέχει η βαλίτσα. Αυτό πρόκάλεσε έντονες συζητήσεις μεταξύ των φαν και οι θεωρίες άπειρες. Κάποιοι λένε ότι περιέχει ραβδους χρυσού και γι' αυτό λάμπει, κάποιοι λένε ότι είναι η λεία των ληστών από το "Reservoir Dogs" ενώ άλλοι λένε ότι περιέχει την ψυχή του Marcellus Wallace. Αυτό είναι και η πιο διάσημη θεωρία γι' αυτό θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά επιχειρήματα υπέρ.
Η θεωρία λέει ότι ο Wallace πούλησε την ψυχή στο Διάβολο σε κάποιου είδους μεφιστοφέλεια συμφωνία αλλά ο διάβολος αθέτησε την υπόσχεση του έτσι ο Wallace έστειλε τους μπράβους του να καθαρίσουν. Κοιτάξτε τον αριθμό της βαλίτσας.


Ο Wallace (Ving Rhames) μάλιστα παρουσιάζεται στο μισό έργο με ένα τσιρότο στη βάση του πίσω μέρος του κεφαλιού, σημείο από όπου υποτίθεται μπορεί κάποιος να αφαιρέσει την ψύχή.


Οι δύο μπράβοι είναι σε θεία αποστολή, γι' αυτό και η θεία επέμβαση όταν δέχτηκαν πυροβολισμούς εξ' αποστάσεως αλλά δεν χτυπήθηκαν. Ο Τarantino ρωτήθηκε αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα αλλά η απάντηση του είναι ότι "το περιεχόμενο της βαλίτσας είναι ότι θέλει ο καθένας να είναι".
Φυσικά η αλήθεια είναι πολύ πιο πεζή. Οπως πολύ έξυπνα εξηγείται εδώ το περιεχόμενο της βαλίτσας δεν είναι απολύτως τίποτα. Είναι απλά ένα σεναριακό κόλπο για να εξάψει το ενδιαφέρον των θεατών και να θέσει τα γεγονότα σε κίνηση. Πέραν τούτου, δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιό είναι το περιεχόμενο της βαλίτσας αφού ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε επετεύχθη. Γιατί λοιπόν το "666", η λάμψη και το μυστήριο; Elementary. Ούτως ώστε ακόμα και 20 χρόνια μετά που κυκλοφόρησε η ταινία ο κόσμος να την συζητά!

Αυτά είχα για σας σήμερα! Καλά να περνάτε! Σας αφήνω με την χορευτική σκηνή στο "Pulp Fiction", υπό τους ήχους του "You never can tell" από τον Chuck Berry.



*Fun Fact: Quentin Tarantino και Robert Rodriguez είναι κολλητάρια. Εχουν ασχοληθεί με πολλά κοινά project και βοήθησαν ο ένας τον άλλο με τις ταινίες τους. Εχουν μεταξύ τους έναν κανόνα: Οποτε ο ένας χρειάζεται την βοήθεια του άλλου πρέπει να τον πληρωνεί 1 δολλάριο.

13 σχόλια:

  1. Like I said on FB, this post just gave me a film-nerd-gasm!!! Loved it. :-D

    Και ο αδερφός μου παρακολούθησε το ίδιο αφιέρωμα για τον Ταραντίνο στο Nova και άρχισε να με ρωτάει χθες το μεσημέρι ερωτήσεις για τον Ταραντίνο!
    Θα τον παραπέμψω στο μπλογκ σου! ;-)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. respect!!! love Tarantino τζαι ξαναείδα πρόσφατα το Pulp Fiction -τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενη ταινια. αν πιασεις τα quote μονο καμνεις αλλο μια ταινια

      Διαγραφή
  3. Το αγαπημένο μου ποστ σου by far να σε καλά που το έγραψες! Respect στον Θεό Ταραντίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντάξει πολλή αρρώστια ο άνθρωπος. Πολλά πολλά ωραίο ποστ, που το θρμα ως τη δόμηση σου! Θενξς ε λοτ ντουντ. Ήταν να σου βάλω κανένα λινκ κλπ αλλά βαρκέ... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. excellent..θέλωωω και εγώ Tarantino marathon!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν να σου βάλω τζι άλλα αλλά εννα με πεις πρηχτούι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή