Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

8 απαντήσεις σε μεγάλα μυστήρια του κινηματογράφου

Είναι κάποιες ταινίες που δεν έχουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν. Είτε είναι ηθελημένα ή απλά παράβλεψη απο μέρους των δημιουργών, είναι κάποια πράγματα που δεν θα μάθουμε ποτέ. Εάν ο DiCaprio ονειρεύεται στο "Inception", ποιό είναι το νόημα πίσω από το φινάλε του "2001: Space Odyssey" αλλά και γιατί ο Adam Sandler έχει κινηματογραφική καριέρα.

Κυρίως το τελευταίο
Είναι όμως κάποια βασανιστικά ερωτήματα που έχουν απαντήσεις! Είτε από σκηνές που έμειναν έξω από το τελικό προϊόν, συνεντεύξεις συντελεστών ή άλλα Μέσα, οι απαντήσεις είναι εδώ! Εψαξα στην Δυση, έψαξα στην Ανατολή, έψαξα στο Βορρά, έψαξα στο Νότο, τζ' απου τα πέρατα της Γης τον κόσμο προσκαλώ τον και βρήκα για σας τα καλύτερα μυστήρια με τις πιο πειστικές απαντήσεις. Εννοείται ότι υπάρχουν spoilers ετσι διαβάστε επί ιδίω κινδύνω.


Titanic: Γιατί ο Jack δεν ανέβηκε στην πόρτα για να σωθεί;

Στο τέλος της ταινίας, ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού ενώ η φιλενάδα του είναι αραχτή και light  πάνω σ’ ένα κομμάτι  πόρτα από το ναυάγιο του πλοίου. Εντός ολίγου το αναπόφευκτο έρχεται: Ο Jack γίνεται παγάκι και βυθίζεται γρηγορότερα από την καριέρα του Mel Gibson, αφού προηγουμένως  βάζει την Rose να του υποσχεθεί ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται στη ζωή της.

H Rose, έχοντας πάρει την συμβουλή του Jack ΠΟΟΟΟΟΛΥ σοβαρά

Από  την πιο κάτω φωτογραφία όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σχεδία χωρούσε άνετα και τους δύο. Γιατί ο Jack επέλεξε να πεθάνει και δεν ανέβηκε και κείνος στη σχεδία για να σωθούν και οι δύο;

My heart will go on? Αρχιδια
Απάντηση:  Επειδή θα πνίγονταν και οι δύο. Το ερώτημα με την σχεδία του Τιτανικού υφίσταται εδώ και χρόνια. Πολλοί μάλιστα προχώρησαν και σε αναπαραστάσεις, για να δείξουν πόσο εύκολο είναι να χωρέσουν δύο άτομα στην σχεδία.

Pictured: Ample free time. NOT pictured: A life wasted
Μέχρι που κάποιος φυσικός αποφάσισε να βάλει τελος στην συζήτηση εφαρμόζοντας απλές μαθηματικές φόρμουλες που έχουν να κάνουν με την άνωση και την βαρύτητα. Σύμφωνα με λοιπόν με τους υπολογισμούς του, η πόρτα δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει το συνδυασμένο βάρος του ζευγαριού και θα βυθιζόταν. Μπορείτε να ελέγξετε τους υπολογισμούς του ελεύθερα. Η μοναδική φυσική που ξέρω περιλαμβάνει καρτουν.

Κογίοτιον αξίωμα περί βαρύτητας: Ολα τα αντικείμενα μπορούν να αιωρούνται απεριόριστα, εκτός εάν κοιτάξουν κάτω
 Ισως να κατάφερναν να επιβιώσουν για λίγο στα παγωμένα νερά αλλά θα πέθαιναν από υποθερμία πολύ πριν να τους βρουν τα συνεργεία διάσωσης. Ο Jack  θα έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Rose ζωντανή και δεν θα ρίσκαρε το θάνατο της απλά για να έχει μια αμυδρή ευκαιρία επιβίωσης.

Αν ήξερε βεβαίως τι εγωίστρια σκατόγρια θα γινόταν, θα την έπνιγε επί τόπου

The Wrestler: Ο Randy έζησε ή πέθανε;

Σαν το «Inception», το «The Wrestler» του σκηνοθέτη του βραβευμένου «Black Swan» Darren Arronofsky, έχει ανοιχτό τέλος. Ο θεατής καλείται να συμπληρώσει ο ίδιος το κενό με την φαντασία του, επιλέγοντας για τον εαυτό του το τέλος που θα ήθελε. Για όσους δεν είδαν την ταινία, ο Mickey Rourke υποδύεται τον Robin Razinscky -aka Randy the Ram- έναν έκπτωτο παλαιστή wrestling που βρίσκεται στον πάτο και αδυνατεί να διατηρήσει σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του. Ο Randy αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιακά προβλήματα και ο γιατρός τον προειδοποιεί ότι εάν συνεχίσει να παλεύει πιθανότατα θα πεθάνει. Έχοντας πλέον αποξενωθεί από τους πάντες, ο Randy επιστρέφει για ακόμα ένα ματς και το έργο τελειώνει την στιγμή που ο φίλος μας ετοιμάζεται να δώσει το καθοριστικό χτύπημα.

Εδώ ακριβώς τελειώνει το έργο
Τι έγινε λοιπόν μαζί του; Επέζησε και αποφάσισε να ξαναφτιάξει την ζωή του; Κέρδισε και έγινε ο σταρ που πάντα ονειρευόταν;  Ή έσβησε στο ρινγκ ξεχασμένος απ’ όλους;

Απάντηση: Σορρυ που θα σας το κάνω αυτό, αλλά εδώ η τέχνη μιμείται την ζωή και στην ζωή σπάνια έχουμε ευτυχισμένο τέλος. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο Arronofsky, o Randy όντως έφτασε στο τέλος της ζωής του στο ρινγκ, προσθέτοντας μάλιστα «Αν όχι τότε, πότε;».
Μιας κι είμαστε όμως εδώ, ξέρατε ότι ο Mickey Rourke ξεκίνησε την καριέρα του σαν μποξέρ και αποσύρθηκε με 27 νίκες και 3 ήττες;


Pulp Fiction: Τι περιέχει η βαλίτσα του Marcellus Wallace;


Αν και ήδη έχω απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα, είναι κρίμα να μην το συμπεριλάβω σε μια τέτοια λίστα. Η βαλίτσα του εγκληματία Marcellus Wallace είναι ένα από τα κεντρικά στοιχειά στο «Pulp Fiction», δίνοντας έναυσμα για να εκτυλιχθούν κάποιες από τις ιστορίες. Η επανάκτηση της μάλιστα από τους μπράβους John Travolta και Samuel Jackson είναι μια από τις καλύτερες σκηνές του παγκόσμιου σινεμά.

Και ξεκίνησε μια motherfuckin' καριέρα στον motherfuckin' κινηματογράφο. Motherfuckers
Ο θεατής δεν μαθαίνει όμως ποτέ το περιεχόμενο της. Στις δύο περιπτώσεις που ανοίγει η βαλίτσα εκπέμπει ένα χρυσό φως, γεγονός που οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ράβδους χρυσού. Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι η βαλίτσα περιέχει την ψυχή του Marcellus Wallace την οποία πούλησε στον διάβολο για να πλουτίσει αλλά ο βελζεβούλης αθέτησε με κάποιο τρόπο την συμφωνία. Οι φαν στηρίζουν την θεωρία τους στο ότι ο κωδικός της βαλίτσας είναι «666» αλλά και στο ότι ο Wallace έχει ένα τσιρότο στη βάση του κρανίου του, σημείο απ΄ όπου παλαιότερα πίστευαν ότι μπορεί να γίνει εξαγωγή της ψυχής.

Η σωτηρία της οποίας, σύμφωνα με την Πρωτοψάλτη, είναι πολύ μεγάλο πράγμα
Απάντηση: Αέρα κοπανιστό. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη ο καθένας βλέπει ότι θέλει στη βαλίτσα, κάνοντας το περιεχόμενο εντελώς υποκειμενική υπόθεση. Αφού λοιπόν το περιεχόμενο δεν έχει σημασία, η βαλίτσα είναι ένα «McGuffin».

Που αντίθετα με το τι πίστευα στην αρχή, δεν είναι το νέο burger από κομμάτια ενός συμπαθούς χαρακτήρα της Disney

Ο όρος «ΜcGuffin» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Alfred Hitchcock και σύμφωνα με τον μεγάλο σκηνοθέτη πρόκειται για σεναριακό κόλπο, ένα αντικείμενο ή αφηρημένη ιδέα που ως μοναδικό σκοπό έχει να γίνει εφαλτήριο για να εξελιχθεί η πλοκή αλλά  η σημασία του χάνεται στην συνέχεια. Ο Hitchcock εξήγησε ότι το να δοθεί εξήγηση για την φύση του McGuffin είναι αντιπαραγωγικό, καθώς θα σταματήσει την πλοκή που είχε ήδη ξεκινήσει και θα αποπροσανατολίσει τον θεατή. Η φύση του McGuffin δεν έχει καμία απολύτως σημασία και δεν επηρεάζει την ροή του έργου.

Mindfucked? Τι περιμένατε από τον σκηνοθέτη της μοναδικής ταινίας παγκοσμίως που δεν έχει ούτε μια μουσική νότα;
Θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα όταν ρωτήθηκε στην διάρκεια μιας διάλεξης για ένα τέτοιο σεναριακό κόλπο, ο Hitchcock απάντησε με μια χαρακτηριστική ιστορία: Δύο άντρες βρίσκονται σε τρένο που πάει στη Σκωτία όταν ο ένας βλέπει μια μεγάλη βαλίτσα στις αποσκευές του άλλου. «Τι είναι αυτό;» ρωτά και άλλος απαντά «είναι ένα mcguffin». «Και τι είναι το mcguffin ακριβώς;» ξαναρωτά ο πρώτος. «Είναι ένα είδος παγίδας για λιοντάρια που μένουν στα βουνά της Σκωτίας», απαντά ο δεύτερος. Απορημένος ο πρώτος λέει «μα δεν υπάρχουν λιοντάρια στα βουνά της Σκωτίας!» για να του απαντήσει ο άλλος «ε τότε δεν θα είναι McGuffin αυτό».
Συμπέρασμα: Το περιεχόμενο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι δίνει έναυσμα για να ξεκινήσει το έργο. Μιας και είμαστε όμως στις ταινίες του Ταραντίνο…

Reservoir Dogs: Ποιος σκότωσε τον Nice Guy Eddie;


Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της καλύτερης ανεξάρτητης ταινίας που γυρίστηκε ποτέ και που ξεκίνησε την καριέρα του Tarantino σαν σκηνοθέτη. Για όσους εξ’ υμών διέπραξαν το ολέθριο λάθος να μην είδαν αυτό το κινηματογραφικό μνημείο, επιτρέψτε μου πρώτα να σας ρωτήσω τι στα σκατά κάνετε με την ζωή σας και σε δεύτερο βαθμό να σας μπάσω στην υπόθεση: Μια συμμορία από ληστές που είναι γνωστή μόνο με τα παρατσούκλια τους (Mr. White, Mr Orange, Mr Pink, Mr Blue, Mr Brown, Mr Blonde) μαζί με τον αρχιεγκληματία Joe Cabot και τον γιό του, Nice Guy Eddie, οργανώνουν μια ληστεία διαμαντιών.

Επίσης έχουν σοβαρή φιλολογική συζήτηση αναφορικά με το νόημα γνωστού ποπ τραγουδιού
Για λόγους που δεν είναι επί του παρόντος η ληστεία πάει στραβά και όλοι καταλήγουν σε μια αποθήκη που είναι το συμφωνημένο σημείο συνάντησης. Μετά από μια σειρά από γεγονότα, 4 από αυτούς καταλήγουν σ’ ένα Mexican stand-off. O Joe σημαδεύει τον Μr Orange που είναι αιμόφυρτος στο πάτωμα, ο Mr White τον Joe και ο Nice Guy Eddie τον Μr White. Ξαφνικά όλοι πυροβολούν και οι τρεις σωριάζονται στο πάτωμα. Το πρόβλημα είναι το εξής: Αφού κανένας δεν σημάδευε τον Nice Guy Eddie, πως πυροβολήθηκε; Ο μοναδικός άλλος που ήταν στο δωμάτιο ήταν ο Mr Pink που δεν είχε όπλο και έφυγε όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Πως πέθανε λοιπόν ο Eddie;

Και πόσο ακριβώς είναι το πιο μικρό βιολί του κόσμου;
Απάντηση: Τον πυροβόλησε ο Mr White. Σύμφωνα με το σενάριο ο Mr White σκοτώνει τον Joe και γυρίζει για να πυροβολήσει τον γιό του. Ο λόγος που δεν φαίνεται να πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο είναι επειδή πολύ απλά δεν πήγαν. Η σκηνή που κατέληξε στην ταινία είναι λάθος. Όταν την γύρισαν το εκρηκτικό από το όπλο του Μr White εκπυρσοκρότησε σε λανθασμένο χρόνο, πριν να προλάβει ο Harvey Keitel να γυρίσει το όπλο. Εάν κοιτάξετε την σκηνή πολύ προσεκτικά βλέπετε ότι πυροβολεί δύο φορές, μια τον Joe και μια στον αέρα. Ο Tarantino δεν είχε χρόνο να ξαναγυρίσει την σκηνή (θυμηθείτε, ήταν ανεξάρτητη παραγωγή και ήδη είχε ξοδέψει σχεδόν όλα του τα χρήματα) και προτίμησε να βάλει την λανθασμένη εκδοχή στο έργο.
Μην ξεχάσετε να διαβάσετε εδώ για να μάθετε τι απέγινε ο Mr Pink!

Hearts in Atlantis: Τι απέγινε ο Ted Brautigan;

Το «Hearts in Atlantis» είναι μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν πολύ νεαρό τότε Anton Yeltchin και ένα ακαθορίστου ηλικίας από ένα σημείο και μετά Anthony Hopkins.



Πρόκειται για την μεταφορά στον κινηματογράφο της νουβέλας του Stephen King  “Low Men in Yellow Jackets” από την συλλογή διηγημάτων “Hearts in Atlantis”, απ΄όπου κι ο τίτλος. Είναι η ιστορία της δυνατής φιλίας και αγάπης ενός ηλικιωμένου με ψυχικές δυνάμεις, του Ted Brautigan και ενός ορφανού από πατέρα αγοριού  του Bobbie Garfield που κάνουν παρέα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ο Brautigan αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι μέντιουμ που στρατολογείται από το FBI για να πολεμήσει τους κομμουνιστές και όταν μπαίνει στην ιστορία έχει δραπετεύσει και κρύβεται από τους δεσμώτες του.

Κάτι σαν το "Hunt for Red October". Χωρίς όμως υποβρύχια. Ή θάλασσα. Ή τον Sean Connery. Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι καθόλου το ίδιο
Η ταινία καταλήγει με τον Brautigan να συλλαμβάνεται από τους «Low Men» (προφανές λογοπαίγνιο με τις λέξεις “law men” δηλαδή “άνθρωποι του νόμου”) και να αφήνει τον Bobbie σ’ ένα βροχερό δρόμο, μαζί με τα λεφτά που κέρδισε από ένα στοίχημα σε αγώνα πυγμαχίας. O Bobbie και η μητέρα του χρησιμοποιούν τα λεφτά για να φτιάξουν μια νέα ζωή και ο μικρός δεν βλέπει ποτέ ξανά τον άνθρωπο που άλλαξε την ζωή του.
Τι απέγινε όμως ο Brautigan; Ποιοι είναι οι Low Men; Κατάφερε να τους ξεφύγει ή πέθανε στα μπουντρούμια που τον έκλεισαν;

Απάντηση: Χρησιμοποίησε τις ψυχικές του δυνάμεις για να νικήσει έναν εχθρό που απειλούσε  να καταστρέψει το σύμπαν και επέστρεψε στην Αμερική του μέλλοντος.
Όπως σας είπα πιο πριν, το «Hearts in Atlantis» είναι διήγημα του Stephen King, που είναι διαβόητος για την επιμονή να διασταυρώνει τους κόσμους που διαδραματίζονται τα βιβλία του. H απάντηση σε όλα τα ερωτηματικά που αφορούν τον Brautigan βρίσκονται στο βιβλίο «The Dark Tower», το έβδομο βιβλίο της ομώνυμης σειράς του King, που ο ίδιος θεωρεί σαν το magnum opus του.



Ο Ted Brautigan ήταν μέλος μιας ομάδας από εξαιρετικά χαρισματικά μέντιουμ με το όνομα «The Breakers» που στρατολογήθηκαν δια της βίας από τον Crimson King, τον ανταγωνιστή της σειράς βιβλίων «The Dark Tower» για να τον βοηθήσουν να καταστρέψει τον ομώνυμο πύργο, όπου σύμφωνα με την μυθολογία της σειράς βρίσκεται το κέντρο της πραγματικότητας. Εάν ο πύργος καταρρεύσει τότε θα επικρατήσει το απόλυτο χάος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Crimson King να κατακτήσει το σύμπαν, με την βοήθεια βεβαίως των πρακτόρων του, τους Can-Toi ή Low Men.

Κομμάτι της αποστολής του είναι να ταξιδέψουν στη Γη και να σώσουν τον συγγραφέα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Επειδή άμα είσαι ο κορυφαίος συγγραφέας τρόμου κάνεις ότι σκατά θέλεις και κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα
Ο Ted καταφέρνει να δραπετεύσει στην Αμερική των 50’s (όπου και διαδραματίζεται η ταινία) αλλά συλλαμβάνεται λίγο μετά. Στη συνέχεια γνωρίζει τον πρωταγωνιστή του «Dark Tower», Roland Descain και τους φίλους του, που βρίσκονται σε αποστολή να προστατέψουν πάση θυσία τον Πύργο. Ο Ted μαζί με έναν άλλο χαρακτήρα του King από νουβέλλα, τον Dinky Earnshaw από το «Everything’s Eventual» συμμαχούν μαζί με τον Roland και καταφέρνουν να σκοτώσουν τον Crimson King. O Ted επιστρέφει σ’ ένα γειτονικό χωριό για να ξεκουραστεί και στη συνέχεια –πάντα σύμφωνα με το βιβλίο- σκοπεύει να ταξιδέψει στην Αμερική του μέλλοντος.

Cast Away: Tι περιείχε το κουτί της Fed Ex που ο Tom Hanks είχε μαζί του όλο το έργο;

Το «Cast Away» είναι μια ταινία του 2000 με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks και σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis (Back to the Future) που διηγείται την ιστορία ενός υπαλλήλου της FedEx που καταλήγει σ’ ένα έρημο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετά που το αεροπλάνο που τον μεταφέρει συντρίβεται στη θάλασσα.

"FedEx: We deliver, eventually"
Ο Tom Hanks υποδύεται τον Chuck Noland, τον μοναδικό επιζώντα. Ο Noland ανοίγει όλα τα δέματα που καταφέρνει να περισώσει από τα συντρίμμια, εκτός από ένα που έχει πάνω ζωγραφισμένα φτερά αγγέλου. Πρόκειται για το ίδιο δέμα που στην εισαγωγή του έργου βλέπουμε μια άγνωστη γυναίκα να ταχυδρομεί.

Φαίνεται στο βάθος. Στη φωτό επίσης διακρίνονται παγοπέδιλα/οδοντιατρικός εξοπλισμός
Ο Noland κρατά το κουτί μαζί του και μετά από 4 χρόνια, όταν καταφέρνει να σωθεί, το παίρνει μαζί του για να το πάρει πίσω στον αποστολέα. Όταν φτάνει στο σπίτι το βρίσκει άδειο και αφήνει το δέμα στην πόρτα. Φεύγοντας φτάνει σ΄ένα σταυροδρόμι, όπου τον προσπερνά η γυναίκα από την εισαγωγή με τα φτερά ζωγραφισμένα στην πόρτα του αυτοκίνητου. Ο Noland την βλέπει να απομακρύνεται και η ταινία τελειώνει.
Τι είχε όμως το δέμα μέσα; Άξιζε τα όσα πέρασε ο πρωταγωνιστής για να το παραδώσει;

"WILSOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!". Sorry, δεν μπορούσα ν' αντισταθώ
Απάντηση: Δυο μπουκάλια πράσινη σάλτσα κι ένα γράμμα. Πριν εξηγήσω γιατί, πρέπει να σας πω ότι στο τέλος ο Zemeckis αποφάσισε να χειριστεί το γράμμα ως McGuffin (βλέπε πιο πάνω). Το περιεχόμενο δεν έχει καμία σημασία.
Γιατί όμως σάλτσα; Βλέπετε το σενάριο στην αρχή ήταν κάπως διαφορετικό. Η άγνωστη γυναίκα στην εισαγωγή ονομαζόταν αρχικά Bettina και είναι καλλιτέχνης (εξ’ ου και τα ζωγραφισμένα φτερά) και όταν ξεκινούσε το έργο θα μαθαίναμε ότι ο άντρας ήταν στο εξωτερικό και ήθελε να του στείλει δύο μπουκάλια από την αγαπημένη του σάλτσα. Και το φινάλε όμως ήταν διαφορετικό. Στο έργο, το μοναδικό πράγμα που δίνει δύναμη στον Noland είναι η αρραβωνιαστικιά του Kelly (Helen Hunt) η οποία όμως μετά το ατύχημα τον θεωρεί νεκρό και φτιάχνει την ζωή της από την αρχή. Στο έργο ο Noland επανασυνδέεται μαζί της αλλά στο τέλος την εγκαταλείπει, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούν πλέον να είναι μαζί, όσο και να το θέλει.

Για κάποιο λόγο έδειχνε προτίμηση στη φωτιά
Στο αρχικό finale όμως, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αν έχετε την διάθεση, ο Noland πάει στο σπίτι τη γυναίκας πριν να συναντηθεί με την Kelly και μαθαίνει το περιεχόμενο του δέματος, μαζί με το ότι δεν είναι ανάγκη δύο άνθρωποι να είναι μαζί για να αγαπιούνται. Μαζί με το ότι κάποιος φορές, όσα εμπόδια και να ξεπεράσουμε, όσο και να το θέλουμε, δεν μπορούμε να είμαστε με τον άνθρωπο που θέλουμε. Έχοντας καταλήξει σε απόφαση για το τι θα κάνει με την Kelly, o Noland ευχαριστεί την γυναίκα και φεύγει. Ο Zemeckis θεώρησε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό για τον χαρακτήρα να φτάσει από μόνος του σ’ αυτό το συμπέρασμα έτσι έκοψε την συγκεκριμένη σκηνή.

Independence Day: Πως στο διάολο ο Jeff Goldblum κατάφερε να μολύνει με ιό το σκάφος των εξωγήινων, αφού η τεχνολογία ήταν εμμμμ εξωγήινη;


Αααα, το Ιερό Δισκοπότηρο, η ακρογωνιαία λίθος του nerd rage παγκοσμίως. Πως ο χαρακτήρας του Jeff Goldblum κατάφερε να εξολοθρεύσει ολόκληρο τον στόλο των εξωγήινων στέλνοντας τους έναν ιό στο ηλεκτρονικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα Mac Powerbook.

O αγώνας των hipster τώρα δικαιώνεται
Για χρόνια οι κομπιουτεράκηδες αναθεμάτιζαν την ταινία λόγω αυτού του λάθους, καταδικάζοντας την στο πυρ το εξώτερο. Χρόνια όμως μετά, όταν κυκλοφόρησε το DVD με τις σκηνές που κόπηκαν μαθαίνουμε πως έτυχε ο Goldblum να καταφέρει έναν τέτοιο ηλεκτρονικό άθλο. Δεν είναι και πολύ ικανοποιητική εξήγηση αλλά τουλάχιστον είναι μια κάποια δικαιολογία.

Για μένα το "Cause Im Jeff fucking Goldblum" είναι αρκετή δικαιολογία
Aπάντηση: Ο Goldblum ήξερε ήδη το πρόγραμμα με το οποίο λειτουργούσαν οι εξωγήινοι και απ΄εκεί και πέρα ήταν απλά θέμα να προγραμματίσει τον ιό. Φυσικά, αντιλαμβάνεστε ότι η εξήγηση δεν είναι και πολύ σόι την στιγμή που τα Mac είναι ασύμβατα ακόμα και με PC αλλά τέλοσπάντων. Επιστημονικής φαντασίας είναι η ταινία, ας τους αφήσουμε λίγο λάσκο.

Επειδή μόνο εκείνη η φάση είναι απίστευτη. Η υπόλοιπη ταινία μπορεί να γίνει ντοκιμαντερ
Οι γήινοι επιστήμονες είχαν ήδη γνώση της εξωγήινης τεχνολογίας (αφήνεται να εννοηθεί ότι το εξωγήινο σκάφος που βρέθηκε καταρρίφθηκε στο Roswell το 1947) και ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν με τον χαρακτήρα του Goldblum τα ευρήματα τους. Περαιτέρω, σε μια deleted σκηνή, o Goldblum μονολογεί ότι μπορεί να αντιληφθεί το εξωγήινο σήμα βάσει της ανάλυσης που είχε κάνει προηγουμένως, όταν υπολόγισε ότι οι εξωγήινοι μετρούσαν αντίστροφα για να επιτεθούν.
Με την συνδιασμένη γνώση του και εκείνη των επιστημόνων κατόρθωσε να αναπτύξει τον ιό που κατέστρεψε τον εξωγήινο στόλο.


Groundhog Day: Πόσες μέρες ο Bill Marrey ξανάζησε την "Μέρα της Μαρμότας";


Το "Groundhog Day" είναι ίσως από τις καλύτερες κωμωδίες που γυρίστηκε ποτέ και παρά το ότι είναι παλιά, βλέπεται ευχάριστα ακόμα και σήμερα. Διηγείται την ιστορία ενός κυνικού, εγωιστή μετερεωλόγου σε αμερικάνικο κανάλι, που αναγκάζεται να ζει μια συγκεκριμένη μέρα ξανά και ξανά. Στο τέλος καταλαβαίνει ότι είναι ερωτευμένος με την καινούργια παραγωγό του και προσπαθεί να την κερδίσει. Προς αυτό τον σκοπό χρησιμοποιεί πολλές ικανότητες που έμαθε με την πάροδο (;) του χρόνου, όπως το να παίζει πιάνο, να μιλά γαλλικά και την δημιουργία γλυπτών από πάγο.

Χαρά στο πράμα
Πόσες μέρες όμως αναγκάστηκε ο Bill Marrey να επαναλάβει την ίδια μέρα; Δεν θα μαθαίναμε ποτέ εάν δεν ήταν ο Simon Gallagher του whatculture.com για να κάτσει να τις μετρήσει.

Aπάντηση: 12,395 μέρες περίπου ή καλύτερα 34 περίπου χρόνια. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο ή αν δεν έχετε υπομονή να σας πω πως ο Gallagher υπολόγισε τις μέρες.
Ξεκίνησε βεβαίως από το προφανές που είναι να μετρήσει τις μέρες που παρουσιάζεται ο Murray στην οθόνη. Στη συνέχεια πρόσθεσε τον αριθμό των μερών που ανέφερε ότι έκανε κάτι (χαρακτηριστικά να πούμε ότι αναφέρει ότι αυτοκτόνησε 6 φορές με διαφορετικούς τρόπους), μετά υπολόγισε πόσο καιρό χρειάζεται για να αποκτήσει την κάθε ικανότητα (παγογλυπτική, να παίζει πιάνο, ξένες γλώσσες κ.α.) και τέλος τις μέρες που χρειάστηκε για να μάθει να εκτελεί τέλεια όλες τις πράξεις που περιγράφει. Οπως να ξέρει ακριβώς πότε θα πέσει ένα παιδί από το δέντρο για να το σώσει αλλά και να ληστέψει με μαθηματική ακρίβεια μια τράπεζα.

Και να μιμηθεί τον Ray Charles


Αυτά από μένα σήμερα! Υπενθυμίζω ότι sharing is caring και σας ευχαριστώ που με αφήσατε να σας διασκεδασω και σήμερα!




6 σχόλια:

  1. ακόμα ένα τέλειο ποστ και να προσθέσω για ακόμα μια φορά πόσο ζηλεύω τον Bill Marrey στη Μέρα της μαρμότας :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Μα να ζεις την ίδια μέρα για δέκα χρόνια;! Εγω ήταν να πελλάνω :)

      Διαγραφή
  2. excellent choice for a post αλλά νομίζω πρέπει να κάμεις και part 2 έχει πολλά ακόμα unanswered questions! ..και επιτέλους ας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα..γιατί δεν έχει πάρει ακόμη Όσκαρ ο Johny Depp??

    Rania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιτό να σου πω ότι τον Σάντλερ αππολαμβάνω τον. Θεωρείται γκίλτι πλέζιαρ; :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα υπαρχει ο τιτανικος το 2 jack is back ή μπα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή