Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"FUCK YOU!". Ενα λογικό και μετρημένο κείμενο που γραφτηκε για την κρίση

Εσιει πολλά πράματα για να εισαι θυμωμένος τουτες τες μέρες. Τζαι ούλλοι μας έχουμε τα όρια μας, το σημείο που τσακρούν τα νεύρα μας. Με τα πράματα που εγίναν τες τελευταίες θκυό εφτομάες, εν απορίας άξιο ήνταλως τζαι εν επιάσαμεν όπλα να παιζούμαστε μες τες στράτες.
Για μένα το ποτήρι έγυρεν που ένα στατους στο Facebook. Βαλω σας το αυτούσιο για να καταλάβετε. "Πλέον θα επιστρέψουμε στα βασικά. Πίσω στις αξίες και στις εποχές που ήταν πιο απλές. Θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα και θα ξεμάθουμε στις πολυτέλειες. Δεν θα αγοράζουμε τσάντες των 1000 ευρώ και σπιταρώνες των 500 τετραγωνικών. Δεν θα αγοράζουμε μερσεντάρες και δεν θα τρώμε τα λεφτά μας στο Κολωνακι και στα σκυλάδικα της Αθήνας. Θα γίνουμε πιο απλοί και πιο ουσιαστικοί".
Τζαι εννεν μόνος του τούτος. Ακούεις το παντού τουτο. Εννα σταματήσουμε να ξοθκιάζουμε τόσο πολλά. Εννα μαζευτούμε. Εννα βάλουμε τέλος στες υπερβολές. Εννα σταματούμε να ζούμε με τα δάνεια. Εγώ μόνο ένα πράμα έχω να απαντήσω σε τούτο:

 
Τυλίει με ο δαίμονας άμα ακούω τούτο το επιχείρημα. Πότε ρε εζούσαμεν εμείς έτσι τζαι έρκεσαι να μας πετάξεις ούλλους μέσα σε ένα καζάνι; Ποιοί επιτέλους εν τούτοι οι αθρώποι που ζουν μες την χλιδή τζαι εν ούλλα με δάνειο; Ποίοι εν τούτοι οι μαγικοί μονόκεροι που εν τοσο σπάνιοι που εν είδα κανένα εγώ στα 33 χρόνια που είμαι δαμέ; Που τον τζαιρό που αθθυμούμαι, η οικογένεια μου τζαι οι φίλοι φκάλουν αρκετά λεφτά για να περνούν και να επιτρέπουν στους εαυτούς τους κάποιες απολαύσεις, άτε να βάλουν τζαι λλία στην άκρη για τα κοπελλούθκια τους. Αν θα κάμουν κανένα δάνειο μεγάλο, κάμνουν το για να σπουδάσουν τα κοπελλούθκια τους, για να χτίσουν σπίτι ή να κάμουν μιαν επένδυση. Εν τζαι κρούζουν τα.
 Όσοι βλέπω τζαι πετάσσουν λεφτά είτε που εν αμπαλατοι τζαι στο τέλος καταλήγουν μες τα χαντάτζια είτε εν απλά πολλά πλούσιοι. Τζαι εν τζαι είμαι ο Ξανθόπουλος με το μπουζούκι στο σιέρι να τραγουδώ "παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας". Είμαι μεσοαστός όπως το 90% των κυπραίων μες τούτο τον τόπο.
Πόθεν τζαι στα πόθεν σιόρ πρέπει να ακούμε τες ηθικολογίες του κάθενος (εν εσενα που θωρώ ρε Αλκινοε) τζαι να νιώθουμε άσιημα για πράματα που εν εκάμαμεν ποττέ; Τα ριάλια που τες τράπεζες εν εξαφανιστήκαν επειδή εγόρασε ο άλλος iPad τζαι εν προτίμησε Samsung που εν πιο φτηνό. Εχαθήκαν επειδή κάποιοι επαίξαν κουμάρι με ξένο κώλο ενώ άλλοι που έπρεπε να έχουν ένοια να μεν γίνει τούτο ήταν είτε διεφθαρμένοι είτε τζοιμισμένοι. Τα παράπονα σας κοντά τους τζαι εμάς παρετάτε μας ήσυχους. Εν μας κανεί που εν πας την ράσιην μας που εννα ξαναχτιστεί το κράτος, εννεν ανάγκη να μας την λαλείτε τζαι πουπάνω.
 
 
 
Τζαι μιας τζαι είμαστε δαμέ, σε τι οργουελικό σύμπαν ζιείτε εσείς όπου η απόλυτη ευτυχία  είναι μόνο να πληρώνεις λοαρκασμούς τζαι φόρους; Εχω σας νέα. Η ζώη σας κάποτε εννα τελειώσει τζαι κανένας εν κάθετουν στο νεκροκρέβατο του τζαι να είπε "τα γέριμα, έπρεπε να δουλέψω παραπάνω". Η ζωή θέλει διασκέδαση, η ζώη θέλει τες μικρές τις απολαύσεις τζαι θέλει τζαι το έξτρα έξοδο. Μπορώ να πάω να γοράζω ρούχα που το παζάρι στο "Όχι" αλλά προτιμώ να πάω σε ενα κατάστημα αθλητικών. Μπορώ να πκιάνω μόνο τα κυπριακά κανάλια αλλά προτιμώ να πληρώνω Nova για να βλέπω συνδρομητικά. Γιατί; Γιατί εν η διασκέδαση μου, εν τζείνο που με κάμνει να νιώθω καλύτερα τζαι σκοπός της δουλειάς ενει να μου δώκει τα μέσα να μπορώ να γοράσω τούτα τα πράματα. Γιατί δηλαδή μια γενέκα πρέπει να νιώθει άσιημα αν πάει να γοράσει μια ακριβή τσάντα; Επειδή θέλει ένα ακριβό ζευφκάρι παπούτσια; Γιατί να πρέπει να νιώθει άσιημα επειδή κάμνει κάτι που την κάμνει ευτυχισμένη;
Αρέσκουν μας οι μικρές πολυτέλειες αλλά εν τζαι είμαστε ηλίθιοι. Θέλω να βλέπω συνδρομητικά κανάλια αλλά εν θα πάω να αγοράσω δορυφορικό δίσκο τζαι έξτρα σέρβερ σε άλλη χώρα για να μπορώ να θωρώ ιαπωνέζικα καρτούν. Η γενέκα που εννα πάει να γοράσει μιαν ακριβή τσάντα εννα προτιμήσει να πάει κοντά στα χριστούγεννα για να καλύψει την αγορά με τον 13ο. Εννεν λες τζαι έσιει την επιλογή είτε να φάει είτε να γοράσει την τσάντα τζαι πάει να κάμει την αγορά. Εν θα πεί "ε ήταν να πκιερώσω το ενοίκιο αλλά προτιμώ να τα φάω στην Στασικράτους". 

.  

Εν τζαι λέω ότι εν εσιει έτσι κόσμο. Οτι εν εσιει κόσμο που το συνδυασμένο τους εισόδημα εν 3,500 ευρώ τζαι τα δάνεια τους φκαίνουν 3,450. Ξέρω ότι έσιει κόσμο που πάει να γοράσει αυτοκινητάρα των 50,000 απλά τζαι μόνο για να μπει του κουμπάρου του. Τζαι που το αυτοκίνητο το μονο πράμα που εν χρωστά εν τα ριμς. Αλλά ξέρετε κάτι; Εν πολλά λλίοι. Τζαι στο τέλος της ημέρας, γάμα τους. Ναι, είπα το. ΓΑ-ΜΑ ΤΟΥΣ. Εγώ εν προκειται να τους λυπηθώ. Εν λλίος ο νους τους τζαι ότι πάθουν εν που την κκελλέ τους. Συγνώμη δηλαδή. Αμα να φάεις εν εσιεις τζαι κάμνεις επεκταση εσσω σου για να βάλεις τζακούζι τζαι σάουνα γιατί "εβαλεν η Νιτσα τζαι εν πολλά καλό" ο μοναδικός που φταίει είσαι εσύ τζαι κανένας άλλος. Αμα εσιεις εισόδημα κινέζου εργάτη σε εργοστάσιο της Apple τζαι ξοθκιάζεις όπως τον Ωνάση, γιατί πρέπει να νευριάσω με την τράπεζα αμα ερτει να σου πιάει το σπίτι; Τζαι γω θέλω να γοράσω το οροφοδιαμέρισμα λλίο πιο κάτω που το σπίτι μου που εν 300,000 αλλά εν θα πάω να βαλω υποθήκη το πατρικό μου. Τζαι αν το κάμω εν θα τα βάλω με την τράπεζα μετά αλλά εννα φακκώ την κκελλέ μου πα στο τοίχο.
 
 
Γιατί στο τέλος της ημέρας, πάλε εμείς εννα πκιερώσουμε τα σπασμένα. Ο παρέας μου που εν δημοσιος υπάλληλος τζαι εταράξαν τον που τες αποκοπές τζαι ξέρει ότι εννα ερτουν τζι΄αλλες αλλά εν ανιει το στόμα του γιατί εννα τον ξιτιμασουν ούλλοι. Ο αλλος ο παρέας που εν εφκαινε πουπάνω με το κοπελλούι του τζαι αναγκάστηκε να εβρει αλλη δουλειά Λεμεσό τζι παει τζαι ερκεται καθε μερα τζαι τρωει την ζωή του μες τες στράτες. Εν η άλλη μου η φίλη που εμεινε ανεργη γιατί έκαμαν περικοπές στην δουλειά της. Εν ο παρέας που δουλεφκει σε IBU τραπεζας τζαι εν ξερει αν θα εσιει δουλειά σε τρεις μήνες. Εν εγώ που εκαρτερουν τουτη την περιοδο γιατί προσλαβάνουν κόσμο για τις σειρές του χρόνου τζαι τωρά επαγοποιήσαν τα ούλλα. Εμείς εννα πκιερώσουμε τα σπασμένα.
 
 
Αηκε το αλλο. Τουτο τζαι αν αφκει τα τα λαμπουθκια μου. "Μαζι θα τα καταφερουμε". Εγινε μαντρα τωρά τζαι επαναλαμβάνουν το ούλλοι λες τζαι εν ψαλμωδία σε βουδιστικό ναό. Μεν με παρεξηγειτε. Δεχουμαι το που τον απλο αθρωπο. Αμα η αλλη διπλα μου λαλει "παιθκια μονο μαζί εννα τα καταφερουμε" ξερω οτι η καημενη γυρεφκει ποκουμπι στο πληθος για να παρει θαρρος. Εξακολουθω να θελω να της φερω την καρεκλα καπελλο αλλα εν το καμνω γιατι σεβουμαι το συναισθημα. Αλλα ποθεν τζαι στα ποθεν να το ανεχουμαι που τους βουλευτές, τους μεγαλοδημοσιογραφους τζαι τους εισοδηματίες; Τι εννοεις ρε "μαζι εννα τα καταφερουμε"; Εννα γυρεφκεις τζαι συ λεφτά στο τελος του μηνα να πκιερωσεις δανεια; Τι ακριβως εννα αλλαξει για τις Βαλεντινες τες Τσιγκηδες τζαι τους Παπαδόπουλους του κόσμου αμα εχουμε υφεση; Τι; Εννα πηενουν καθε δευτερο σαββατοκυριακο Αθηνα; Εννα αναγκαστουν να αντικαταστησουν την αστακομακαροναδα με καρμποναρα; Εν θα πιασουν το νεο iphone μολις φκει τζαι εννα περιμενουν ενα μηνα; Τι εννα αλλαξει;
Να μεν μου λαλείτε "μαζί θα τα καταφερουμε". Εμεις εννα τα καταφερουμε. Εμεις που πριν εν εβαστουσαμε πολλά τζαι τωρά εχουμε ακόμα πιο λλία. Οϊ εσεις. Τουτη η κατηγορία αθρώπων εν δικαιουται να λαλει "μαζί θα τα καταφερουμε". Κατ' ακρίβειαν, εάν ποτέ στη ζωή σου η ATM εν σου εφκαλεν το μήνυμα "ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0.00 - ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ" οταν επηες να τραβησεις λεφτά, εν εισαι ενας που μας. Εαν δεν ενεκάτωνες μες τα λερωμένα τα παντελόνια γιατι μπορείς να εξήχασες λεφτά μες τες πουντζιες, εν εισαι ενας που μας. Εαν δεν εσηκωσες τες μαξιλαρες που τους καναπεδες ουλλου του σπιθκιου για να εβρεις ψιλά, εν εισαι ενας που μας. Αν δεν εφκαλες γενεκα εξω τζαι να σταυροκοπιέσαι την ωρα που εδωκες του γκαρσονιού την καρτα, γιατι εν εισαι σιουρος οτι σε πκιερωσαν που την δουλειά εγκαιρα τζαι εν θελεις να γινεις ρεζιλι στην γκομενα, εν εισαι ενας που μας. Εάν δεν ξέρεις ακριβώς πόσα λεφτά έχεις στη τράπεζα, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ!
Να μας παρετήσετε ήσυχους λοιπόν γιατί πρέπει να δούμε ήντα σκατά εννα καταφέρουμε να σώσουμε που τούτο το μπουρδέλο που αυτοαποκαλείται "κράτος".
 
 
 
 

29 σχόλια:

  1. Θενκιου. Κάτι τέτοιο μου βγήκε και μένα σήμερα στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζι εγώ τούτο λαλώ. Εθύμωνα της μάμμας μου που έκαμνε τα νύχια της στην αισθητικό, σαν ξέρω ότι άλλοι που δουλεύκουν (αντικειμενικά) λιότερο που τους γονιούς μου έχουν ό,τι συνδρομητικό κανάλι θέλεις, είχαν σούπερ ντούπερ συνδέσεις στο ίντερνετ που τον καιρό του ίντερνετ με κάρβουνο, κάθε εφτομάδαν φκαίνουν έξω για φαί, τζαι κάθε εφτομάδα εν μες στα κομμωτήρια, τζαι κατά τα άλλα παραπονιούνται.
    Αλλά είχα άδικο που της εθύμωνα τελικά. Γιατί τζείντα λεφτά που έφκαλλεν εχρησιμοποίαν, τζαι κάτι έβαλλεν στην πάνταν. Τα δάνεια τους ήταν μικρά τζαι επληρώσαν ως την τελευταία δόση τους (απορώ πού βρίσκουν τα λεφτά αφού δουλειές αξιόλογες πλέον έχει 2 χρόνια να σταυρώσουν). Αλλά εφκάλλαν τα.
    Με τσέντες εγοράσαμεν με 1000ευρώ, με παιδικό πάρτυ έκαμα πολυτελείας, με μπουκάλες άννοια κάθε εφτομάδα στα κλαπς, με τίποτε.
    Ξέρω ότι ούλλοι έχουν τα δίκαια τους να φωνάζουν, να νοιώθουν άσhημα, αλλά έχει και κόσμο που έχασε λεφτά που απλά είχε σε μια γωνιά για να υπάρχουν, τζαι εν είπαν τίποτε επειδή αντιλαμβάνουνται την κατάστασή μας.
    Τζι άμαν σου εμείναν λεφτά να ζήσεις, εν πρέπει να παραπονιέσαι.

    Αλλά εν θέλω να σκέφτουμαι αρνητικά, ότι εν θα τα καταφέρουμε. Πιστεύκω στη συλλογικότητα, στην ομαδικότητα και την ομαδική προσπάθεια, στην αλληλεγγύη. Περιμένω να δω κινήσεις που κάποιους που τα καταφέρνουν καλύτερα που μένα σε τούτα, αλλά έννα προσπαθήσω να στηρίξω όσο μπορώ τούτες τες προσπάθειες. Γιατί πιστεύκω ρε γαμώτο, ότι είμαστε καλά πλάσματα οι παραπάνω. Ότι εμπορφωθήκαμε τζαι μπορούμε να βοηθήσουμε να κρατηθούν κάποια πράματα. Όπως τα καταφέραν και μετά τον πόλεμο και εσταθήκαμε στα πόδια μας πάλε. Επειδή όποιος είχε λεφτά μες στη γειτονιά εμαείρεφκεν κρεατόσουπα μες στο χαρτζί τζι ετρώαν 50-60 πλάσματα.

    Εν πολλά που θέλω να πω, γράφω τζι εγώ τζαι σβήνω ποστς, εν ξέρω πώς να τα βάλω σε μια τάξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεκινα γραφε τζαι σταματα αμα πονησεις το σιερι σου. Υστερα βαλεις τα σε ταξη :)

      Διαγραφή
  3. Γεια σου... τούτο ήταν ό,τι πιο προσγειωμένο τζαι λογικό ακούσαμεν τις τελευταίες μέρες... ευχαριστούμεν! τζαι καλό κουράγιο σε ούλλους μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρεσε μου πολλά το: "Once upon a time, fuck you. The end."

    Τούτη η προσπάθεια να κάνουν τον κόσμο να νιώσει ενοχές για τα εγκλήματα των άλλων δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πετυγχαίνει. Βλέπω πολλούς σε μπλογκς που ππέσαν σε βαθιά περισυλλογή! Ενώ θα πρεπε να ήταν έξω στους δρόμους να απαιτούν και δικαιοσύνη, αλλά και σκληρή δουλειά από αυτούς που έχουν το άχαρο καθήκον να χειριστούν αυτή την κατάσταση και με εναλλακτικές λύσεις!

    Κι εγώ όταν είχα σταθερό μισθό έκανα και τα ταξίδια μου, έβγαινα και έξω, έκανα και τα ακριβά μου δώρα. Να κινείται η αγορά δεν θέλουμε; Φυσικά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο κομμένα όλα, πλέον είμαι στην πλευρά "του ποταμού" που χαίρεσαι τα δωρεάν πράγματα της ζωής - και δεν είναι άσχημα.

    "Μαζί θα τα καταφέρουμε" εάν αφήσουμε έξω τα κόμματα και τις διχαστικές τους τακτικές. Αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζεινο το "αμην" μονο να μεν μου εβαλες τζαι ηταν να σε αγαπω πολλα :)

      Διαγραφή
    2. γμτ! μπήκαν οι εβραίοι ανάμεσα μας :P.

      Διαγραφή
  5. ωραίος!

    ελάτε να γίνουμε περισσότεροι
    την κυριακή έγινεν κάλεσμα αποκλειστικά που απλούς ανθρώπους που το ίντερνετ τζαι μόνο στην Βουλή εμαζεύτηκεν αρκετός κόσμος τζαι που το πουθενά εμφανιστήκαν προφανώς προβοκάτορες ότι τάχα έσιει κόσμο στο προεδρικό τζαι ότι πρέπει να πάμεν τζαμέ κλπ

    ο κόσμος εξεκίνησε πορεία τζαι επήεν στο προεδρικό που εν είσιεν ψυσιήν

    είμασταν περίπου 40-50 άτομα
    τζαι τζαμέ που ήταν να σβήσει η κουβέντα κλπ
    ένας άνθρωπος με τεράστια αγωνία πετάσσει την ιδέα για το πως θα κάνουμε φασαρία να ακουστεί η αγωνία να ξυπνήσει ο κόσμος

    θα κλείσουμε τους δρόμους!!!
    εκλείσαμεν τους δρόμους στο ραουνταμπάουτ του προεδρικού τζαι κανένας εν επερνούσεν!

    τζαι πάλε αυθόρμητα αποφασίστηκε να κάμουμεν πορεία μέσα στην πόλη!!!!!

    25-30 άτομα κάθε ηλικίας οικογενειάρχες που αγωνιούν για τον τόπον τους εκάμαμεν πορεία μέσα στη νύχτα σχεδόν 3 ώρες!! που τις 9 ως τις 11.30 εκλείσαμεν την γρίβα διγενή στα φώτα του γαβριηλίδη επήαμεν λήδρας τζαι εγυρίσαμεν βουλή

    τα βίντεο δαμέ που το κινητό μου γιατί κανεας δημοσιογράφος δεν το εθεώρησε σημαντικό

    VIDEO Πορεία τη νύχτα της καταστροφής της Κύπρου
    http://osr55.wordpress.com/2013/03/25/


    την τρίτη ξανά κάλεσμα αποκλειστικά που δκυό άτομα αποκλειστικά που το ιντερνετ μπλοκ φεισμπουκ τουιτερ έξω από την βουλή στις 7

    ήρταν 300 άτομα!!!!!!!!!!!
    μόνο που κάλεσμα δύο ατόμων τζαι την ανταπόρκιση τζαι άλλων!!!!!!



    VIDEO – Η αντίσταση μεγαλώνει!!! Εκατοντάδες άνθρωποι έξω από την βουλή!! Πορεία στην Λευκωσία κλείσιμο δρόμων!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΩΡΑ 7 ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!!!!
    http://osr55.wordpress.com/2013/03/27/

    χτες ξανά έγινε κάλεσμα τζαι έγινε πορεία απο την βουλή προς γρίβα διγενή μακαρίου τζαι ξανά βουλή

    είμασταν καμιά 50αρια τζαι εν φυσικό γιατί ο κόσμος έσιει οικογένεια εκουράστηκεν κλπ


    τα ξένα κανάλια που ήταν έξω που την βουλή για κάποιον λόγο εφύαν που τζαμέ!!

    αποφασίστηκε συλλογικά που τον κόσμο να πάμε έξω που κανάλια για να ακουστούμε

    η ώρα 7 θα βρεθούμε στο παρκινγ του ευρωπαικού πανεπιστημίου δίπλα που τον Φιλελευθέρο τζαι θα πάμε στο σίγμα

    να αναγκάσουμε τους δημοσιο...κάφρους να μας ακούσουν

    ΕΛΑΤΕ τζαι σεις

    τζαι μεν περιμένετε κανέναν να σας σώσει

    αλλοιώς όπως λαλεί τζαι το φιλούιν δαμέ

    φακ γιου τζαι φακ οφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τώρα, τι μπορώ να πω εγώ? τι πρέπει να πω εγώ? τζαι εγώ έτυχε μήνα που έσπασα τον κουκουμάν του γιού μου, για να βάλουμε πετρέλαιο στη θέρμανση. εδούλευκα, ως πρόσφατα, 2 δουλειές, ώσπου εν άντεξα, τζαι τωρά δουλεύκει η γυναίκα μου. γιατί εγώ να μην δικαιούμαι την πολυτέλεια μου? εζήτησα που κανέναν τίποτε? εν να μείνω ως δαμέ, ε θα πω τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε ή φίλη osr, αδυνατώ να πάω σε οποιαδήποτε διαδήλωση/εκδήλωση/διαμαρτυρία, για οποιονδήποτε λόγο/σκοπό/αρχή/αξία κτλ κτλ κτλ. προσωπικά, δεν πιστεύω σε τίποτα. δεν πιστεύω στο σύστημα, δεν πιστεύω σε κόμματα ή ιδεολογίες, δεν πιστεύω σε θρησκείες, σε τίποτα. δεν αλλάζει τίποτα. το τωρινό σύστημα, είτε θες να το ονομάσεις πολιτικό, είτε κοινωνικό, είτε οικονομικό, δεν με αντιπροσωπεύει. το σύστημα απέτυχε, το σύστημα απέτυχε, και πρέπει να διαλυθεί, και να δημιουργηθεί άλλο. και όταν το νέο φτάσει σε νέα χάλια, να ξαναχαλαστεί, και να ξαναδημιουργηθεί άλλο, και όυτω καθεξής. ούτε είμαι αναρχικός, ούτε θέλω να αλλάξω τον κόσμο. δυστυχώς όμως, για εμένα και για εσένα, πρέπει να ζήσω και εγώ, και να μην θέσω την οικογένεια μου εκτός συστήματος, όσο τουλάχιστον τα μωρά μου είναι ανήλικα, και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις τα ίδια. μην με παρεξηγήσεις ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος. συγγνώμη αν έγινα κουραστικός, συγγνώμη...

      Διαγραφή
  7. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!

    ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ, ΜΠΡΑΒΟ!!!

    Ωραιος Αρουραιος /Fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θέμα είναι να μεν τα λαλούμεν απλά να εκτονωνούμαστεν

      τα πράματα εν πάρα πολλά σοβαρά για να μεινισκουμεν στα λόγια

      ελάτε να φωνάξουμε τζαι να κάμουμεν πρακτικά πράματα

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ Ο OSR,
      ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
      ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ
      ω.α

      Διαγραφή
  8. Το καταχάρηκα τούντο ποστ. Συμφωνώ απόλυτα τζιαι με τζίνα που είπες για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, αλλά τζιαι γενικά με τη σκοπιά που βλέπεις τζιαι αντιλαμβάνεσαι την όλη κατάσταση. Γιατί ας πούμε, να πάμε όπως ήμαστουν παλιά, εν καλά που είπες, σάννα τζιαι παλιά ήμαστουν στα χωράφκια τζιαι ετσαπίζαμε γαμώτο. Τέσπα. Thumbs up το ποστ. Είπες τα πολλά σωστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτικό post! Μόνοι μας τα λέμε όμως και μόνοι μας τα ακούμε. Τις τύχες μας τις κρίνουν άλλοι, δυστυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τhnx και ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί του τη η κατασταση να τελειωσει πιο γρηγορα απο οτι περιμεναμε

      Διαγραφή
  10. Έχεις πει τα πράγματα με το όνομά τους.
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.philenews.com/el-gr/f-me-apopsi-eponymes-gnomes/385/138338/eleytheroi-eleytheroi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά γέννησε πολλά κείμενα αυτό του Αλκίνοου... Απαντήσεις επί απαντήσεων που σε γενικές γραμμές τα ίδια λένε. Σε αυτό εδώ το άρθρο υπάρχει κάτι καινοτόμο, που βγαίνει από τα γνήσια παραδοσιακά μας τρίσβαθα, το "φακ γιου". :) Στο υπόλοιπο όλο, τίποτα διαφορετικό, εκτός ίσως από το ότι είναι γραμμένο σε... σύγχρονη κυπριακή διάλεκτο. Ποιο είναι το "σώμα" της ένστασης του; Δικαιολόγησε κανείς τα αδικαιολόγητα; Κατηγόρησε κανείς τις μικροαπολαύσεις ή τον καθένα που κοίταζε πώς να πορευτεί με ό,τι είχε; Αλλά τι; Οι άλλοι δεν υπήρχαν; Και δεν ήταν αυτοί που με τη συμβολή και τη συνενοχή τους γινόταν η Κύπρος ένα νησί χωρίς αυτοσυνείδηση; Που κάθε μέρα μετατόπιζε τα όριά της; Που κοιταζόταν σε ξένο καθρέφτη, φορώντας ξένα φορέματα κρύβοντας μειονεκτικά ό,τι καλύτερο, ό,ι πιο δικό της; Το "ενωμένοι" αγαπητέ συγγραφέα του κειμένου, όταν το λέει η γυναίκα δίπλα σου και δεν της πετάς την καρέκλα στο κεφάλι επειδή ..σέβεσαι το συναίσθημα, είναι όλο το ζουμί. Μάλλον ουτοπικό, αν αναλογιστεί κανείς το πώς έχουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ό,τι πιο δικό της" -μου ξέφυγε το ταφ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σε αυτό εδώ το άρθρο υπάρχει κάτι καινοτόμο, που βγαίνει από τα γνήσια παραδοσιακά μας τρίσβαθα, το "φακ γιου". :)"

      Οτι διαφορές και να υπάρχουν επι της ουσίας, ρισπεκτ και +1 για τον σαρκασμο :)

      Διαγραφή