Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Greatest speech ever made


Δεν είναι καλή μέρα σήμερα. Λίγο ο καιρός, λίγο η κατάσταση μας, λίγο οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, λίγο η αισθητή πλέον μιζέρια που νιώθεις αμα βγαίνεις έξω. Χρειάζεσαι από κάπου να πιαστείς για να μην γκρεμοτσακιστείς. Εγώ πάω πάντα στην καταληκτικη σκηνή του "Great Dictator" με τον Charlie Chaplin, που περιέχει μια ομιλία που πάντα με αγγίζει.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε εμπιστοσύνη στην καλωσύνη των ανθρώπων. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μέρες που έρχονται. Μόνο με αγάπη. "You don't hate. Only the unloved hate. The unloved and the unnatural".
Ορίστε αυτούσια η ομιλία, με μουσική υπόκρουση το "Time" του Hans Zimmer από το "Inception". Για να σας μπάσω στο θέμα, ύστερα από μια σειρά τρελών συμπτώσεων ο Chaplin γίνεται δικτάτορας μια φανταστικής χωρας (πρόκειται για τη Γερμανία βέβαια, αφού η ταινία γυρίστηκε το '40) και αυτή είναι η ευχαριστήρια ομιλία του.


"The misery that is now upon us is but the passing of greed, the bitterness of men who fear the way of human progress. The hate of men will pass, and dictators die, and the power they took from the people will return to the people. And so long as men die, liberty will never perish."

2 σχόλια:

  1. Let us fight to free the world..
    Let us fight for a world of reason..

    Γιατί φίλε μου δεν έχει σημασία εάν φταίξαμε λίγο ή πολύ. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο μας ζητούν να τους παραδώσουμε την ελευθερία μας, την ελευθερία της χώρας μας, την ελευθερία των παιδιών μας.

    Θα έπρεπε να φοβόμαστε περισσότερο την σκλαβιά από την φτώχεια.
    Μας ζητούν να παραδώσουμε την ελευθερία μας, τους κόπους μας, τον πλούτο της χώρας μας για ένα σεβαστό ποσό ευρώ (χαρτάκια) τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να φθάσουν στα χέρια μας.

    Don't give yourselves to this unnatural men ..

    Soldiers in the name of democracy, let us all unite.

    Φοβάμαι ότι αυτή η ομιλία δεν θα πάψει ποτέ να είναι επίκαιρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή