Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

5 σπουδαίες ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, που μας φλόμωσαν στο ψέμα

Ξεκινώντας πρέπει να τονίσω ότι παρά τα όσα θα διαβάσετε, όλες οι πιο κάτω ταινίες είναι σπουδαίες. Τις συστήνω ανεπιφύλακτα και γω προσωπικά να τις πετύχω, παρά το ότι τις είδα 100 φορές, θα κάτσω να τις ξαναδώ. Το θέμα εδώ είναι η χρήση της πρότασης "βασισμένο σε αληθινά γεγονότα" που σκοπό έχει φυσικά να αυξήσει το appeal μιας ταινίας. Καλό το Matrix, αλλά άλλο να πας στο σινεμά και να σκέφτεσαι "ρε συ, αυτός θα μπορούσα να ήμουν εγώ". Συνήθως οι παραγωγοί φροντίζουν να μην το παρακάνουν με την ελεύθερη απόδοση των γεγονότων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως αυτές που έχουμε πιο κάτω, το έχουν κυριολεκτικά ξεσκίσει το θέμα!
Πριν προχωρήσουμε πάρακατω να σας πω ότι είναι αδύνατον να ασχοληθούμε με το θέμα, χωρίς να αποκαλύψουμε την υπόθεση των ταινιών. Υπάρχουν spoilers έτσι μπορεί να θέλετε να δείτε πρώτα την ταινία και μετά να διαβάσετε το ποστ.


Mississippi Burning


"What has four eyes and cannot see? Mississippi". Και γαμώ τα quotes από μια και γαμώ ταινία. Ο Gene Hackman και ο William Dafoe παίζουν δύο πράκτορες του FBI που καλούνται να διελευκάνουν την υπόθεση της εξαφάνισης τριών ακτιβιστών, που θεάθηκαν για τελευταία φορά σε μια πόλη του Νότου. Σε μια εποχή που το Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι σε νηπιακή ηλικία και η ΚΚΚ είναι ακόμα γερά ριζωμένη στην συνείδηση των κατοίκων. Μόλις οι δύο ανακαλύπτουν ότι οι κατοίκοι μιας πόλης ξέρουν όντως τι απέγιναν οι ακτιβιστές αλλά δεν θέλουν/φοβούνται να μιλήσουν, κατέβασαν ορδές πρακτόρων για να ξεσκεπάσουν την αλήθεια.




Η πραγματικότητα

Η υπόθεση είναι πραγματική. Οντως τον Ιούνιο του 1964 δύο πράκτορες επισκέφθηκαν την κομητεία Neshoba στην πολιτεία του Μισσισσιπή για διερευνήσουν την υπόθεση τριών εξαφανισμένων ακτιβιστών. Του James Chaney, Andrew Goodman και Michael Schewner. Κατά την διάρκεια των ερευνών κατέληξαν στο που βρίσκονταν πιθανόν θαμμένοι αλλά βεβαίως δεν μπορούσαν απλά να πιάσουν φτυάρια και να πάρουν σβάρνα τα βουνά. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ζήτησαν βοήθεια από τα κεντρικά γραφεία του FBI αλλά πήραν αυτό που λαΐκιστί ονομάζεται "πούλλος". Οπως γίνεται με όοοοοοοοοοοοοολες τις περιπτώσεις, ο κυβερνητικός μηχανισμός δραστηριοποιήθηκε μόνο μετά που εξαναγκάστηκε από την κοινή γνώμη. Η υπόθεση της εξαφάνισης των ακτιβιστών βρήκε τον δρόμο της στα πηχαία πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συντάκτες των οποίων ξεκίνησαν να κατηγορούν το κράτος για ολιγωρία. Πριν προφτάσεις να πεις "damage control", η κομητεία ξεχείλισε από πράκτορες.

"Don't bring a shovel you said. The fuck we gonna do with it, you said"

Θυμάστε πως ο Gene Hackman επισκέφθηκε τα γκέτο και εκνευρίστηκε με την αντιμετώπιση που τυγχάναν οι μαύροι; Που αργότερα τον οδήγησε στη μοναδική κατεγραμμένη περίπτωση αρχιδοσφαίρισης παγκοσμίως; Δεν έγινε ποτέ. Κατ' ακρίβεια, οι πράκτορες του FBI δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τους κατοίκους των γκέτο και μάλιστα έκαναν τα στραβά μάτια όταν τα μέλη της ΚΚΚ κακοποιούσαν τους μαύρους κάτοικους της πόλης.
Στη ταινία, το έγκλημα διελευκάνθει όταν οι πράκτορες του FBI μεταμφιέστηκαν σε μέλη της KKK και έδειραν έναν από τους υπόπτους, κάνοντας τον να νομίσει ότι θα είναι ο επόμενος στόχος. Θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε φλεγόμενο σταυρό, ο ύποπτος μίλησε καρφώνοντας όλους τους συνεργούς του.

Αυτός ο τύπος πήγε το βράδυ σπίτι και είπε στη γυναίκα του: "Μωρό μου δεν θα φανταστείς ποιός με κρατούσε από τ' αρχίδια σήμερα!"

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή. Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι ανακρίθηκαν από το FBI, εντόπισαν αυτόν που πιθανότατα θα έσπαγε και τον πλήρωσαν για να καρφώσει τους υπόλοιπους. Ωραίο επεισόδιο για το "Boston Legal", όχι τόσο για κινηματογραφική ταινία.
Και λες και δεν τους φτάναν όλα αυτά, όταν ο κουρνιαχτός έκατσε, το FBI την έκανε και τα ΜΜΕ βρήκαν άλλη υπόθεση ανθρώπινου πόνου να εκμεταλλευτούν, οι μαύροι κάτοικοι των γκέτο έμειναν μόνοι μαζί με τους οργισμένους, λευκούς συμπολίτες τους. Τα επεισόδια φυλετικής βίας αυξήθηκαν και παρά την προσπάθεια της απελπισμένης μειονότητας να εμπλέξει πάλι τις αρχές, κανένας δεν πήγε για να τους βοηθήσει.

"Μην ανησυχείτε κυρία μου. Ο Πράκτορας Πούλλος είναι on the case"

Erin Brockovich 



Ορίστε μια ιστορία που έχει απ' όλα. Σπιρτόζα γυναίκα, έξυπνη αλλά χωρίς μόρφωση επειδή ατύχησε στη ζωή της, τα βάζει με μια εταιρεία τιτάνα για να υπερασπιστεί τους κατοίκους μιας πόλης που υπέφερε από καρκίνο επειδή η εν λόγω εταιρεία έριχνε απόβλητα στο πόσιμο νερό τους.

Το logo της εταιρείας
Η ηρωίδα μας χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα της, την υπομονή και την αγάπη της στο τέλος γονατίζει την διαβολική εταιρεία, τους αναγκάζει να ξεφουρνίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημειώσεις στα άρρωστα παιδάκια και η ίδια βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο του Aaron Eckhart που μοιάζει με reject από τους Sons of Anarchy.

Ειπα στους άλλους ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς το αρκουδάκι μου

Η πραγματικότητα

Ξεκινούμε από τα βασικά. Ο λόγος που η υπόθεση πήγε δικαστήριο είναι επειδή η Erin βρήκε στο απόθεμα νερού της πόλης (Hinkley στη California) ένα στοιχείο που ονομάζεται Chromium-6, μια ουσία που θεωρείται καρκινογόνα. Το πρόβλημα είναι ότι η ουσία έχει αποτέλεσμα μόνο δύο ειδών καρκίνους, στους πνεύμονες και στο διάφραγμα. Σε περίπτωση που κοιμόσασταν στο μάθημα της Βιολογίας, τα δύο αυτά όργανα σχετίζονται με την αναπνοή έτσι ο μόνος τρόπος που μπορεί το Chromium -6 να ευθύνεται είναι εάν οι κατοίκοι το εισέπνεαν. Με δεδομένο όμως αυτό, για ποιό λόγο η εταιρεία δέχτηκε να πληρώσει 330 εκατομμύρια δολλάρια σε αποζημειώσεις, το μεγαλύτερο ποσό που είχε εκδικαστεί μέχρι τότε; Λόγω της συμφωνίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μελών η ερώτηση μας δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί, αλλά I' ll make an educated guess.

Εκαμα Google Search το "Educated guess".  Εβγαλε αυτό. Νομίζω είναι μάρκα κρασιού

Η PG&E (Pacific Gas and Electric) είναι μια εταιρεία που τότε υπολογίζεται ότι άξιζε 28 δισεκατομμύρια. Εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά, σκάει είδηση ότι μια βλαχάρα με βυζόμπαλα που αψηφούν τους νόμους της Φυσικής θα τους τραβολογούσε στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι δολοφόνησαν μια ολόκληρη πόλη. Αν και τα στοιχεία είναι υπέρ τους, δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να καταλάβει ποιός θα κέρδιζε την συμπάθεια σε μια δημόσια  δίκη, όταν από την μια έχεις καλοταϊσμένους επιχειρηματίες και από την άλλη καραφλά παιδάκια με καρκίνο. Επηρεασμένοι από τις ταινίες, έχουμε την εντύπωση ότι στα τιμόνια των μεγάλων εταιρειών κάθονται άκαρδοι, ηλίθιοι επιχειρηματίες αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετικη. Είναι άκαρδοι και πανούργοι επιχειρηματίες και ως τέτοιοι κατάλαβαν ότι ο πιο ανώδυνος τρόπος να γλιτώσουν από αυτή την υπόθεση είναι να εξαγοράσουν την σιωπή των κατοίκων. Στο κάτω-κάτω, τι είναι 330 εκ. μπροστά σε 28 δις; Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως. Ολοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πειστούν να υπογράψουν νομικό έγγραφο που θα τους απαγορεύει να αποκαλύψουν το περιεχόμενο της συμφωνίας, ούτως ώστε η υπόθεση να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δεδικασμένο προηγούμενο. Για να πετύχει το σχέδιο, η εταιρεία χρειαζόταν έναν άνθρωπο αδίστακτο, ανήθικο και ατομικιστή σε βαθμό κακουργήματος που να μπορούσε να πείσει τους κατοίκους ότι αυτό ήταν προς το συμφέρον τους. Α ναι. Και να έχει και βυζιά.

"Hey boss, I think I got one"
 Η Erin και ο Ed Masry (ο δικηγόρος στη ταινία) που ανέλαβαν την υπόθεση του Hinkley έπεισαν τους κατοίκους ότι ο εξωδικαστικός διακανονισμός είναι προς το συμφέρον τους και ότι έτσι θα έπαιρναν τα λεφτά τους πολύ πιο γρήγορα. Εκείνο που δεν τους είπαν όμως είναι η φύση του διακανονισμού. Το ότι το δικηγορικό γραφείο θα έπαιρνε ένα ποσό για τον κόπο του είναι αναμενόμενο. Αν και δεν υπάρχει οποισδήποτε επίσημος κανονισμός, μια συνήθης πρακτική είναι το 25% του εκδικαζόμενου ποσού. Σε μια κίνηση που μόνη της μπορεί να σε κατατάξει σε επίπεδο Χιτλερ, η Erin και η παρέα της συμφώνησαν να πάρουν το 40%. Για όσους δεν καταλάβατε ακριβώς τι έγινε, οι δικηγόροι έκλεψαν λεφτά από παιδιά με καρκίνο όχι επειδή τα χρειάζονταν αλλά από καθαρή απληστία. Λες κι αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να καταχωρηθεί κάποιος σαν ο missing link μεταξύ ανθρώπου και κατσαρίδας, το δικηγορικό γραφείο κράτησε τα λεφτά για έξι μήνες ( για να εισπράξει τόκους) και πρόσθεσε από πάνω  10 εκατομμύρια για δικαστικά έξοδα.

Pictured: The true face of evil
Κι ακόμα δεν τελειώσαμε. Οταν οι οικογένειες πήραν πολύ λιγότερα λεφτά από αυτά που υπολόγιζαν, προσπάθησαν να κινηθούν νομικά ξανά για να μάθουν την φόρμουλα του διακανονισμού, κάτι που βεβαίως δεν μπορούσαν να κάνουν λόγω του εγγράφου που υπέγραψαν. Με μια σύντομη έρευνα αναμεταξύ τους, διαπίστωσαν ότι όσο πιο φίλος ήταν κάποιος με την Brockovich, τόσο περισσότερα λεφτά πήρε. Οι κατοίκοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της αλλά η Erin αρνήθηκε να τους συναντήσει και έχει εκτοτε κόψει κάθε επαφη. Οι φήμες ότι ανάγκασε τους κατοίκους του Hinkley να σέρνονται και να της φιλούν τα πόδια για να τους δώσει λεφτά, ελέγχονται ως αναληθείς.

"Ι brought this water especially for you. From Hell where I will probably be spending eternity"

The Damned United



Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του David Peace και εξιστορεί την ζωή του προπονητή ποδοσφαίρου Brian Clough, που είναι γνωστός ως "ο καλύτερος Αγγλος προπονητής που ΔΕΝ ανέλαβε την Εθνική Αγγλίας". To βιβλίο γράφει για την άνοδο του Clough στη δόξα όταν ήταν προπονητής της Derby County και τις 44 μέρες που πέρασε στο πάγκο των μισητών εχθρών της, Leeds United. Οπως όλες οι αθλητικές ταινίες που σέβονται τον εαυτό τους, το "Damned United" είναι ένα ταξίδι όπου οι καλοί στο τέλος μένουν όρθιοι, καταβάλλουν τους δαίμονες τους, στέφονται μέσα από αντίξοες συνθήκες νικητές και διαψεύδουν όλους τους κυνικούς. Cue Eye of the Tiger



Μια εκπληκτική ταινία, χαλάρα η καλύτερη στο είδος της, με έναν ως συνήθως φοβερό Martin Sheen.
Επίσης είναι σχεδόν όλη ψέμα.

Η πραγματικότητα

Ναι, υπήρξε ένας προπονητής με το όνομα Brian Clough. Ναι, ήταν ταλαντούχος. Ναι, έκατσε για 44 μέρες μόνο στο πάγκο μιας ομάδας. Ναι είχε απίστευτες επιτυχίες. Αλλά αυτά είναι τα μόνα πράγματα στη ταινία που είναι ορθά.
Εχοντας διάβάσει το βιβλίο του Peace, η οικογένεια δήλωσε ότι "το 90% των γεγονότων που περιγράφονται είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα", κάτι που αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο ίδιος. Οταν έμαθαν ότι θα γίνει ταινία, την καταδίκασαν a priori και αρνήθηκαν πρόσκληση να παρευρεθούν στην πρεμιέρα.
Η εχθρότητα των παιχτών της Leeds και οι προσπάθειες τους να υποσκάψουν τον Clough δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, κάτι που οδήγησε κάποιους εκ των παιχτών να ζητήσουν αποζημείωση από τον συγγραφέα για δυσφήμιση. Οι υποθέσεις διευθετήθηκαν εξωδικαστικά. Από αυτές ξεχωρίζει η περίπτωση του Johnny Giles, η απεικόνιση του οποίου ήταν τόσο άδικη σύμφωνα με τον ίδιο, που η εκδοτική εταιρεία αναγκάστηκε να διορθώσει το κείμενο.
Ο Peace επίσης φαίνεται να εξιδανίκευσε σε βαθμό παραμυθιού την σχέση του Clough με τον βοηθό του Peter Taylor ενώ έχει 17 συνολικά ανακρίβειες αναφορικά με την χρονική συνέχεια των αγώνων.
Τουλάχιστον όμως οι παραγωγοί της ταινίας μετέφεραν στην μεγάλη οθόνη ένα βιβλίο και δεν φέρουν ακριβώς ευθύνη για τις ανακρίβειες του. Δεν είναι λες και οι παραγωγοί του Hollywood θα έπαιρναν ένα βιβλίο και να παραποιήσουν σκόπιμα ότι έγραφε. Ετσι;

The Pursuit of Happyness



Αν σας μαύρισα την μέρα, απολογούμαι. Για να μην κλάψεις βλέποντας αυτή την ταινία, πρέπει να είσαι καμωμένος από πέτρα ή να έχεις τα γονίδια της Erin Brockovich. H δακρύβρεχτη ιστορία ενός πατέρα, του Chris Gardner, που από το τίποτα, οπλισμένος μόνο με την αγάπη για το παιδί του και την διάθεση να ξεφύγει από την φτώχεια του, γίνεται δεκτός σε πρόγραμμα εκπαιδευόμενων χρηματιστών και καταλήγει εκατομμυριούχος. Almost too good to be true.

Almost.


H πραγματικότητα

Κοιτάξτε. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τον Gardner. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, με ατσαλένια θέληση που πέτυχε εκεί που άλλοι απέτυχαν, όχι επειδή είναι εξυπνότερος αλλά επειδή εργάστηκε σκληρά. Προερχόταν από πάμφτωχη οικογένεια και έφτασε στα ψηλά τα σκαλοπάτια μόνος του. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν τόσο καλός πατέρας όσο τον παρουσιάζει η ταινία. Κατ' ακρίβεια, εάν λάμβανε μέρος σε διαγωνισμό για τον πατέρα της χρονιάς, θα κατέληγε φυλακή για εγκληματική αμέλεια. Προς τιμή του ιδίου, το κάνει ξεκάθαρο στην αυτοβιογραφία του και απολογείται μάλιστα στα παιδιά του. Επειδή όμως το "καλός πατέρας" πουλάει περισσότερο από το "μαλάκας", ο σεναριογράφος και ο παραγωγός της ταινίας πήραν κάποιες "ελευθερίες" σχετικά με την ταινία.

"Οk guys. You know what? We kinda overdid it here. Let's scale it back a notch"

Πρώτα απ' όλα, όχι μόνο ο Gardner δεν ήταν μαζί με τον γιό του τον πρώτο καιρό του προγράμματος, αλλά για 4 μήνες δεν είχε ιδέα που ήταν. Τον ανακάλυψε τυχαία μια μέρα όταν πήρε τηλέφωνο την τότε ερωμένη του Jackie και άκουσε τον γιό του να κλαίει στο βάθος. Επίσης, ήταν παντρεμένος με άλλη γυναίκα όταν απόκτησε παιδί, κάτι που παραβλέπει η ταινία. A, και η φυλάκιση του που σχεδόν να του καταστρέψει την καριέρα; Φαίνεται ότι η αιτία δεν ήταν απλήρωτα πρόστιμα που χρωστούσε αλλά επειδή η Jackie τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία. Οταν έφτασε στο σταθμό διαπιστώθηκε ότι χρωστούσε και λεφτά στο κράτος και γι' αυτό πήγε φυλακή. Οχι ότι δεν είχε να πληρώσει. Παρά το τι λέει η ταινία, το internship στην χρηματιστηριακή εταιρεία άφηνε μισθό αλλά ο Gardner προτιμούσε να τα ξοδεύει σε ναρκωτικά, τα οποία ενίοτε μάλιστα εμπορευόταν. Ο Gardner ήταν εθισμένος στη κοκαΐνη και συνήθιζε μαζί με την σύντροφο του να κάνουν "πάρτι" καθώς ο μικρός βρισκόταν στο δίπλα δωμάτιο. Μια φορά μάλιστα που το ανέμειξε με PCP, έκαψε τα χέρια του καθώς έκανε ασκήσεις σε σωλήνα διανομής ζεστού νερού της πολυκατοικίας ενώ κατάφερε να πείσει τον εαυτό του την τελευταία στιγμή ότι δεν μπορεί να πετάξει, για να μην πηδήξει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος του.

Suddenly, this movie makes a whoooooooooooole lot of sense
Επίσης, η σκηνή με τον κύβο του Ρουμπικ; Δεν έγινε ποτέ. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή. Ο Gardner γνώρισε στο parking έναν χρηματιστή, τον έπιασε στη κουβέντα και κανόνισαν να συναντηθούν για φαί. Εκεί ο Gardner έμαθε για το internship της εταιρείας και ζήτησε από τον καινούργιο του φίλο να του κανονίσει μια θέση. Και φυσικά, το ότι προσλάμβαναν μόνον έναν είναι επίσης ψέμα, αφού όλοι οι interns πήραν μια θέση εργασίας.
Ορίστε όμως κάτι που δεν ξέρατε. Η σκηνή με τον κύβο του Ρουμπικ μπορεί να ήταν αποκύημα της φαντασίας του σεναριογράφου, αλλά είναι 100% αληθινή. Βλέπετε, ο Will Smith έχει μανία με το συγκεκριμένο παζλ και είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να το λύσουν σε κάτω από ένα λεπτό!


Αν μπορώ να δώσω φωνή στις σκέψεις σας, Fucking. Wow.


Good Morning Vietnam


Από τις καλύτερες κωμωδίες του Robin Williams και it never gets old. Πριν καμιά εβδομάδα το πέτυχα στο Nova, άφησα τα πάντα όλα και έκατσα να το δω. Το "Goodmorning Vietnam" διηγείται την ιστορία του Adrian Cronaeur, ενός εκκεντρικού DJ στον αμερικάνικο στρατό που τα ρισκάρει όλα για να συγκρουστεί με το στρατιωτικό κατεστημένο. Το tag line της ταινίας λέει "loosely based" στην ζωή του Adrian Cronaeur, που είναι χολιγουντιανή slang για το "έχουμε σκαρφιστεί τα πάντα όλα".

Η πραγματικότητα

H έμπνευση της ταινίας προήλθε από μια ιστορία που έγραψε ο Adrian για την ζωή του στο στρατό, όταν ήταν DJ σε στρατιωτικό σταθμό στο Βιετνάμ. Η εκπομπή του ονομαζόταν "The Dawn Breaker" και ήταν γνωστός οχι  για την εξωφρενική έχω-κάνει-τόση-κόκα-που-δεν-νοιώθω-τα-ρουθούνια-μου κωμωδία του Robin Williams, αλλά πολύ απλά επειδή ο Adrian συνήθιζε να παίζει τραγούδια πιο μοντέρνα και όντας έξυπνος άνθρωπος έριχνε και κανένα αστείο ενίοτε. Ο Cronaeur έγινε διάσημος επειδή κάνει το ίδιο πράγμα που κάνει ο Τρυφωνας Αναστασιάδης κάθε πρωί από το Κλικ FM (γεια σου ρε Τρυφωνα).
Οντως ξεκινούσε κάθε εκπομπή με το "Goooooooooooooooood morning Vietnam" όχι όμως επειδή ήταν το σήμα κατατεθέν του αλλά επειδή αργούσε να έρθει δουλειά και ήθελε λίγη ώρα μέχρι να βρει που στον διάολο ήταν τα πράγματα του για να ξεκινήσει την εκπομπή του! Το catch phrase διατηρήθηκε και μετά που έφυγε, με αποτέλεσμα στρατιώτες να λένε ότι τον άκουγαν χρόνια μετά που έφυγε (ήταν εκεί από το 1965 μέχρι το 1966).
Οσον αφορά την σύγκρουση του με την διοίκηση του σταθμού, αυτό δεν έγινε ποτέ. Οπως παραδέχεται ο ίδιος, "αν έκανα τα μισά πράγματα που έκανε ο Robin Williams θα ήμουν ακόμα στη φυλακή". Οντως δίδασκε αγγλικά στις ελεύθερες του ώρες αλλά όχι γιατί υπήρχε μια βιετναμέζα που γούσταρε. Επίσης, ποτέ του δεν ήταν σε τζιπ που έπεσε σε ενέδρα, ποτέ του δεν χάθηκε στη ζούγκλα και ποτέ του δεν είχε σχέση με επαναστάτες Βιετγκόγκ.

Hey, we'd tap that

Ακόμα, δεν απολύθηκε από τον στρατό αλλά τέλειωσε την θητεία του κανονικά ενώ πόρρω απέχει από το να είναι ο φιλευθερος επαναστάτης που ήθελαν οι παραγωγοί να παρουσιάσουν. Ο Adrian είναι παραδοσιακά ρεπουπλικάνος και είχε αναμειχθεί ενεργά  στην καμπάνια του George Bush to 2004.
Ακόμα και η ίδια η εκπομπή δεν ήταν πολύ δημοφιλής στους στρατιώτες. Οταν βρισκόταν μαζί με παρέα σε στρατόπεδο και του ζήτησαν να πει την εναρκτήρια φράση του, ένας στρατιώτης που τον άκουσε κατά λάθος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε το ραδιόφωνο γιατί νόμιζε ότι άκουγε την εκπομπή!

Αν άκουγες και συ αυτόν τον τύπο κάθε πρωι, το ίδιο πράγμα θα έκανες
Αυτή όμως μπορεί να είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η πραγματικότητα είναι καλύτερη από την τέχνη. Ο Cronaeur είναι μέλος της Mensa, είναι όντως αστείος τύπος και μόλις έφυγε από το στρατό έγινε δικηγόρος. Αν θέλετε να ακούσετε τον πραγματικό Adrian να μιλά για την ταινία, κλικ εδώ πιο κάτω.



Κάπου εδώ πρέπει να βάλουμε τέλος! Ευχαριστώ που με αφήσατε να σας διασκεδάσω και τα λέμε την επόμενη φορά!

18 σχόλια:

  1. is that really what happened with Erin Brockovich??..

    ούφφου το the Pursuit of Happiness εχάλασες μου το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν εσιει σημασία η πραγματικότητα! Εν σπουδαιες ταινίες ασχέτως αν δεν ειναι ακριβώς αλήθκεια. Εγω βλέπω τες χαλαρά ξανα

      Διαγραφή
  2. Εφοήθηκα σε..... Ούτε η CIA και το FBI δεν θα μπορούσαν να μαζέψουν τόσο σύντομα τα στοιχεία που γράφεις για τις πέντε ταινίες.

    Πολλά ωραίο αφιέρωμα. Ξεστραβωθήκαμε λίγο, ώστε να μην πιστεύουμε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε την Έριν!

    στο happyness πράγματι, κλάμα ο λαός :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι γω εντυπωσιάστηκα αμα εθκιάβαζα. Επερίμενα κάτι παρόμοιο αλλά οϊ σε έτσι βαθμό!

      Διαγραφή
  4. Ωραίο...
    Έχω την εντύπωση ότι και το Back to the future είναι αληθινό. Ψάξε το
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλεια ανάρτηση!και έκαμε μου τρομερή εντύπωση η πραγματική ιστορία με την έριν!

    P.S υπάρχει πιο σπαστική φωνή από τον τρύφωνα αναστασιάδη!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρεσεν γενικώς βλέπω η ιστορία της Brokovich. Κοιτα να δεις τι επαθα με την εκπομπή του Τρυφωνα. Το ραδιο μου στο αυτοκινητο πιανει αποκλειστικά και μόνο Κλικ. Κάθε πρωι που πηεννα δουλεια τζαι ακουα τον, επιανεν με ο θκιάολος. Σιγά σιγά όμως έπαθα εξαρτηση. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να μεν τον ακουσω. Stockholm syndrome μαλλον. Τζαι ετυχε τζαι γνωρισα τον τζαι σε ενα γαμο τον ανθρωπο τζαι ειναι πολύ καλό παιδι

      Διαγραφή
  6. super post!!
    εφύρτηκα με την Εριν, βλέπω την και σε μια εκπομπη που κάνει στο zone reality ή στο ID(δεν θυμάμαι πιο από τα δυο κανάλια), τωρά θα τι βλέπω με "άλλο μάτι".
    Τούτο με τον Τρύφωνα έπαθα το κ γω, ωσπου να συνηθίσω το Καλημέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερα του ενευρίαζα κ μετα έγινε εξάρτηση.
    Keep writing for us! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. If you have small skewers make another one until all the ingredients
    to raise questions about the consistency of the euro.
    As an onshore destination with great tax rates, Paphos Car Hire allows for those who want some more
    adventure, however, are on the road today.

    Feel free to surf to my page - http://julymorning.kr/xe/index.php?mid=musicCafe&listStyle=webzine&document_srl=22049&sort_index=regdate&order_type=desc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i
    came to “return the favor”.I'm attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    Feel free to surf to my webpage :: cellulite treatment reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. I'm amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that's both educative
    and entertaining, and without a doubt, you've hit the nail on the head. The issue is something which not enough people are speaking intelligently about. Now i'm very
    happy that I found this during my search for something relating to this.


    Also visit my homepage: natural cellulite treatment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hi there! I simply wish to give an enormous thumbs up for the nice data you could have here on this post.
    I will likely be coming again to your weblog for more soon.



    Here is my web blog; seo for profit ebook free download

    ΑπάντησηΔιαγραφή