Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

3 σειρές που το ΡΙΚ πρέπει να επαναφέρει άμεσα!


To απόγευμα του Σαββάτου όταν ήμουν μικρός είχε πολύ συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Διπλό χάμπουργκερ από το Savory Pizza με πατάτες, αναψυκτικό από μπουκάλι και τηλεόραση μέχρι το βράδυ. Αν υπάρχει ευτυχία σ' αυτό τον κόσμο, για μένα προσωπικά δεν είναι πολύ μακριά από αυτό! Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και αμα ρίξετε μια ματιά στο σαββατιάτικο πρόγραμμα θα σας πιάσει η μαύρη απογοήτευση. Επαναλήψεις από το μεσημέρι ως το βράδυ.
Δια της παρούσης λοιπόν εισηγούμαι προς το ΡΙΚ όπως αγοράσει τα δικαιώματα κάποιων παλιών σειρών που έδειχνε και να της παίζει όπως παλιά back-to-back!

Seaquest DSV

1993-1996



"In the 21st century, mankind has colonized the last unexplored region on earth, the ocean. As Captain of the Seaquest and its crew, we are its guardians. For beneath the surface lies the future"







Πριν προχωρήσουμε πάρακάτω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η επιστήμη μας χρωστά. Και όχι χρωστά όπως χρωστά η Βίσση στο Φόρο Εισοδήματος (contemporary joke bitches, I got em) αλλά μας χρωστά από πλευράς ανακάλυψης. Εχουμε και λέμε: Μέχρι το 2015 θέλω α) μηχανή του χρόνου σε DeLorean, β) hoverboard  και γ) μαρκίζες σε σινεμά που φαίνονται σαν ζωντανές. Το "Seaquest" διαδραματίζεται το 2022 και μέχρι τότε όχι μόνο πρέπει να έχουμε εξερευνήσει τους ωκεανούς, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε άνθρωπο από τεχνητά μέλη, να βρούμε τρόπο να κάνουμε τα δελφίνια να μιλούν KAI να εκπαιδεύσουμε τηλεπαθητικούς. Ο μόνος λόγος που δεν καθαρίσαμε τον Kubrick το 2001 είναι επειδή κανένας δεν κατάλαβε πραγματικά το "Space Odyssey".

Pictured: The reason you shouldn't mix LSD with film making 
Πίσω στη κανονική ροή του προγράμματος. Το "Seaquest DSV" (Deep Submerged Vehicle) ήταν σειρά επιστημονικής φαντασίας που διήρκησε για τρεις σεζόν και είχε ως θέμα τις περιπέτειες ενός πληρώματος υποβρυχίου. Πρωταγωνιστής ήταν ο Roy Schneider (ο τύπος από το Jaws) και η παραγωγή ήταν του Σπιλμπεργκ (νομίζω υπήρχε νόμος εκείνη την εποχή που προέβλεπε ότι τα πάντα έπρεπε να εμπλέξουν τον Σπίλμπεργκ με κάποιο τρόπο) σε συνεργασία με το NBC.
Αν και η πρώτη σεζόν ήταν πολύ πετυχημένη από άποψης θεαματικότητας, οι διαφορές μεταξύ των δημιουργών και του NBC οδήγησαν τελικά στην ακύρωση της μετά από τρεις σεζόν. Ο Schneider μάλιστα δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη τρίτη σεζόν αλλά αντικαταστάθηκε από τον Michael Ironside.
Στη μυθολογία της σειράς, το "Seaquest" ήταν η ναυαρχίδα του υποβρύχιου στόλου του UEO ( United Earth Oceans), του οργανισμού που συγκροτήθηκε για να επιβλέπει την εξερεύνηση και αστυνόμευση του βυθού της γης.
Το pitch της σειράς ήταν προφανές. "Ρε παιδιά, θέλουμε μια σειρά σαν το Star Trek, αλλά που να μην είναι στο διάστημα; Εχει κάποιος καμιά ιδέα;". Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά στοιχηματίζω όλα τα λεφτά στις τσέπες της "απόλυτης" ότι κάπως έτσι θα έγινε. Το format του "Seaquest" είναι ακριβώς το ίδιο με του Star Trek (bridge control drama, οι χαρακτήρες πάνε on location για ένα μέρος του επεισοδίου) σε βαθμό που οι δημιουργοί ήθελαν να το διακωμωδήσουν. Guest star σε ένα από τα επεισόδια ήταν ο William Shatner, ο πρωταγωνιστής του πρώτου Star Trek! Ορίστε και το promo του επεισοδίου που εμφανίστηκε:


Και λίγα λόγια για την υπόθεση. O Captain Nathan Bridges (Schneider) αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, όταν το υποβρύχιο που ο ίδιος σχεδίασε κινδυνεύει να πέσει στα χέρια τρομοκρατών. Ο Nathan ανακαλύπτει τους ενόχους αλλά αποφασίζει να μείνει στο τιμόνι του Seaquest, το οποίο χρησιμοποιεί για να αστυνομεύει τις θάλασσες και να αποτρέπει περιβαλλοντικές καταστροφές.

Γιατί το θυμόμαστε: Για τον Darwin (το δελφίνι που μπορούσε να μιλήσει) αλλά και τον ηθοποιό Jonathan Brandis. Ο Brandis έπαιζε τον ρόλο του Lucas Wolenczak, ενός παιδιού ιδιοφυία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που οι διαζευγμένοι γονείς του ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο υποβρύχιο για να μην είναι στα πόδια τους. Ο Lucas ήταν πανέξυπνος και μεταξύ άλλων είχε εφεύρει ένα μηχάνημα που επρέπε στον Darwin να μεταφράζει τις σκέψεις του σε λόγια (αν και το λεξιλόγιο του είχε εύρος μόνο 125 λέξεων).
Δυστυχώς ο Brandis αυτοκτόνησε το 2003 σε ηλικία 27 ετών, όταν η καριέρα του φαινόταν να έχει βαλτώσει για τα καλά. Οπως με τα πλείστα παιδιά-ηθοποιούς, ο Brandis δεν κατάφερε ποτέ να αφήσει πίσω του τον ρόλο που τον έκανε διάσημο...






Quantum Leap



1989-1993







"And so Doctor Beckett finds himself leaping from life to life, striving to put right what once went wrong and hoping each time that his next leap... will be the leap home"






Aaaaaaah... The classics. Το Quantum Leap έκανε πρεμιέρα το 1989 και αντιθέτα με το τι πίστευαν οι παραγωγοί, διήρκησε για πέντε σεζόν πριν να κοπεί απότομα.
Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες του Dr. Sam Beckett, ενός κβαντικού επιστήμονα από το μέλλον (quantum είναι η λέξη που πάσαραν δεξιά κι αριστερά οι σεναριογράφοι στα 90s, όταν δεν μπορούσαν να δώσουν μια σοβαρή επιστημονική εξήγηση), μετά που ένα από τα πειράματα του έχει τραγική κατάληξη. Ο Beckett εξαφανίζεται από την πραγματικότητα του και ταξιδεύει από σώμα σε σώμα, σε διάφορες στιγμές στο χρόνο, με σκοπό να διορθώσει κάτι που ο ξενιστής του έκανε λάθος στο παρελθόν. Ο μοναδικός που μπορεί να τον δει είναι ο Αλ, ένας στρατιωτικός από το μέλλον, που ήταν υπεύθυνος για το πείραμα του Sam. Επειδή όμως ο ίδιος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο, εμφανίζεται μόνο σαν ολόγραμμα. Πρωταγωνιστούν ο Scott Bacula και ο Dean Stockwell.


Οσοι παρακολουθούσατε την σειρά όταν την έδειχνε το ΡΙΚ, θα θυμάστε ότι η κατάληξη της δεν ήταν και πολύ καλή. Ερωτήματα που έστεκαν για δύο σεζόν έμειναν αναπάντητα, κύρια ζητήματα όπως το ποιός αποφάσιζε για τα ταξίδια του Sam έκλεισαν με μη πιστευτό τρόπο μέσα σε δύο λεπτά και γενικά το τέλος άφησε μια δόση απογοήτευσης. Πάντα διερωτώμουν γιατί και χρόνια μετά έμαθα. Οι δημιουργοί της σειράς ξεκίνησαν να γυρίζουν το τελευταίο επεισόδιο με την εντύπωση ότι το Quantum Leap θα συνέχιζε για ακόμα μια χρονια. Η εταιρεία όμως έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, ανακοινώνοντας τους ότι η σειρά κόβεται και ότι το επεισόδιο που γυρίζουν θα ήταν το τελευταίο. Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι σεναριογράφοι έκαναν αλλαγές κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής (πηγές αναφέρουν ότι το rewriting έγινε on set) και ολοκλήρωσαν την σειρά όσο καλύτερα μπορούσαν. O Bacula είχε μάλιστα εκφράσει και την πρόθεση να χρηματοδοτήσει εκείνος κάποια έξτρα επεισόδια (για να ολοκληρωθεί σωστά η σειρά) αλλά ο σταθμός τους τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προβάλει.

Γιατί την αγαπήσαμε: Για τον Ziggy φυσικά! Ο Ziggy ήταν ο τρίτος σταθερός χαρακτήρας σε όλη την σειρά και δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν σούπερ υπολογιστή από το μέλλον. Ο Ziggy έκανε τα πάντα: Απο το να ανακαλύπτει απόκρυφα στοιχεία για τους ξενιστές του Sam, μέχρι υπολογισμούς για τι πρέπει να αλλάξει για πάει στο επόμενο του ταξίδι. Σοβαρά, ο Ziggy ήταν το πρώτο iPhone!

"Google this Siri!"



Beauty and the Beast

1987-1990





 For we have a bond stronger than friendship or love. And although we cannot be together, we will never, ever be apart.









Για λόγους που δεν μπορούσα να κατανοήσω, ο Ron Perlman πάντα με τραβούσε σαν ηθοποιός. Οταν μίλαγε, κάτι μου θύμιζε, κάτι γλυκό, μια ξεχασμένη ανάμνηση. Ερευνώντας ένα ποστ πριν δύο χρόνια γι' αυτό το blog, έπεσα πάνω στη φιλμογραφία του και έκπληκτος ανακάλυψα ότι πολύ πριν γίνει ο Hellboy και να πρωταγωνιστήσει στο "Sons of Anarchy", ο Perlman είχε ενσαρκώσει τον Vincent στη σειρά "Beauty and the Beast". Προς υπεράσπιση μου βέβαια, η ομάδα που είχε αναλάβει το make up έκανε φοβερή δουλειά. Που να καταλάβω ότι ο τύπος στη φωτογραφία πάνω είναι ο ίδιος με τον τύπο στη φωτογραφία κάτω;

Yep, that's the guy
Ο Perlman στη σειρά υποδύεται τον Vincent, ένα παραμορφωμένο άντρα με χαρακτηριστικά λιονταριού, που βρίσκει καταφύγιο σε ένα καταφύγιο κάτω από την πόλη της Νέας Υόρκης. Μέλος μια ομάδας απόκληρων, ο Vincent βρίσκει στο πρόσωπο του Πατέρα (ενός ηλικιωμένου πρώην χειρούργου που ενεργεί σαν αρχηγός και προστάτης των απόκληρων) τον μέντορα και φίλο του. Η ζωή στην επιφάνεια είναι γι' αυτόν εντελώς αδιάφορη, όταν μια ημέρα βρίσκει στο πάρκο την Catherine, ετοιμοθάνατη και παραμορφωμένη μετά που δέχτηκε επίθεση από μπράβους ενός μαφιόζου. Ο Vincent και ο Πατέρας περιθάλπτουν την Catherine η οποία με το καιρό επιστρέφει στον κόσμο της, κουβαλώντας όμως ένα κομμάτι από τον κόσμο του Vincent. Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες των δύο καθώς σιγά-σιγά ερωτεύονται, αλλά και τις αγριότητες του Vincent που αναλαμβάνει την προστασία της.
Το format της σειράς ήταν εξαιρετικά απλό, it worked και το κράτησαν αναλλοίωτο για σχεδόν όλη την σειρά. Η Catherine θα προσπαθούσε να ξεσκεπάσει έναν κακό τύπο, ο τύπος την έπαιρνε χαμπάρι, έστελνε κόσμο να την σκοτώσει και την κατάλληλη στιγμή ο Vincent εμφανιζόταν για να τους κάνει τον τσαμπουκά βίδες.

"Hehehe... Hello there little lady... Why don't you com.. JESUS FUCKING CHRIST! IS THAT MR WISKERS?!"

Πρωταγωνιστής είπαμε ότι ήταν ο Perlman, με την Linda Hamilton να υποδύεται την Catherine. Η Hamilton έφυγε απρόοπτα από την σειρά την δεύτερη σεζόν, αφήνοντας τους πάντες επί ξύλου κρεμμάμενους. Η σειρά διήρκησε τρεις σεζόν αλλά με την κύρια ιστορία της απαγορευμένης αγάπης να έχει φύγει, το ενδιαφέρον του κόσμου έπεσε κατακόρυφα.


Γιατί την θυμόμαστε: Για το intro φυσικά



IMPORTANT UPDATE: Vincent lives once more! Το κανάλι CW αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς και θα μας δώσει από τον Οκτώβρη ένα νέο κεφάλαιο, βασισμένο στην παλιά σειρά. Ορίστε και ένα promo trailer


H Catherine πλέον είναι ντετέκτιβ, ο Vincent αποκτά επίθετο και ονομάζεται Keller, αλλά και παρελθόν! Ποια από τις δύο είναι η καλύτερη;


10 σχόλια:

  1. Πολλά ώραίες τζαι οι 3 οι σειρές. Τότε υπήρχε λόγος να βλέπουμε Κυπριακή τηλεόραση. Τώρα, ακόμα και τις καθημερινές υπάρχει πολλή σαβούρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πιο μιτσιοί σήμερα δεν βλέπουν τηλεοραση. Μονο προγραμματισμενα μεγαλα events τζαι αθλητικα. Προσεκτικα μονο ειδησεις βλεπω απο κυπριακα

      Διαγραφή
  2. Оh my f*** God έν είχαν λάθος! Είσαι μες το νού μου! Εθώρουν τες όλες φ α ν α τ ι κ α τζαι προχτες σκεφτόμουν ότι εν τούτες που θα έπρεπε να βάλουν σε επανάληψη.
    Ειδικά το Quantum Leap έσπαζα να θυμηθώ πως το ελέαν!

    (Τζαι о Λαβύρινθος του Πάνα εν άπαιζαμπολ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα το σε ενα ποστ τον Πάνα. Εισηγούμαι το Devil's Backbone από Del Torro. Νομιζω θα σου αρεσει :)

      Διαγραφή
  3. Seaquest, Quantum Leap ήταν από τις αγαπημένες μου σειρές. Για την τρίτη είμουνα κάπως ούτε κρύο ούτε ζέστη...Το περίεργο είναι πως μας λένε πως η Κυπριακή ραδιοτηλεόραση είναι πιο ποιοτική σήμερα...εγώ δεν είμαι σύμφωνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται πως εννοεί ο καθένας την ποιότητα. Το production value των σειρών του ΡΙΚ ανέβηκε κατακόρυφα αλλά από ξένες σειρές δεν...

      Διαγραφή
  4. Θα σχολιάσω για το χάμπουρκερ της Savory.
    Μπαι φάρ το καλύτερο που έφαα.
    Μέχρι σήμερα άμα παραγγέλλω μπέρκερ ζητώ "Ένα χάμπουρκερ με πατάτες τζιαι σαλάτα" επειδή ο Φάντης έβαλλε τζιαι κόσλο δίπλα που το μπέρκερ του.
    Φυσικά τωρά κανένας έν κάμνει έτσι πολυτέλειες.
    Πρέπει να έρτει πίσω ο Φάντης τζιαι ο Πασχάλης για ένα all time classic, food marathon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί με ένα τούρμπο σπέσιαλ που τον Ομηρο. Γιατί αμα είναι να πάθεις καρδιοπάθεια, you do it in style

      Διαγραφή
  5. όσοι εσχολιάσετε εφάνηκε η ηλικία σας:p

    dude what are these? have no clue what you are talking about! ..εκτός που το beauty and the beast..το θυμούμαι αμυδρά:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=dJnZaRITj4o

      δεν εχω να πω τιποτε αλλο! Πλακωσαν οι νεανίες εδω!

      Διαγραφή