Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Easter Special: Μυστικά σε ταινίες που θα σε στείλουν!

Οσες φορές και να είδες τις αγαπημένες σου ταινίες, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πρόσεξες ποτέ σου! Τι κρυμμένο μήνυμα έχει το "Fight Club"; Πόσο "αθώο" είναι το Harry Potter" τελικά; Γιατί το "Silence of the Lambs" είναι πολύ πιο ανατριχιαστικό απ΄ότι νομίζεις; Ελα εδώ να μάθεις!
Πάσχα έρχεται κι  είπαμε να μπούμε στο πνεύμα των ημερών, έτσι αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τι είπε ο Χριστός στον Σταυρό, όταν οι ουρανοί ανοίξαν και έφτασε η στιγμή που φανερώθηκε ο λόγος για τον οποίο στάληκε στη Γη, όταν πλέον το μονοπάτι μπροστά φωτίστηκε με άπλετο, καθάριο φως...

Πετροοοοοοοοοοοοοοοο! Φαίνεται το σπίτι σου από δω ρε!
Anyway, ξυπνάμε και πάμε πίσω στο θέμα μας. Ενεκα των εορτών του Πάσχα, (γιάξ, ακούστηκα σαν ανακοίνωση κόμματος) είπαμε να σας παρουσιάσουμε εδώ στο “Mischief, Mayhem, Movies”, διάφορα Easter eggs (πασχαλινά αυγά) από ταινίες. Για να σας μπάσουμε λίγο στο θέμα, με τον όρο "Easter Εgg" για ταινίες, αναφερόμαστε σε ότιδήποτε μπορεί να έχουν κρύψει οι δημιουργοί σε μια ταινία, που μπορείς να το ανακαλύψεις μόνο μετά από εντατική έρευνα. Και τουλάχιστον 11 sessions ψυχοθεραπείας γιατί μια μορφή ψυχοπάθειας πρέπει να την έχεις για να ψάχνεις frame-frame μια ταινία. Ο όρος προέρχεται από μια πασχαλιάτικη παράδοση των αμερικάνων, οι οποίοι το Πάσχα κρύβουν σοκολατένια αυγά για να τα βρούν τα παιδιά. Μην με ρωτάτε γιατί. Πιθανότατα να είναι κάποια μορφή άσκησης για μαστουριάρηδες. Θα σας γελάσω.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα δικά μας Easter eggs!

Ο Χάρι Πόττερ και το Κρυμμένο Πήδημα

Μπορεί η σειρά ταινιών «Harry Potter» να στόχευε το εφηβικό-παιδικό ακροατήριο και να προσπαθούσε να μείνει πολιτικά ορθή και «καθαρή», αλλά να μην ξεχνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους του σινεμά. Οσοι έργάζονται στον τομέα είναι σοβαρά διαταραγμένοι.

"Οr that's what the voices in my head say..."
Οι συντελεστές του «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban» λοιπόν είπαν να σπάσουν λίγη πλάκα, βάζοντας σεξουαλικό υπονοούμενο στα credits της ταινίας! Ρίχτε μια ματιά στην επόμενη φωτογραφία και πιο συγκεκριμένα στη κάτω αριστερή γωνιά

Ελα εδώ μωρό μου να σου δείξω το μαγικό ραβδί μου!

Δεν είναι photoshop, σε περίπτωση που διερωτάστε αλλά snapshot από τα credits! Και είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις. Οι απόψεις πάλι στο διαδίκτυο διίστανται, με κάποιους να υποοστηρίζουν ότι είναι "η στάση του ιεραπόστολου" και άλλους να λένε ότι είναι το... άλλο. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για παρεξήγηση, γιατί είναι καθαρό ότι ο ένας από τους δύο διδάσκεται το ξόρκι "virginitus dissapearo".
Πάλι καλά που έριξαν κι ένα σεξουαλικό υπονοούμενο εκεί μέσα γιατί η ένταση εδώ και τόσα χρόνια είχε γίνει αφόρητη

Εεεεε.....ναι.....μαλλον....

H Jodie Foster βάζει στο στόμα της εφτά γυμνές γυναίκες

Ω, τα αστεία που μπορώ να κάνω με αυτή την πρόταση! Δηλαδή, σοβαρά, η Jodie Foster «βάζει στο στόμα της 7 γυναίκες»; Και ξέροντας την αντίδραση της Jodie Foster σε παρόμοια αστεία, είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο uber cool που θα γελάσει με την καρδιά της!
Επειδή δεν είμαι όμως φαν του να με κράζουν, πάμε με το easter egg. Την πιο κάτω φωτογραφία την ξέρεις καλά. Είναι το πόστερ της ταινίας «Silence of the lambs».



Στο στόμα της η Jodie Foster έχει ένα σκώρο Acherontia Lachesis ή κοινώς, «σκώρο του θανάτου». Το όνομα οφείλεται στο περίγραμμα του κέλυφους του εντόμου, που μοιάζει έντονα με νεκροκεφαλη.
Τώρα κοίταξε την επόμενη φωτογραφία του πόστερ, μεγενθυμένη


Κατάλαβες; Επειδή ένας τύπος που γδέρνει γυναίκες για να φτιάξει κοστούμι γυναίκας δεν ήταν αρκετά creepy για την ταινία, οι παραγωγοί είπαν να βάλουν μια φωτογραφία με εφτά γυμνές γυναίκες, τοποθετημένες σε σχήμα νεκροκεφαλής. Η φωτογραφία είναι αλήθινή και φυσικά είναι έμπνευσης του Σαλβαντόρ Νταλί. Εδώ είναι η αυθεντική φωτογραφία για να καταλάβετε την διαφορά.
Surrealist? No dear! Im fuckin insane!
Ετοιμο το ‘χες ρε! Να μας πεις ότι ο σουρεαλιστής καλλιτέχνης είναι για δέσιμο! Ελα όμως που σου έχω φωτογραφία που δείχνει ότι είναι μια χαρα φυσιολογικός άνθρωπος!


Yeah, scratch that. Man is a lunatic


Το Fight Club θέλει να αλλάξεις την ζωή σου

Πριν προχωρήσουμε, μια συμβουλή προς όλους τους άντρες εκεί έξω. Εάν δεν έχετε δει το «Fight Club», κλείστε το κομπιούτερ αμέσως και κατεβάστε το για να το δείτε. Σοβαρομιλώ, τώρα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην έχεις δει αυτόν τον ύμνο στη τεστοστερόνη και τον επαναπροσδιορισμό μας σαν φύλο. Εάν ακόμα επιμένετε να μην το δείτε, παρακαλώ να μας κάνετε όλους μια χάρη και να πάτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, να αφήσετε τα cojones σας στο πάγκο και να πάρετε ένα κουτί ταμπόν, μια ενυδατική κρέμα νυκτός, το νέο Cosmo και το box set του Glee.
Για όσους το είδατε τώρα, ξέρετε ότι ολόκληρο το έργο είναι ένα 90λεπτο μανιφέστο ενάντια στον κομφορμισμό και την εξουσία. Είναι ταινία της επανάστασης και της αντίστασης στο κατεστημένο (ξέρετε, για όσους δεν έχουν τίποτα καλύτερο από το να κάτσουν να δουν ταινία αλλά τέλοσπάντων!). Και σε περίπτωση που δεν το έπιασες, οι παραγωγοί το έβαλαν και στα credits!





Την ώρα που στη τηλεόραση παίζουν οι πρoειδοποιήσεις του FBI για την πειρατεία, μια επιπρόσθετη κάρτα βγαίνει που για να την προσέξεις πρέπει να «παγώσεις» την ταινία και να διαβάσεις πολύ προσεκτικά. Βεβαίως, αυτό πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρητήρητο από τον κόσμο αφού δίνουμε στις προειδοποιήσεις για πειρατεία την ίδια προσοχή που δίνουμε στα disclaimer ή στα χαρτιά για δάνειο από τη τράπεζα.

"Σε περίπτωση που ο οφειλέτης αδυνατεί να εξοφλήσει το χρέος, η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να πουλήσει το συμβαλλόμενο μέρος για καταναγκαστική εργασία και/ή να αφαιρέσει τα όργανα του για εμπορία"

Η προειδοποίηση είναι από τον ήρωα του έργου που υποδύεται ο Brad Pitt, ονόματι Tyler, και απευθύνεται ακριβώς σε όσους έκατσαν να διαβάσουν την κάρτα αντί να δουν την ταινία.

Μεταφρασμένη η κάρτα λέει το εξής: « Αν το διάβαζεις αυτό τότε αυτή η προειδοποίηση είναι για σένα. Κάθε λέξη που διάβαζεις από αυτό το άχρηστο κείμενο είναι ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή σου. Δεν έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις; Είναι η ζωή σου τόσο άδεια που δεν μπορείς να σκεφτείς ένα καλύτερο τρόπο για να περάσεις αυτές τις στιγμές; Ή μήπως είσαι τόσο εντυπωσιασμένος με την εξουσία που έχεις σεβασμό και εμπιστοσύνη σε όλους όσους την διεκδικούν; Διαβάζεις όλα όσα σου λένε να διαβάζεις; Σκέφτεσαι όλα όσα θέλουν να σκέφτεσαι; Αγοράζεις όλα όσα σου λένε ότι χρειάζεσαι; Βγες έξω από το διαμέρισμα σου. Βρες ένα μέλος του αντίθετου φύλου. Σταμάτα την υπερβολική κατανάλωση και την μαλακία. Παράτα τη δουλειά σου.Ξεκίνα ένα καυγά. Απέδειξε ότι είσαι ζωντανός. Αν δεν διεκδικήσεις τον ανθρωπισμό σου, δεν είσαι παρά μια στατιστική. Εχεις προειδοποιηθεί. Τάιλερ»

O Indiana Jones και ο πόλεμος των άστρων

Το ότι η σειρά ταινιών «Indiana Jones» και «Star Wars» έχουν τους ίδιους ανθρώπους από πίσω (Steven Spielberg και George Lucas) το ξέρουν και οι πέτρες. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι οι δύο φίλοι και σκηνοθέτες κάνουν αναφορές ο ένας στην δουλειά του άλλου από τις ταινίες τους.
Οσον αφορά το «Indiana Jones», το reference στο «Star Wars» γίνεται τουλάχιστον δυό φορές :
Μια στο Indiana Jones and the Temple of Doom

Ωραίο κλαμπάκι!

Και μια φορά στο στο «Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark»

Κοίτα στα ιερογλυφικά. Είναι η σκηνή από το Star Wars που η Leia δίνει στον R2D2 το μήνυμα για τον Obi Wan Kenobi. ΝERDGASM!

Η Νύφη μας γράφει στα παπούτσια της

Το badassery του Ταραντίνο δεν θέλει διαπιστευτήρια. Με το αίμα να ρέει στις ταινίες του σαν το νερό από την Φοντάνα ντι Τρέβι και τις ατάκες του να καρφώνονται στο μυαλό σου πιο βαθιά απ’ ότι η εικόνα των δικών σου να κάνουν σεξ, ο Ταραντίνο είναι χαλαρά από τους πιο αναγνωρίσιμους και ταλαντούχους σκηνοθέτες.

Υοu are welcome for the mental image of your parents

Οπως όμως όλοι οι πραγματικά καλοί, ο Ταραντίνο δανείζεται στοιχεία από άλλες ταινίες. Δανεισμό που όχι μόνο δεν κρύβει αλλά φροντίζει να διαφημίζει μέσω κρυμμένων μηνυμάτων στις ταινίες του. Αλλά κάποιες φορές απλά πάει over the top. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Μια τέτοια φάση είναι κι ένα μικρό Easter egg που έχει στη ταινία «Kill Bill Vol. 1». Θυμάστε την σκηνή που η Νύφη (Uma Therman) κάνει ντού στο ντότζο και την περιμένουν μια στρατιά από τύπους με σπαθιά, μαχαίρια, σιδηρόμπαλες και γενικά ότιδήποτε μπορεί να κάνει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα να έχει  ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κατάληξη; O Ταραντίνο διάβασε το σενάριο, είδε ότι η Νύφη μακελεύει όλο το δωμάτιο και λούζεται στο αίμα και σκέφτηκε: «Ξέρεις κάτι; Είναι λίγο ξενέρωτο. Χρειάζεται κάτι πραγματικά bad-ass»
Swords...Pfff. Pussy


Ετσι έβαλε μια μικρή λεπτομέρεια που μόνο ένας φαν θα μπορούσε όχι μόνο να προσέξει, αλλά και να σκεφτεί καν να ψάξει. Οταν η Νύφη μπαίνει μέσα στο κτίριο για να αντιμετωπίσει την soon-to-be-κεϊμά συμμορία, περπατά σ’ ένα γυάλινο δάπεδο και η κάμερα την παίρνει από κάτω για κάτι κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτό είναι που φαίνεται αν παγώσεις την εικόνα στο σωστό frame.


Ο ακρωτηριασμός με σπαθί είναι ένα πράμα αλλά το "Fuck U" στις σόλες των παπουτσιών; That's insulting!


Αυτά είχαμε για σας σήμερα! 
Καλό Πάσχα λοιπόν και σε περίπτωση που ο Χριστός αυτή την φορά πει: «Πριτς που θα αναστηθώ! Μαλάκας είμαι κάθε χρόνο να παθαίνω τα ίδια;», να θυμάστε:

Μια αγελάδα μπορεί να ανέβει τις σκάλες, αλλά δεν μπορεί να κατέβει

4 σχόλια:

  1. Συγνώμη, αλλά στην πρώτη εικόνα με τον Χάρι Πότερ έφκαλα τα μάθκια μου αλλά τίποτε το "μεμπτό" δεν είδα!!! Κάμε μας το λλίο τροφή μασημένη σε παρακαλώ!!
    (πολλά καλό ποστ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφως! Αμα δεις στη κάτω αριστερή γωνιά, υπάρχουν δύο ζευγάρια από πατημασιές. Ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα, φαίνεται ότι μάλλον κάνουν εξωσχολικές δραστηριότητες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο post.

    Εξαιρετική ανάλυση κάποιων από τα μυστικά του Fight Club, στο 11points.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @twistedtool Μα τι καραγαμάτο είναι αυτο το ποστ που εβαλες?! Σκεφτομαι να του ριξω μια μεταφραση και να το βαλω εδω με λινκ στο αυθεντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή