Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πήραν τα torrent μου φωτιά, πυρκαγιά: Οι σειρές που περιμένουμε φέτος


Person of Interest



Ξεκινάμε με μια νέα αστυνομική-φουτουριστική σειρά του CBS, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Jim Caviezel ('επαιξε τον Χριστό στο "The passions of the Christ") και ο Michael Emerson, γνωστός από την σειρά Lost στην οποία ήταν ο κύριος ανταγωνιστής, Ben Linus. Παραγωγός της σειράς είναι ο J.J. Abrams (Lost, Super 8) ενώ σεναριογράφος ο Jonathan Nolan, που μαζί με τον αδελφό του Chris έγραψαν ταινιάρες όπως το Inception και το Batman Begins.

Περίληψη: Ενας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ονόματι Mr Finch, που είναι συνάμα και ιδιοφυία με τους υπολογιστές, αναπτύσσει ένας λογισμικό το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει ποιός άνθρωπος θα εμπλέκεται σε βίαιο έγκλημα. Μέχρι εδώ όλα καλά; Το πρόβλημα με το λογισμικό (πρόβλημα; λογισμικό; Μάλλον σε Windows Vista θα τρέχει) είναι ότι δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσον το άτομο θα είναι θύτης, θύμα ή μάρτυρας στο έγκλημα. Enter ο presumed dead πρώην πράκτορας της CIA John Reese που συνεργάζεται με τον Finch για να εμποδίσουν μαζί το έγκλημα.
Οι πιο υποψιασμένοι εξ' υμών μπορεί ήδη να έχετε προσέξει ότι η πλοκή της σειράς μοιάζει εξαιρετικά με το "Minority Report", αν και οι παραγωγοί δεν έχουν οποιαδήποτε αναφορά για το κατά πόσον εμπνεύστηκαν ή δανείστηκαν την συγκεκριμένη ιδέα.

Pros: O Emmerson, η ομάδα παραγωγής και το γεγονός ότι το CBS το έχει σαν το κρυφό χαρτί του. Με λίγη καλή θεματολογία, θα γίνει φοβερή σειρά

Cons: Αστυνομικός που θεωρείται νεκρός που αναλαμβάνει να εμποδίζει εγκλήματα μαζί με με τον εκκεντρικό πλούσιο, geek φίλο του; Τι με λέει, τι με λέει......

Α ναι....

Charlie's Angels



Η μόδα έχει ρετρό και η τσέπη της Drew Barrymore προφανώς τρύπες. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόπειρα της σταρ να επαναφεύρει την εικονική σειρά των 70's, που έκανε διάσημες όλες τις πρωταγωνίστριες του. Σχεδόν 40 χρόνια μετά τις Fara Fawcett  και Jacklyn Smith, οι Αγγελοι του Τσάρλι, τρεις εξαιρετικά επικίνδυνες γυναίκες, έρχονται ξανά στην οθόνη μας.

Περίληψη: Μια χάκερ, μια αστυνομικός του Μαϊάμι και μια επαγγελματίας κλέφτης κοσμημάτων καταλήγουν στη φυλακή και εκεί στρατολογούνται από τον μυστηριώδη Τσάρλι, που θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα καταπολέμησης του εγκλήματος.


Pros: Σαφώς πιο στιλιζαρισμένο από το κλασσικό, ωραίες γυναίκες με μαγιό στο περισσοτέρο έργο (σεξιστής ; Οχι, αρσενικός) και  δράση.

Cons: Εεεεεεε, όχι. Τα αστεία είναι χιλιοειπωμένα και όσoν αφορά την δράση έχει πολύ καλύτερες σειρές φέτος. Δεν θα το κατεβάσω, αλλά άμα το παίξει το Sigma στις 2 το πρωί και δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω, why the fuck not.

Plus, αν πραγματικά θέλετε να δείτε γυναίκες με μαγιό από το Sigma άγριες ώρες υπάρχουν και άλλες επιλογές



Terra Nova





Δεν θέλω να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου, (όσοι διαβάσατε άλλα πόστ ξέρετε για ποιό πράγμα μιλώ) αλλά εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεδω!!!!!!!! Το "Τerra Nova" είναι το βάρυ πυροβολικό, η εμπροσθοφυλακή, ο Δούρειος Ιππος με τον οποίο η Fox ελπίζει φέτος να θερίσει τις ακροαματικότητες. Να θυμηθείτε αυτό το ποστ. Το "Terra Nova" είναι το next best thing, η σειρά που θα σκοτώνονται όλοι να κατεβάσουν από τα torrents για την επόμενη χρονιά και αν κρίνω από προηγούμενες προσπάθειες του μάρκετινγκ της Fox, έχει τρία-τέσσερα Εμμυ στο τσεπάκι.

Περίληψη: Βρισκόμαστε στο έτος 2149 και ο πλανήτης πνέει τα λοίσθια. Ο υπερπληθυσμός οδήγησε σε εξάντληση των φυσικών πόρων και ο αέρας έχει πλέον καταστεί τόσο μολυσμένος που μόνο με μάσκα μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος έξω. Για να σωθούν από τον προδιαγραφόμενο αφανισμό, οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα μηχάνημα που εκμεταλλεύεται μια τρύπα στο χωροχρόνο για να στείλουν ομάδες αποίκων στην προϊστορική Γη. Κάπου εδώ μπαίνει και η οικογένεια Shannon, με τον πατέρα Jim (Jason O' Mara που είδατε στη σειρά Life on Mars) την μητέρα Εlizabeth (Shelley Conn) και τα τρία τους παιδιά, που είναι μέλη της δέκατης ομάδας αποίκων που φτάνει στην προϊστορική αποικία Terra Nova, σε μια προσπάθεια να αρχίσουν ξανά από την αρχή. Ιδιαίτερη και με χαρά αναφορά εδώ κάνουμε στον ηθοποιό Stephen Lang (τον τυπά από το Avatar ντε) ο οποίος υποδύεται τον Διοικητή της αποικίας, ονόματι Taylor, σε μια στην ουσία επανάληψη του ρόλου του από την ταινία του Cameron.

Και σαν να μην μας έφτανε μόνο αυτό, η παραγωγή ανήκει στην Dreamworks και είναι υπό την επίβλεψη non other than του μεγιστου Steven Spielberg. (δόξα σοι το όνομα Του).

Pros: Το σκηνικό προσφέρει ευκαιρία για απίστευτη πλοκή, ζούγκλα, όπλα, δεινόσαυροι, δράση NERDGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASM!!!!!!!!!!!!!

Cons: Εεεεεεεε κανένα που να μου έρχεται τώρα. Πέρα από το κίνδυνο να εξελιχθεί σε κλώνο της γελοίας λογικής του Lost, το Terra Nova έχει όλα τα φόντα για πετυχεί. Βεβαίως, και ο Τιτανικός τα είχε αλλά όλοι ξέρουμε πως κατέληξε αυτό. Ετσι θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί.


Τwo and a Half Men


Το γεγονός και μόνο ότι ασχολούμαι με αυτή την σειρά και τον πρωταγωνιστή της, (έχω κάποιες απόψεις επί του ταλέντου του) δείχνει δύο πράγματα για μένα. Οτι είμαι πράγματι αμερόληπτος και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με πράγματα που έχουν ενδιαφέρον στο πλατύ κοινό συν το ότι είμαι είμαι απίστευτα μεγαλόψυχος (pause for effect). Ευχαριστώ, σας αξίζω.

Μετά που ο Charlie Sheen πήρε πόδι από την σειρά, οι παραγωγοί δεν ήθελαν να σταματήσουν να παράγουν το sub-standard προϊόν τους (βρίσκω την σειρά υποφερτή την περισσότερη ώρα αλλά μέχρι εκεί) έτσι ήθελαν έναν άξιο αντικαταστάτη του ατάλαντου Charlie. Κάτι που είναι ιδιαζόντως δύσκολο αφού ο Sheen είναι ο πάτος του πηγαδιού. Τίποτα δεν φοβίζει όμως τους μεγαλοπαραγωγούς του Χόλιγουντ. Σήκωσαν τα μανίκια, πήραν ειδικό τρυπάνι και εκσκαφέα και 100 χιλιόμετρα κάτω από τον πάτο, βρήκαν τον αβυσσαλέα ατάλαντο και απύθμενα εκνευριστικό Ashton Kutcher. O Kutcher παίζει τον ρόλο του Walden Schmidt, ενός κομπιουτερά εκατομμυριούχου που αγοράζει το σπίτι που έμενε ο Charlie και συγκατοικεί μαζί με τον Alan και τον γιό του. Ο Kutcher είναι μόνο ένας από τους πολλούς ηθοποιούς του κινηματογράφου που στρέφονται προς την τηλεόραση (ε πόσες μαλακίες να γυρίσει η Heigl?) αντιλαμβανόμενοι ότι πλέον εδώ είναι το πολύ χρήμα. Αν και για τον ίδιο είναι μάλλον μια επιστροφή αφού από την τηλεόραση είχε ξεκινήσει

Pros: Οσοι ήσασταν φαν της σειράς πιο πριν θα τον καλοδεχτείτε τον Ashton που ταιριάζει με το κλίμα, και η αλήθεια είναι ότι αμα θέλεις χαλαρή διασκέδαση, το αγορίστικο προσωπάκι και η "aww shucks!" συμπεριφορά του είναι ότι πρέπει.

Cons: Ashton Kutcher



Once Upon a Time


Ενδιαφέρουσα σειρά του ABC, που αναγνώρισε το ταλέντο της Jennifer Morrison και είπε να της δώσει δικό της σόου. Πρόκειται για την ιστορία δύο παράλληλων κόσμων, του Πραγματικού και του κόσμου των Παραμυθιών, που πλησιάζουν σε κρίσιμη συνάντηση και το μέλλον του ενός εξαρτάται από την τύχη του άλλου.

Περίληψη: H Emma Swan (Jennifer Morrison) φτάνει στην μικρή πόλη Storybrooke όπου ελπίζει να βρει τον γιό της, που είχε δώσει για υιοθεσία δέκα χρόνια πριν. Φτάνοντας στην πόλη η Emma  διαπιστώνει ότι όλα δεν είναι όπως φαίνονται ( are they ever?) και ότι χαρακτήρες των παραμυθιών όπως η Χιονάτη, ο Πινόκιο και ο Ραμπελτιτσκιν υπάρχουν και ζουν κανονικές ζωές.

Pros: Από το trailer μοιάζει να είναι προσεγμένη δουλειά ενω η ταλαντούχα Morrison δίνει αρκετό βάρος στην ζυγαριά της ποιότητας. Αμα βάλουμε στο μείγμα και τον απίστευτο Robert Carlyle (τον συμπαθούσα από τον καιρό του Full Monty αν και δεν έκανε και τις καλύτερες επιλογές από τότε) έχουμε μια σειρά που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς.

Cons: "From the writers of Lost". Nuff said.


Pan Am




Ξέρω ότι μπορεί να εκπλήξει πολλούς, αλλά το ΡΙΚ δεν είναι το μοναδικό κανάλι παγκοσμίως που γυρίζει σειρές εποχής. Shocked? Εγώ να δείτε. Κι όμως. Είναι και τα αμερικανάκια στο παιχνίδι. ΝΑΤΟ ΣΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ by the way για να μην ξεχνιόμαστε. Τα αμερικανάκια που λέτε, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φτάσουν το δικό μας ταλέντο, κάνουν μια στροφή προς τις σειρές εποχής και για φέτος έχουν να μας σερβίρουν τα μαγικά για κείνους 60's (για μας δεν ήταν τόσο μαγικά αλλά δεν βαριέσαι) και την γκλαμουράτη ζωή του προσωπικού των αερογραμμών Pan American World Airways.

Περίληψη: Παγιδευμένες σε ένα κόσμο όπου το καλύτερο που μπορούσαν να γίνουν είναι οικοκυρές, οι αεροσυνοδοί της θρυλικής Pan Am ήταν η πεμπτουσία της απόλυτης ελευθερίας και γκλαμουράτου τρόπου ζωής. Με το ιντερνετ ακόμα να είναι όνειρο κάποιων αγέννητων επιστημόνων, οι αεροσυνοδοί της  Pan Am επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση μέρη που οι υπόλοιποι άνθρωποι μόνο ονειρεύονταν και διασκέδαζαν σε κοσμοπολίτικα στέκια, στην άλλη άκρη του κόσμου. Πόσο όμως αυτό μπορέι να επηρεάζει την προσωπική τους ζωή, τι σχέσεις είχαν μεταξύ τους και πόση πραγματικά ήταν η ανοχή της συντηρητικής κοινωνίας που ζούσαν;

Pros: Φαίνεται ωραία σειρά, η πρωταγωνίστρια Christina Ricci έκανε πολύ δρόμο από την εποχή του Adams Family και γενικά έχει όλα τα φόντα να πετύχει και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το Εμμυ δραματικής σειράς. Προσωπικά λατρεύω τις σειρές εποχής, ακόμα και αυτές του ΡΙΚ.

Cons: Ο κίνδυνος να το γυρίσει εντελώς στο δράμα και να γίνει φεστιβάλ Κλάμαtoς 2011 (όπου βεβαίως βεβαίως ο μόνιμος τραγουδιστής θα είναι ο Πλούταρχος)


Alcatraz


Είναι να μην μυριστούν τα παιδιά στο Χολιγουντ επιτυχία και πέφτουν στα πόδια των συντελεστών. Μετά το "Lost" οι εταιρείες κυριολεκτικά σφάζονται για την πάρτη του JJ Abrams. Ο σκηνοθέτης (θέλετε να τον δείτε να αυτοσαρκάζεται; Ορίστε) έχει ότι ζητήσει και το εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό. Στη δεύτερη σειρά που μας σερβίρει φέτος ο Abrams, πάμε ταξίδι στη διαβόητη φυλακή του Αλκατραζ. Τι πράγμα; Δεν θέλετε να δείτε άλλες σειρές με απόδραση η με την σκληρή καθημερινότητα της φυλακής; Αχ αθώα μου παιδάκια. Πως φαίνονται αυτοί που δεν είδαν το "Lost" ε;

Περίληψη: Ολα καλά και ώραια στη όμορφη φυλακή του Αλκατραζ, ακόμη και χωρίς τον Sean Connery να μιλά για πατριωτισμό , ώσπου και έβαλε λουκέτο το 1963.
Η τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.
Γιατί σύμφωνα με τους σεναριογράφους αυτής της σειράς, η φυλακή έκλεισε γιατί όλοι οι κρατούμενοι εξαφανίστηκαν δια μαγείας! Fast forward μπροστά την εποχή μας, όταν ένας από τους κρατούμενους εμφανίζεται ξαφνικά και αρχίζει να σκότώνει, σαν να μην πέρασε μια μέρα . Η ντετέκτιβ Rebecca Madsen (Sarah Jones) αρχίζει να ασχολείται με την υπόθεση, μαζί με τον ειδικό επί της ιστορίας του Αλκατραζ και συλλέκτη βιβλίων κόμιξ Diego Soto (ο συμπαθής Hugo από το Lost, Jorge Garcia). Σύντομα οι δύο βρίσκουν στο δρόμο τους ένα μυστικό πράκτορα της κυβέρνησης (αμ τι, δεν θα είχε μυστικό πράκτορα η κυβέρνηση;) ο οποίος όχι μόνο ξέρει τι έγινε, αλλά περίμενε ακριβώς την στιγμή που οι φυλακισμένοι θα επέστρεφαν.

Pros: Καλή παραγωγή, ωραίοι ηθοποιοί και η εταιρεία φαίνεται ότι θα επενδύσει αρκετά λεφτά στη σειρά

Cons: Οι σεναριογράφοι του Lost, μαζί με την εταιρεία παραγωγής και έναν από τους πιο εικονικούς ηθοποιούς της σειράς; Το επόμενο βήμα θα ήταν να ονομάσουν την σειρά "Lost 2: H επιστροφή της μαλακίας που σας δέρνει". Σορι boys αλλά άμα καείς στο πιλάφι, φυσάς και το γιαούρτι. Μας φτάνει ένα Lost στην εποχή μας.

House Μ.D.


Παράγγειλε κάποιος ένα ιδιοφυή, αντικοινωνικό, μισάνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στην ιατρική; Oχι; Επειδή έχω έναν τέτοιο ακριβώς εδώ! Ο αγαπημένος μας γιατρός επιστρέφει για όγδοη σεζόν (διαψεύδοντας τις προβλέψεις μου αλλά δεν πειράζει όλοι κάνετε λάθη) και αυτή τη φορά βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Οσοι παρακολουθείτε την σειρά ξέρετε ότι η αστυνομία καταζητούσε τον House, μετά που ο τελευταίος γκρέμισε τον τοίχο του σπιτιού της πρώην φιλενάδας και αφεντικού του, Lisa Cuddy. O House εκτίει τον πρώτο χρόνο της ποινής του και θα αποφυλακιστεί, φτάνει την τελευταία εβδομάδα του να μην μπλέξει πουθενα. Λίγο δύσκολο για τον ίδιο, όπως πολύ καλά ξέρουν όσοι βλέπουν την σειρά! Να πούμε εδώ ότι γκεστ σταρ στο πρώτο επεισόδιο είναι ο Jaleel White, γνωστός και ως Erkel από την all black cast σειρά Family Matters.

Elementary my dear Wilson. Ο ασθενής πάσχει από την σπάνια ασθένεια που σκοτώνει καριέρες, την Screechιαση
Από την σειρά έχει αποχωρήσει η Lisa Edelstein  για οικονομικούς λόγους (όλο το καστ δέχηκε μείωση απολαβών εκτός από την ίδια) και αντικαταστάθηκε από την Odetta Annable η οποία υποδύεται την γιατρό της φυλακής όπου κρατείται ο House.

Pros: Οι παραγωγοί της σειράς δεν απογοητεύτουν. Παρά το ότι η σειρά άρχισε να γίνεται ολίγον επαναλαμβανόμενη, ο Hugh Laurie είναι απολαυστικός και οι σχέσεις του House  με τους υπόλοιπους χαρακτήρες κρατούν την σειρά ζωντάνη. Ασε που αξίζει να βλέπεις την σειρά μόνο και μόνο για τα καυστικά σε βαθμό προσβολής σχόλια του House προς τους ασθενείς!

Cons: Η σειρά είναι πλέον στην όγδοη σεζόν, που πιθανώς να είναι τελευταία. Σχεδόν τα πάντα έχουν ειπωθεί και χρειάζεται πραγματική προσπάθεια από τους σεναριογράφους για να σκεφτούν κάτι πρωτότυπο

Game of Thrones



Η πιο αναμενόμενη σειρά για το 2011, διατηρεί αυτό τον τίτλο και το 2012. Το αστέρι του line up του HBO (και όταν θέλεις καλή σειρά, θέλεις HBO) είναι ένα βήμα πιο πάνω από όλες τις άλλες σειρές από όλες τις απόψεις. Περισσότερα λεφτά, καλύτεροι ηθοποιοί, απείρως πιο ρεαλιστικά εφέ. Φυσικά, για να λέμε την αλήθεια, αν είχαν όλες οι σειρές το budget  του Game of Thrones (δέκα μύρια το επεισόδιο) τότε ίσως να ήταν όλες έτσι.
Οπως και να χει. Η σειρά είναι βεβαίως βασισμένη πάνω στα βιβλία του George R.R. Martin "A Song of Fire and Ice" και στη δεύτερη σεζόν θα ασχοληθούμε με το δεύτερο βιβλίο, ονόματι "Α Clash of Kings".

Περίληψη: Βασιζόμενος πάνω στη πλοκή του βίβλιου, στη δεύτερη σεζόν θα δούμε τους άντρες της Νυχτερινής Σκοπιάς να περνούν από την απέναντι πλευρά του Μεγάλου Τείχους, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τέρατα που βρίσκονται εκεί. Από την άλλη οι εντάσεις ανεβαίνουν στα 7 Βασίλεια όπου οι φεουδάρχες συνομωτούν εναντίον του νεαρού Rob Stark ενώ από την άλλη πλευρά της θάλασσας,η Ντανεάρις μαζί με τους τρεις νεογέννητους δράκους ετοιμάζεται για να εισβάλλει και να διεκδικήσει τον θρόνο που θεωρεί ότι είναι κληρονομικό της δικαίωμα.

Pros: H σειρά είναι πραγματικά "όλα τα λεφτά" και η πρώτη σεζόν άφησε εξαιρετικά καλές εντυπώσεις. Περιμένουμε να δούμε εάν η επιτυχία της δεύτερης σεζόν θα ξεπεράσει την πρώτη. Οι φαν των βιβλίων έμειναν ευχαριστημένοι από την πολύ πιστή  μεταφορά στη τηλεόραση και οι υπόλοιποι είδαν απλά ότι μια σειρά φαντασίας μπορεί να έχει βαθύτερα νοήματα και δεν έχει ανάγκη ξύλινους χαρακτήρες και πομπώδη, παιδιαρώδη διάλογο.

Cons: Είναι μια σειρά φαντασίας (κατ' ακρίβεια εμπίπτει στη κατηγορία "Sword and Sorcery") έτσι οι πιο φανατικοί της αληθοφάνειας θα θέλουν να μείνουν μακριά. Κατα τ' άλλα, ο μοναδικός εχθρός της σειρά είναι ο ίδιος ο εαυτός της.


Modern Family


Η σειρά που σάρωσε φέτος τα Εμμυ, το Modern Family επιστρέφει για ακόμα μια σεζόν, υποσχόμενη πολλές πλάκες. Η σειρά είναι σε στυλ mockumentary, γυρισμένο δηλαδή σαν ντοκιμαντέρ αλλά με τους πρωταγωνιστές να υποδύονται ρόλους. Μεγάλο ατού της σειράς ο Ed O' Neil, (ο γνωστός Al Bundy από την θρυλική σειρά Married with Children) που επιστρέφει πάλι σαν οικογενειάρχης αλλά σε ένα ρόλο που δεν θυμίζει τίποτα τον Αρχοντα του Καναπέ και τον Λόρδο του Αρχιδοκνησίματος.

Περίληψη: Οχι και πολλά να πούμε εδώ, η σειρά επικεντρώνεται σε μοντέρνες οικογένειες και τις σχέσεις τους, όπως αυτές ξεδιπλώνεται μπροστά τη κάμερα με τις προσωπικές εξομολογήσεις τους, συνήθως με εξαιρετικά αστεία αποτελέσματα!

Pros: Εξαιρετικά πρωτοτυπη σειρά, με πολύ ικανό καστ και ιστορίες που σε κάποιο βαθμό θυμίζουν τις δικές μας οικογένειες. Plus, έχει τον Al Bundy! Γιατί να θέλεις όποιοδήποτε άλλο λόγο;

Προσκυνούμε την χάρη σου άρχοντα......

Cons: Αν δεν σας αρέσει η ιδέα των γκέι ζευγαριών να υιοθετούν, δεν θα σας αρέσει η σειρά, αν δεν σας αρέσει η ιδεά του mockumentary πάλι δεν θα σας αρέσει η σειρά ενώ η καινοτομία της μπορεί να να μην βρεί σύμφωνους τους οπαδούς της παραδοσιακής κωμωδίας. Πέραν αυτών, νομίζω το Modern Family είναι σειρά που μπορούμε να απολαύσουμε όλοι!


Credits: Στην Ρανια για την επισήμανση του Minority Report και στον Χαρι Κλινν για το "Ευχαριστώ σας αξίζω"


1 σχόλιο: