Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μητέρες, κόρες και μυστικοί Αγιοβασίληδες

Εχοντας δουλέψει σε εφημερίδα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις δεν είναι να γράφεις. Είναι να γράφεις κατά παραγγελία. Κι αυτό γιατί πρέπει να διαμορφώσεις το στυλ σου, πρέπει να σπασεις το καλούπι σου και να το φτιάξεις από την αρχή. Είναι σαν να μαθαίνεις ποδήλατό και εκεί που το κατάφερες το άτιμο να σου λένε ότι πρέπει να οδηγήσεις water ski.

"I have no idea what Im doing"

Κάπως έτσι ένοιωσα όταν η Πρασινάδα μου έστειλε link και μου είπε ότι πρέπει να γράψω ένα ποστ για την (πλέον συμπαθέστατη) "Ασπρο και παχύ". Διαβάζοντας το blog της για να γνωρίσω τον "πελάτη" διαπίστωσα ότι έχω περισσότερα κοινά με τον στύλο της ΑΗΚ έξω από το σπίτι μου παρά μ' αυτήν. Οτι όμως αξίζει να γίνει είναι δύσκολο και η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται από την πραγματοποίηση αυτού που μοιάζει αδύνατον. Ενα mission impossible, if you will.

Κάτι τέτοιο, αλλά με 100% λιγότερο Tom Cruise

Είμαι περήφανος όμως να σας πω ότι έχω αρθεί στο ύψος της πρόκλησης και κατέκτησα το βουνό. Εξαιρετικά αφιερωμένο στην blogger "Ασπρο και παχύ", στα πλαίσια του φετινού "Secret Santa" οι 5 καλύτερες ταινίες για την σχέση μάνας και κόρης, για να κάτσει να δει και να τις απολαύσει χριστουγεννιάτικα!

Freaky Friday



Ακουγεται δύσκολο να το πιστέψει κάποιος, αλλά υπήρχε εποχή που η Lindsay Lohan φορούσε εσώρουχα και δεν έμοιαζε με το "after" διαφήμισης ενάντια στα ναρκωτικά. Κατά την διάρκεια εκείνης της μικρής περιόδου, η Lohan γύρισε κάποιες ταινίες για την Disney και μεταξύ αυτών και το "Freaky Friday" με την Jamie -έχω-ασφαλίσει-τα-πόδια-μου-για-εκατομμύρια- Lee Curtis.

Υπαρχει υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας που η δουλειά του είναι να ελέγχει τα ποδια της Jamie Lee Curtis. Your job will NEVER be that awesome

To "Freaky Friday" κυκλοφόρησε το 2003 και διηγείται την ιστορία της Anna Coleman και της κόρης της Tess, που μετά από ένα καυγά σε κινέζικο εστιατόριο ξυπνούν την επομένη η μια στο σώμα της άλλης! Η ψυχρή επαγγελματίας ψυχολόγος Anna πρέπει να περάσει μια μέρα στο σχολείο της κόρης της ενώ η επαναστάτρια Tess πρέπει να μάθει πως να είναι υπεύθυνη ενήλικας! Η ταινία είναι της Disney και ως τέτοια είναι family oriented, που εξηγεί γιατί η Anna δεν άρχισε να παίρνει σβάρνα τους αρσενικούς του σχολείου και να εφαρμόζει χρόνια σεξουαλικής εμπειρίας με κορμί μαθήτριας. Δεν λέω ότι θα την έκανε καλύτερη ταινία, απλά λέω ότι έτσι θα την έβλεπα με περισσότερο ενδιαφέρον.
Αυτό είναι το δέυτερο remake της ταινίας, με την πρώτη να είχε κυκλοφορήσει το 1976.

Thirteen



To να μεγαλώνεις παιδιά σήμερα (ιδίως κορίτσια) φαντάζομαι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το "Thirteen" είναι μια σπουδή σε όλα τα πράγματα που μπορούν να πάνε λάθος για μια μάνα όταν μεγαλώνει το παιδί της. Η Hollie Hunter και η Evan Rachel Wood πρωταγωνιστούν σ' αυτή την δραματική ταινία, για μια πρώην αλκοολική γυναίκα που προσπαθεί να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά. Η κόρη της Tracy είναι αριστούχα μαθήτρια αλλά λόγω της ανάγκης της να γίνει πιο δημοφιλής στο σχολείο μπλέκεται με κακές παρέες και αρχίζει την χρήση ναρκωτικών αλλά και το σεξ με αγνωστους. Ξέρω ότι η υπόθεση μοιάζει με corny δράμα του Lifetime αλλά επειδή την έχω δει την ταινία, πιστέψτε με, αν ήταν πιο ρεαλιστική θα σηκωνόταν και θα σας έριχνε μπουνιά στο στομάχι. Wood και Hunter ήταν προτεινόμενες για Χρυσές Σφαίρες ενώ η δεύτερη είχε προταθεί και για όσκαρ 'Β Γυναικείου Ρόλου.

My Sister's Keeper



Αν θα διαλέξετε μια ταινία για να δείτε από αυτή την λίστα, προτιμήστε την αυτή. Εγγυώμαι προσωπικά το "My Sister's Keeper". Δείτε την και θα με θυμηθείτε. Η 13χρονη Anna είναι προϊόν εξωσωματικής γονιμοποίησης και ήρθε στο κόσμο με ένα μόνο σκοπό. Να είναι συμβατός δότης με την αδελφή της Kate που πάσχει από καρκίνο. Οταν γίνεται γνωστό ότι η Anna θα πρέπει να δώσει το νεφρό της στην Kate, η μικρή αποφασίζει να κινήσει αγωγή στους γονείς της για το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για το τι θα κάνει με το σώμα της. Απόφαση που εξοργίζει την μητέρα της (Cameron Diaz) που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την κόρη της ζωντανή. Βασισμένο σε βιβλίο της Jodi Picoult και σε σκηνοθεσία του Nick Cassavetes, το "My Sister's Keeper" είναι μια κλασσική ταινία in the waiting.

Anywhere but here



Αν η προηγούμενη πάει για να γίνει κλασσική, αυτή ήδη είναι. Ισως η εικονική ταινία για ότι αφορά τις σχέσεις μάνας και κόρης, το "Anywhere but here" φέρνει μαζί την Natalie Portman και την Susan Sarandon σε μια ιστορία για δεύτερες ευκαιρίες και νέες αρχές. Η Adele (Sarandon) εγκαταλείπει την αγροτική ζωή του Winsconsin και βάζει πλώρη για το Beverly Hills για να ζήσει την ζωή που στερήθηκε μέχρι τώρα. Η Adele θέλει η κόρη της να γίνει ηθοποιός (και το εισητήριο της για μια εύκολη ζωή) ενώ η ίδια θέλει να πάει σε πανεπιστήμιο. Πως θα εξελιχτεί η σύγκρουση τους; Να δείτε την ταινία να μάθετε!

Black Swan



Τελευταίο άλλα όχι έσχατο είναι το αριστούργημα του Darren Arronofsky "Black Swan". Αν και η σχέση μάνας και κόρης δεν είναι στο προσκήνιο της ταινίας, είναι ο κινητήριος μοχλός της καθώς η Nina (Portman) προσπαθεί να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο "H λίμνη των κύκνων", εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία της μητέρας της. Ταινία-φαινόμενο το 2010, το "Black Swan" ήταν υποψήφιο για πέντε όσκαρ (συμπεριλαμβανομένου Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας) και κέρδισε τελικά το όσκαρ 'Α Γυναικείου ρόλου για την Portman.

Αυτές είναι οι επιλογές μου για τις καλύτερες ταινίες για την σχέση μάνας και κόρης! Εκ βάθους καρδίας αγαπητή, σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

31 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρη ότι θα της αρέσει! Άσε που ταιριάζει και σε μένα η ανάρτηση αφού έχω κόρες. Καλά Χριστούγεννα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. awwwwwww such a nice secret santa!!!!! διατήρησες το στυλ σου και το έκαμες δώρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες; Του χρονου να βαλεις μεσο με την Πρασιναδα να σου γραψω εσενα :)

      Διαγραφή
  3. Μα τί ωραίος Σίκρετ Σάντα!!!!!! Με προσωπικό στυλ τζαι ότι πρεπει για την Άσπρη! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιότατος Σίκρετ Σάντα, και ωραίος ο πρόλογος σου, μπράβο!
    Να προτείνω κι εγώ το my sister's keeper το οποίο διάβασα κιόλας και είναι συγκλονιστικότατο αλλά τελικά ευχάριστη και "καλή" ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και αποφευγω τουτα τα δακρύβρεχτα (τουτο αναγκασε με να το δω μια πρωην) το "Μy sister's keeper" εχάρηκα το . Νομιζω εν ο Cassavetes γιατί τζαι το Notebook αρεσεν μου

      Διαγραφή
  5. οοοο τέλειο δώρο! Θέλωωωωωω! Θα κατεβάσω όσες δεν είδα.¨:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να περιμενεις εντος των ημερών που θα εχω ποστ για 10 ταινιες που δεν ειδες και θα επρεπε να δεις :)

      Διαγραφή
  6. Μου αρέσει που συνδύασες τα ασυνδύαστα! Ευφάνταστο και μπράβο σου!Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και ανταποδίδω! Καλές γιορτές επίσης!

      Διαγραφή
  7. Δώρο με προσωπική σφραγίδα. Πολλά ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι μεταξυ μας, εν τζαι εννα μπορουσα να το καμω διαφορετικα :)

      Διαγραφή
  8. Τέλεια δώρα ! :)
    Αυτό πάει να πει "ξέρω τη δουλειά μου"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω δώρο την δουλειά του τύπου που ελέγχει τα πόδια της Jamie Lee Curtis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε που ξερεις ποσες φορες το ευχηθηκα τουτο... Γυναθκαρα ακομη τζαι τωρα που εγερασε. Αποδειξη ότι το μυστικό δεν είναι να μένεις πάντα νέα, αλλά να γερνάς σωστά. Ηξερες ότι είναι Λαιδη ;! Εν παντρεμένη με Βαρώνο!

      Διαγραφή
  10. Εγω που την ξέρω την τρελλη, σου λέω θα της αρέσει! Ευστοχος! Και με βάση τα ενδιαφέροντα σου! Πειραζει να πιάσω και γω λίγο που τουτο το δώρο, αρεσε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τέλειο δώρο!!
    έφυρεν με τούτο: "Η ταινία είναι της Disney και ως τέτοια είναι family oriented, που εξηγεί γιατί η Anna δεν άρχισε να παίρνει σβάρνα τους αρσενικούς του σχολείου και να εφαρμόζει χρόνια σεξουαλικής εμπειρίας με κορμί μαθήτριας."

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you. Οϊ τίποτε άλλο, τωρά εν νιωθω ηλίθιος που εγέλουν μονος μου

      Διαγραφή
  12. Τέλειο δώρο και πολύ καλές επιλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλά ωραίο! Θα άρεσε σε όποιον κι αν το χάριζες νομίζω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένε Popconrmonster, επιτέλους ήβρα σε. Ούφφου εκουράστηκα, αλλά άξιζε τον κόπο. Το δώρο σου είναι κομμένο ραμμένο πάνω μου.

    Εκτός που το "Freaky Friday" που το είδα τζαι άρεσεν μου πολλά (τότε εταυτίστηκα με το ρόλο της κόρης γιατί νομίζω εν ήμουν ακόμα μανούλα) τις υπόλοιπες ταινίες θα τις δω οπωσδήποτε.

    Ετοιμάζουμαι λοιπόν για τεμπέλικα βράδυα κουλουρωμένη με τη κουβερτούα μου αξιοπιώντας το δώρο σου.

    Χίλια ευχαριστώ.

    Σου εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2013, γεμάτο με αγάπη και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή