Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

H επική μάχη του πρέσβη Μελανοζώμιου και η αισχρή προπαγάνδα των Σκοπίων

Ολοι είδατε την είδηση. Ενας έλληνας πρέσβης μίλησε στον ΟΗΕ και πριν ξεκινήσει την ομιλία του διηγήθηκε μια ιστορία. Οταν ο Μέγας Αλέξανδρος βρέθηκε κοντά στον Αξιό ποταμό, έβγαλε τα ρούχα του για να κάνει μπάνιο και του τα έκλεψε ένας σλαβομακεδόνας. "Ψέματα", φώναξε ο σκοπιανός πρέσβης! "Εμείς δεν ήμασταν καν εκεί!". Χαμογελώντας ο έλληνας πρέσβης του απάντησε: "Ωραία. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό μπορώ να συνεχίσω με την ομιλία μου". Μια συμπαθητική ιστορία, αν δεν ήταν διαποτισμένη με σκοπιανή προπαγάνδα του χειρίστου είδους. 
Ενα παραμυθάκι που κατασκευάστηκε στα άδυτα του αρχηγείου των ανθέλληνων και κυκλοφόρησε ώστε ο κόσμος να μην μάθει ποτέ την αλήθεια! Γιατί, αυτή ήταν η πραγματική ιστορία... ιστορία... ιστορία (fade σε ονειρικό transition)



Ο πρέσβης Μελανοζώμιος Παπαδόπουλος του Θεμιστοκλή, το γένος Ατρείδη, έπαιζε νευρικά με το στυλό του στην κεντρική αίθουσα των Ηνωμένων Εθνών, κοιτώντας συνέχεια την πόρτα. Ο πρέσβης Παπαδόπουλος περίμενε τον πρέσβη των Σκοπίων να παρουσιαστεί, για να μπορέσει επιτέλους να τελειώσει με την ομιλία του. "Βρήκε μέρα να αργήσει ο άπιστος", γρύλισε μέσα από τα δόντια του. "Σήμερα που παίζει τελικό η Εθνικάρα με την Βραζιλία στον τελικό του Μουντιάλ που γίνεται στην Πόλη. Επίτηδες το κάνει".
Ξαφνικά, οι μεγάλες πόρτες άνοιξαν διάπλατα και ο πως-τον-είπαμε κάνει την εμφάνιση του, φορώντας μια κορδέλα που έγραφε πάνω "Πρέσβης της Μακεδονίας". Ο Μελανοζώμιος πάγωσε στη θέση του. Μόνο όμως για ένα δευτερόλεπτο, αφού η σπαρτιάτική του εκπαίδευση μπήκε σε λειτουργία. Διέσχισε με τρεις δρασκελιές τον διάδρομο της αίθουσας και στάθηκε στη πόρτα, κόβωντας την είσοδο στον τρισκατάρατο. «Δεν θα περάσεις», ψιθύρισε, με τα γαλάζια μάτια του να έχουν μεταμορφωθεί σε ζεστά κάρβουνα που ανέδυαν την –μόλις- συγκρατημένη οργή του. «Δε-δεν μπο-μπορεις να με εμποδίσεις», ψέλλισε σχεδόν κλάιγοντας ο πως-τον-είπαμε και μόλις τα λόγια έφυγαν από το στόμα του, ήξερε ότι διέπραξε θανάσιμο λάθος.
Ο πρέσβης Μελανοζώμιος έβγαλε μια πολεμική ιαχή και με μια απότομη κίνηση έσκισε το πουκάμισο του, αποκαλύπτωντας το καλογυμνασμένο, ξυρισμένο του στέρνο και τους γραμμωμένους του κοιλιακούς. Αρπαξε το στυλό του, που είχε στο μεταξύ μεταμορφωθεί σε σάρισα, και το κάρφωσε στο πάτωμα μοιράζοντας την αίθουσα του ΟΗΕ στα δύο. Από τις πύρινες γλώσσες του Κάτω Κόσμου που γέμισαν την αίθουσα, ξεχύθηκαν όλοι οι ήρωες, σύμβολα του αρχαίου και νέου ελληνισμού για να πολεμήσουν στο πλευρό του γενναίου πρέσβη. Ο Σωκρατες που ήπιε το Κώνιουμ, ο Μέγας Αλέξανδρος με ένα αλλοδαπό του φίλο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος που τα μάτια του βουρκώναν κι όλο κλαίγανε, ο Κολοκοτρώνης, ο Ανδρούτσος (που για κάποιο λόγο περπατούσε περίεργα), ο Φλέσσας (άθεος πλέον), ο Ομέρ Βρυώνης που πολιτογραφήθηκε έλληνας γιατί είναι καλό σεντερφόρ και επιθετικό δεν έχουμε, ο Ρηγας Βελεστινλής (stage name, Φεραίος), ο Υψηλάντης, η Αλίκη στο ναυτικό, ο Θάνος το Κολοκυθάκι, η μικρή από το «Καπου, κάπως, κάποτε», ο νεκρός αδελφός, ο Ακάκιος με τα μακαρόνια Μέλισσα και τέλος ο Νίκος κι ο Ανηλίκος .
Με τις πλέον εμβληματικές φιγούρες του ελληνισμού στο πλευρό του, ο Μελανοζώμιος βρίσκει την δύναμη να καρφώσει ξανά την σάρισα στο έδαφος και να αναφωνήσει, με δύναμη που έκανε το κτίριο να σειστεί συθέμελα, «YOU. SHALL NOT. PASS»!
Η τρομακτική φωνή του Μελανοζώμιου ήταν αρκετή για να κάνει τους προγόνους του πως-τον-είπαμε να κλάσουν μέντες. Ο γλοιώδης εκπρόσωπος της φανταστικής χώρας απλά σηκώστηκε έντρομος και άρχισε να τρέχει, never to be seen again. Με την αναπνοή του να βρίσκει σιγά-σιγά τον κανονικό της ρυθμό, ο πρέσβης ξεκίνησε να περπατά σιγά-σιγά προς το βήμα. Στο δρόμο το βλέμμα του συνάντησε τον γερμανό πρέσβη Φον Ζιμενς. «Είσαι επόμενος», του είπε και συνέχισε τον δρόμο του.
Σας παρακαλώ κάνετε share για να μάθει όλος ο κόσμος την αλήθεια. Δεν γίνεται να μας κοροίδεύουν μέσω του Facebook με σκοπιανή προπαγάνδα. Διάδωσε την ιστορία του πρέσβη Μελανοζώμιου. Η τιμή του, είναι στο χέρι σου.




P.S. Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους όσους χάφτουν αβίαστα ότι μαλακία τους ταΐσει ο καθένας

P.S. 2 Το κείμενο εκπίπτει της συνήθους θεματολογίας, αλλά κάποτε πρέπει να βγάζουμε και τα νεύρα μας

4 σχόλια:

  1. χαχαχα ομολογουμένως την είδηση εν την άκουσα (πέρκι να την είπαν τζιαι στις ειδήσεις; Ικανούς τους έχω) αλλά απόλαυσα τα μάλα τη δική σου ανάρτηση. Επερίμενα ότι ήταν να πεταχτεί τζιαι ένα "no passarán"κάπου, για να είμαι ειλικρινής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηταν μια μαλακία που κυκλοφόρησε -που αλλού- στο FB. Και δως του συγχαρητήρια τα αρνιά που κάτω, δως του μπράβο, δως του πατριωτισμούς του κώλου. Ούτε να ψάξει κανένας τίποτε. Ετσι πληροφοριακά, η κουβέντα ξεκίνησε σαν ανέκδοτο σε αμερικάνικο site, μεταξύ υποτίθεται του ισραηλίτη και του παλαιστίνιου πρέσβη

      Διαγραφή
    2. ε και?...χαχαχα πόσο κομπλεξικός παίζει να είσαι?..και ψέμα να είναι δες το σαν μια συμβουλή προς όλους τους Έλληνες.Μια συμβουλή αυτού που κατασκεύασε το ψέμα προς τους Έλληνες να μην ξεχνάνε το πατριωτικό τους καθήκον και πάντα να είναι σε ετοιμότητα να την υπερασπιστούν...πόσο κομπλεξικά μαλάκας παίζει να είσαι για να γράψεις ολόκληρη ιστοριούλα γιαυτό?..ΧD...σε λυπάμαι

      Διαγραφή
    3. Ωπα. Ωπα. Κρατατε γερά τα άλογα. Τι πάει να πει "ιστοριούλα"; Για να μαζευόμαστε. Πρόκειται για λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, το απαύγασμα της ελληνόφωνης -και μη- λογοτεχνίας. Κομπλεξικά μαλάκας (πως μπορεί κάποιος να είναι κομπλεξικά μαλάκας; Δηλαδή, είναι μαλάκας και νιώθει κατώτερος ή είναι κατώτερος επειδή νιώθει μαλάκας; Θέλω διευκρινήσεις παρακαλώ)ίσως, αλλά ταλαντούχος κομπλεξικός μαλάκας. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα έτσι; Να βρίζουμε αλλά να αναγνωρίζουμε και το ταλέντο

      Διαγραφή