Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κωλοβαρόντας like a Baws: Οι επιλογές μου από το YouTube

Ωρα για procrastination ή όπως είναι καλύτερα γνωστό σε ελληνόφωνες χώρες, κωλοβάρεμα! Και τι καλύτερο για αυτή την ευγενή πράξη χαμένου χρόνου και σπαταλημένων δυνατοτήτων από το YouTube; Ώρες και ώρες ατελείωτες μπροστά στα βίντεο του δημοφιλέστερου site για video upload παγκοσμίως, από το theme song του καρτούν "Silverhawks" μέχρι "Ι know nothing" bit στο "Fawlty Towers"!


Εδώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας λίγα από τα αγαπημένα μου κανάλια. Επειδή αρκετοί με ρωτούν για να τους εισηγηθώ ταινίες και σειρές, σκέφτηκα ότι θα έχει ενδιαφέρον αν πάρουμε το πράγμα ένα βήμα παραπέρα. Αντ' αυτού λοιπόν, τι λέτε για εισηγήσεις καναλιών στο YouTube; 




Αυτό είναι από τα κανάλια που σίγουρα ξέρετε. To ERB είναι ίσως η καλύτερη ιστορία επιτυχίας που ξεπήδησε μέσα από το YouTube. Δύο κωμικοί, ο Peter Shukoff και o Lloyd Ahlquist είχαν πριν δύο χρόνια μια ιδεά για σώου. Να βάζουν αντιμέτωπους ιστορικές φιγούρες και φιγούρες από την ποπ κουλτούρα  σε ένα πρωτότυπο rap battle. Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ιδέα του ζωντανού σώου και να δημιουργήσουν μια σειρά από βίντεο στο YouTube και να αφήσουν μάλιστα τους θεατές να αποφασίσουν ποιοί θα ήταν αντιμέτωποι στην επόμενη μάχη. To πρώτο είχε αντιμέτωπους τον John Lennon και τον συντηρητικό παρουσιαστή του Fox Bill O'Reilly και δεν είχε την επιτυχία που περίμεναν, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Στη δεύτερη μάχη βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Darth Vader με τον Χιτλερ και το video πήγε αμέσως viral. Το ERB έγινε internet phenomenon και οι δύο νεαροί δημιουργοί του εκατομμυριούχοι μέσα σε μία νύχτα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 19 ERBs και εμπίπτουν όλα στη κατηγορία του "fucking hilarious". Οι δυό τους ίδρυσαν εταιρεία παραγωγής για τα βίντεο τους, την Maker Studios, και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Τα συνδυασμένα views των βίντεο τους ξεπερνούν το μισό δις!
Δείτε εδώ το αγαπημένο μου από την δεύτερη σεζόν, όπου αντιμέτωποι τίθενται ο Bill Gates και ο Steve Jobs!





Υπάρχουν πολλά κανάλια αφιερωμένα σε ταινίες του σινεμά, αλλά κανένα τόσο καλό όσο το Screen Junkies! Το κανάλι έχει ένα τακτικά updated σώου με συνεντεύξεις από ηθοποιούς αλλά και ένα απίστευτα αστείο segment που ονομάζεται "Honest Trailers". Θέλατε ποτέ να μάθετε την αλήθεια πίσω από τις ταινίες; Το Screen Junkies είναι ότι πρέπει για σας! Ορίστε το honest trailer για την ταινία "Τwilight"!




To Lindseystomp είναι το επίσημο κανάλι της Lindsey Stirling, μιας ταλαντούχου βιολίστριας που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο "America You Got Talent", ως "Hip Hop Violinist". Ευτυχώς εγκατέλειψε γρήγορα αυτό το concept και αφιερώθηκε στη δική της μουσική και σε επανεκτελέσεις διάσημων κομματιών. Η Stirling είναι εξαιρετική βιολίστρια, γλυκύτατη και με έφεση προς το epic. Ρίξε στο γλυκό και λίγο cosplay που κάνει στα βίντεο της τώρα τελευταία και καταλαβαίνεις αμέσως γιατί είμαι hooked. Δείτε ένα βίντεο εδώ στο οποίο κάνει medley της μουσικής του Lord of the Rings: 




To "Ηοw It Should Have Ended" είναι ένα animation κανάλι που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Πετά στον κάλαθο των αχρήστων τα φινάλε των ταινιών που θέλουν να μας σερβίρουν οι παραγωγοί και δίνει το δικό του twist! Εκτός από το theme του καναλιού το HISHE έχει και πάρα πολλά animation που μπορούν να σταθούν από μόνα τους. Εγγυημένη πλάκα! Δείτε εδώ πως έπρεπε να τελειώσει το "Dark Knight Rises" 





 Βίντεος από το College Humor σίγουρα έχετε δει κάπου, γιατί είναι από τα παλαιότερα χιουμοριστικά κανάλια που υπάρχουν! Είτε είναι animation, ένα σκετσακι ή παρωδία ποπ κουλτούρας, το College Humor είναι μέσα! Αγαπημένο εδώ και καιρό. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στη σειρά "POV" (point of view) και ιδίως σε εκείνα με την γυναίκα και τον άντρα που αγοράζουν προφυλακτικά!
Ορίστε το πιο πρόσφατο βιντεο, μια παρωδία του Gangam Style με τον Mitt Romney!




Αυτά είχαμε για αυτή τη φορά! Σας ευχαριστώ που με αφήσετε να σας διασκεδάσω! Μέχρι την επόμενη φορά














6 σχόλια:

  1. πολλά ενδιαφέρον post!
    εφύρτηκα με τα honest trailers..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εν πολλά ωραίοι οι τύποι! Είδα τα ούλλα. Αγαπημένη ατάκα: "Titanic 3D. A movie so realistic, you can actually see James Cameron taking your money"

      Διαγραφή
  2. ε το ERB εν ΤΕΛΕΙΟ! και ο Pete εν παίζεται, έχει και δικό του κανάλι πολλά ωραίο. Εμένα αρέσκει μου πολλά και το Reckless tortuga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hahahahaha έφιρες με με τα honest trailers τζιαι you made my heart melt με την Stirling. Amazing violinist. Loved the post. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή