Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

The Newsroom: H σειρά που πάει καρφωτή για το ΕΜΜΥ Δραματικης Σειράς





Το έγραψα εδώ πριν λίγο καιρό και επιτέλους έχουμε και το πρώτο οπτικό υλικό! Η νέα σειρά του ΗΒΟ,  δια χειρός του μάστορα Aaron Sorkin, θα αρχίσει τελικά να προβάλλεται στις 24 Ιουνίου και το όνομα αυτής "The Newsroom". Ορίστε το trailer!



Σπουδαίο ε; Aaron Sorkin in full blast! Διάλογος σαν πολυβόλο, στατιστικά που επιτίθενται και διαλύουν επιχειρήματα και ασταμάτητη δράση! Ο Jeff Daniels φαίνεται να ταιριάζει γάντι στο ρόλο ενώ ξεχωρίζουμε Sam Waterston από το "Law and Order", τον Dev Patel του "Slumdog Millinaire", την Emily Mortimer αλλά και την Jane Fonda.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Will McAvoy είναι ένας παρουσιαστής μια νυχτερινής ειδησειογραφικής εκπομπής στο κανάλι ACN. Οταν ο συμπαρουσιαστής φεύγει ξαφνικά για άλλο κανάλι για κάνει δική του εκπομπή, παίρνοντας μαζί του σχεδόν όλο το προσωπικό, ο Will αποφασίζει να αλλάξει την κατεύθυνση της εκπομπής, κάτι που δεν αρέσει στους διευθυντές του καναλιού.

O Sorkin επανέρχεται στα γνώριμα του χωράφια της πολιτικής αντιπαράθεσης, αυτή την φορά όχι από το Οβάλ Δωμάτιο στον Λευκό Οίκο αλλά από το gallery ενός δορυφορικού προγράμματος!

Ελπίζω η σειρά να έχει ανταπόκριση! H 24η Ιουνίου δεν μπορεί να έρθει αρκετά γρήγορα!

Και μιας και μιλήσαμε για τις παλιότερες επιτυχίες του Sorkin, ορίστε μια σκηνή από την εξαίρετη σειρά "West Wing", την οποία αν δεν είδατε συστήνω ανεπιφύλακτα. Εδώ δεν βλέπετε μια σκηνή. Εδώ, είναι τηλεοπτική τέχνη. Παρατηρήστε την ροή του διαλόγου, τον ρυθμό του Martin Sheen (ένα take btw), το προσεκτικό zoom in για έμφαση και τέλος το παίξιμο του ματιού του Sheen.







4 σχόλια:

  1. Για το Studio 60 ούτε κουβέντα κοτάρα.
    Για το Sports Night τίποτε, ω άμπαλοι.
    Η γεναίκα λέγεται Emily Mortimer, ποιά στον μπούτζο εν η Emily Blunt.
    Πάλε εν θωρώ μαύρο πρωταγωνιστή. Ουστ.

    Βασικά τούτη η σειρά φαίνεται να κάμνει incorporate στοιχεία που ούλλες τες προηγούμενες σειρές που έκαμε ο μάστρος. Η ματιά στο production side μιας ενημερωτικής εκπομπής ήταν η συνταγή του Sports Night. Το political porn εν West Wing staple. Τα culture wars σε ατομικό επίπεδο εν που το Studio 60.
    Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα. Προβλέπεται mega-dynamite.


    ΥΓ: τις τζίφρες και ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το Studio 60 ετοιμάζω ποστ μαζί με το Firefly για τις σειρές που κοπήκαν άδικα :)

    To Sports night δεν το είδα όλο ετσι δεν είναι σωστό να εκφέρω άποψη.

    Σωστός για το Emily Mortimer, διορθώνεται άμεσα

    Οι μαύροι ηθοποιοί δεν έχουν πέραση με το ακροατήριο του HBO. Είναι πιο ελιτιστικό. Ο Patel εδώ είναι το στοιχείο του diversity (που σοβαρά παίζει να τον αναγκάσαν να τον βάλει ακριβώς για να μεν τους πουν ρατσιστές) όπως ήταν ο Charlie στο "WW". Δεν λέω ότι καλώς έγινε αλλά το ΗΒΟ δεν προσπάθησε ποτέ να το παίξει καλός με τις μεγάλες παραγωγές του βλ. Sex and the City, Games of Thrones και πρόσφατα το Girls.

    Για τα υπόλοιπα είσαι 100% μέσα! Ολα τα στοιχεία που τον έκαναν διάσημο μαζί με το finance για να μπορεί να το τραβήξει στα άκρα. Και είναι θετικό ότι ξεκίνησε η καμπάνια από τώρα, γιατί σημαίνει ότι θα είναι tent pole παραγωγή για το καλοκαιρινό line up, όπως ήταν το Games of thrones για το spring line up (κοίταξε και το Veep αν θέλεις πολιτική κωμωδία )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nαι ναι, το ΗΒΟ τζιε η πολιτική του. Αφήστε μας ήσυχους (την ΓΗΠΕΛ στον ώμο και ΔΡΟΜΟ). Σε ούλλες τες σειρές του παρέα το πιο ένοχο μυστικό εν ότι ο μαύρος "πρωταγωνιστής" εν δευτερεύουσα παρουσία - για να μεν μπούμε τζιε στες ταινίες τζιε έβρουμε μόνο clean-cut whiter-than-white Boston Irish types (που τον τράουλλο τον Baldwin στον Cruise στον Eisenberg στον Pitt στον Douglas) . Προσωπικά πειράζει με παραπάνω που υπάρχουν token παρουσίες μαύρων παρά αν μεν υπήρχαν καθόλου γιατί "έτσι γουστάρω ρε αδερφέ". Τελος πάντων. Άρχοντας άρχοντας αλλά όι να περιπαιζούμαστεν τζιε μεταξύ μας.

    Το Veep ενδιαφέρει με και θα το μελετήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά το Hollywood ακόμα είναι πολύ ρατσιστικό ακόμα. Σκέφτου 15 άσπρους ηθοποιούς. Μετά κάτσε να σκεφτείς πέντε μαύρους. Denzel Washington, Morgan Freeman, Jamie Foxx, Eddie Murphy, Dannie Glover. Τούτοι είναι, ατέ ακόμα ένας-δύο. Ή ακόμα, σκέφτου πόσες φορές είδες μαύρο με άσπρη πρωταγωνιστρία, εκτός όταν το χρειάζεται η πλοκή της ταινίας (απαγορευμένος έρωτας or something). Νομίζουμε ότι το Hollywood έκαμε βήματα από την εποχή του D.W. Griffiths και το "Birth of nation" αλλά δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή