Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

The 90's attack: Αγαπημένοι ηθοποιοί από παλιές σειρές και που είναι σήμερα!

Τους αγαπήσαμε όταν ήμασταν μικροί, αλλά μετά το τέλος των σειρών που έπαιζαν χάσαμε τα ίχνη τους! Που να είναι σήμερα; Τι κάνουν; Διαβάστε εδώ για να μάθετε!

Χαρακτήρας: Balki Bartokomous

Dont be rideekoulous!
Ηθοποιός: Bronson Pinchot


Σειρά: Perfect Strangers



O αξαγάπητος αλλά ενίοτε εκνευριστικά αφελής Balki, από το νησί Μήπος, εμφανίστηκε μια καλή πρωία στο σπίτι του μακρινού του ξάδελφου, Λάρι. Ο Λάρι καταγόταν από μεγάλη οικογένεια των μεσοδυτικών πολιτειών και το διαμερισματάκι του στο Σικάγο θα ήταν το πρώτο του καταφύγιο μακριά από τους φωνακλάδες συγγενείς του. Ο Λάρι και ο Μπάλκι αναγκάζονται να συγκατοικήσουν (κατ’ ακρίβεια, ο Λάρι αναγκάζεται ενώ ο Μπάλκι επιβάλλει την παρουσία του) και η σειρά εκτυλίσσεται συνδυάζοντας δύο βασικά φόρματ κωμωδιών. Το «ψάρι έξω από το νερό» και τους «αντίθετους χαρακτήρες».


Τον ρόλο του Μπάλκι έπαιζε ο Bronson Pinchot, ο oποίος μέχρι τότε εμφανιζόταν μόνο σε ταινίες (ανάμεσα σ’ αυτές και το “Beverly Hills Cop”) αλλά και ένα σύντομο πέρασμα σε μια σειρά με την Τζίνα Ντέιβις. Η δημοτικότητα του Pinchot εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθώς ο χαρακτήρας έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο, με κάποιους κριτικούς μάλιστα να υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που η εκπομπή πήγε 8 σεζόν.

Τι έκανε μετά τη σειρά;

Σε μια δικαίωση για όσους υπέφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάτω από ιδιότροπους ηθοποιούς, ο δύσκολος χαρακτήρας του Pinchot ήταν καταλύτης στο να δυσκολευτεί πολύ για να βρει δουλειά με το τέλος της σειράς. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το φινάλε του «Perfect Strangers» , o Pinchot ξεκίνησε με καινούργια σειρά ονόματι «The trouble with Larry» , η οποία όμως πήγε άπατη και ακυρώθηκε μετά από λίγες εβδομάδες. Η κακή του φήμη από την μια και η ταύτιση του με τον χαρακτήρα του Μπάλκι από την άλλη έκαναν εξαιρετικά δύσκολο για τον Pinchot να βρει δουλειά. Περιορίστηκε σε ένα περίπου ρόλο τον χρόνο, με ένα αξέχαστο guest στη σειρά «Lois and Clark» ως ο σουπερ κακοποιός Prankster.

-Y so seriouououousssssss.....? -Well, cause im gonna have a multimillion show. Bite me
Που είναι σήμερα:

Tην είδε Μπομπ ο Μάστορας. Σοβαρά. 
"I bury cousin Larry in the wall..."


Αυτές τις μέρες ο Pinchot κάνει το χόμπι του (που είναι η ανακαίνιση κτιρίων) εργασία. Ο Pinchot ανακαινίζει βικτωριανά σπίτια (που προηγουμένως αγόρασε) και ξεκίνησε και την δική του σειρά σε κανάλι DIY, με το όνομα «The Bronson Pinchot Project».


Χαρακτήρας: DJ Tanner


Ηθοποιός: Candace Cameron
Σειρά: Full House



Εδώ θα βγάλουμε τα λεφτά μας. Η DJ Tanner ήταν η κόρη του Danny Tanner (ο ανεκδιήγητος Bob Saget) στη σειρά «Full House» και έρωτας προσωπικός που έμεινε ανεκπλήρωτος. Τι; Σιγά που εσύ δεν… εεε… εεε…. «σκεφτόσουν» στο μπάνιο την DJ τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα!


Too much info man... Too much info...
Ok. Προχωρούμε παρακάτω και ας αφήσουμε τις μαλακίες ( ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Double pun biaaaatch!) Η Candace Cameron έπαιξε στη σειρά την DJ Tanner και πριν ακόμα να εμφανιστεί στο πλατό, ήδη ήταν γνωστή ηθοποιός, έχοντας παίξει σε μια σειρά, μια ταινία αλλά και σε αριθμό διαφημιστικών. Καθ’ όλη την διάρκεια της σειράς (πήγε 8 σεζόν) η Candace εξελίχτηκε από αθώα παιδούλα σε σεξουαλικά δραστήρια 18χρονη (εντός ορίων βέβαια γιατί η σειρά ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του λεγόμενου TGIF lineup του καναλιού ABC) .
Χάρη στην επιτυχία της σειράς, η Candace πήρε μέρος σε αρκετές άλλες ταινίες οικογενειακού περιεχομένου, παρουσίασε βραβεία, έκανε guest σε σειρές και άλλα πολλά. Από το show περισσότερο γνωστές βέβαια ήταν οι δίδυμες αδελφές Olsen (που έπαιζαν εναλλάξ την μικρότερη κόρη της οικογένειας, Michelle) αλλά και ο John Stamos *.


Οι αδελφές Olsen, λίγους μήνες πριν ξεκινήσουν την γοητευτική δίαιτα "κόκα και αέρα κουπανιστό"
Τι έκανε μετά την σειρά;

Τίποτα απολύτως. Όχι όμως από έλλειψη εργασίας, αλλά από προσωπική απόφαση. Με το πέρας της σειράς η Candace Cameron παντρεύτηκε τον παίχτη του χόκει Valeri Bure, έκανε δύο παιδιά και αποφάσισε να απέχει από την ηθοποιία για να τα μεγαλώσει. 

Που την βρίσκουμε σήμερα;

Να παίζει την γυμνάστρια στη σειρά «Make it or break it», να ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής κρασιού και να παραληρεί ανοησίες για την θρησκεία της.
Μαλακία που δεν είναι άντρας. Σίγουρα θα έπαιρνε περισσότερα από 8% αν έβαζε για Αρχιεπίσκοπος
Η Candace βλέπετε έχει πολύ ισχυρά θρησκευτικά πιστεύω και έχει αφιερώσει την ζωή της στο να γυρίζει τις εκκλησίες και να κάνει κηρύγματα. Κάτι που θα ήταν σεβαστό, αν η Candace δεν συνεργαζόταν στενά με τον αδελφό της Kirk Cameron, τον άνθρωπο που έβαλε το «Ω» στο «Ω, Θεέ μου μα εσύ είσαι εντελώς ηλίθιος»!. O Kirk Cameron που λέτε είναι ηθοποιός και έγινε σταρ μέσω της σειράς “Growing Pains”.


Από την σειρά βγήκε ακόμα ένας ψιλοστάρ. Δεξιά. Ναι, εκείνος είναι
O Kirk δεν είναι από αυτούς που διδάσκουν την πίστη και την αγάπη. Πιστεύει ακράδαντα στο δόγμα του “Δημιουργισμού», της άποψης δηλαδή που θέλει την Βίβλο να είναι αλήθεια από το Α ως το Ω και την Γη να έχει ηλικία 5,000 ετών (αριθμός που προέκυψε όταν πρόσθεσαν τις ηλικίες των ανθρώπων που αναφέρονται στη Βίβλο, Ι shit you not). Έτσι πληροφοριακά, η Γη έχει ηλικία 4,5 δις ετών. Είναι περίπου σαν να λες ότι η Ελλάδα απέχει από την Πάφο δύο μέτρα. Κυριολεκτικά. Ο Kirk είναι φυσικά και εναντίον των γκέι αλλά και οτιδήποτε άλλο του μυρίσει στραβά και η αδελφή του ποτέ δεν τον καταδίκασε δημόσια. Α ρε Candace, μας χάλασες το όνειρο…

Χαρακτήρας: Steve “Did I do thaaaat?” Urkel



Ηθοποιός: Jaleel White
Σειρά: Family Matters



Όλως παραδόξως, ο Jaleel White είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο προηγούμενων εκπομπών! Το «Family Matters» είναι spin off του “Perfect Strangers” και η Candace Cameron έπαιξε μαζί του στην ταινία “Camp Cucamonga”! Κοίτα να δεις τι μαθαίνεις όταν ξημεροβραδιάζεσαι μπροστά από ένα computer.Οι πιο παρατηρητικοί εξ' ημών θα προσέξατε το πλάνο με το τραμ και τους ουρανοξύστες, που είναι ακριβώς το ίδιο με το opening του "Perfect Strangers"

"Συγχαρητήρια. Μόλις έχεις ξεκλειδώσει το ανώτατο βαθμό νερντουλίασης. Σε περιμένουμε στο επόμενο συνέδριο του Star Trek."

Μάλιστα, το ήξερες ότι ο Urkel έκανε και cameo στο "Full House"?! Oh yes he did!


Πίσω στα καθ’ ημάς που λέει και ο ινδιάνος φύλαρχος , Αιωνίως Βαμμένο Μαλλί. Ο Jaleel White έπαιξε για εννιά χρόνια στην all black cast κωμωδία “Family Matters” (πήγε από το 1989 ως το 1998) τον εκνευριστικό γείτονα της οικογένειας, που ήταν μεγαλοφυΐα και μονίμως ερωτευμένος με την μεγάλη κόρη, Lisa. O Jaleel ήταν ήδη γνωστός από άλλους ρόλους σε ταινίες και σειρές και το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνει μόνο ένα guest στη σειρά. Ο χαρακτήρας έγινε τόσο αγαπητός που αμέσως του δόθηκε περισσότερος ρόλος και κατέληξε σαν μόνιμο cast.

Τι έκανε μετά;

Εδώ αρχίσουν τα δύσκολα. Ο Jaleel είχε ταυτιστεί τόσο πολύ με τον ρόλο του Urkel που έγινε εντελώς αδύνατον γι’ αυτόν να βρει δουλειά κάπου αλλού. Περιορίστηκε σε διάφορα guest και ζούσε σχεδόν αποκλειστικά από τα δικαιώματα της σειράς και διάφορα voice over. Ανάμεσα σ' αυτά έκανε και την φωνή του Sonic του σκαντζόχοιρου στα καρτούν. I am not making shit up.






Κανείς καλός όμως δεν χάνεται και ο Jaleel τυγχάνει να είναι ταλαντούχος και πολύ επίμονος. Κατά την διάρκεια της σειράς έδειξε το ταλέντο του και σαν σεναριογράφος (ένα από τα επεισόδια που έγραψε εξ’ ολοκλήρου ήταν το πιο παρακολουθημένο της σειράς) και συνέχισε τις σπουδές του στο UCLA. Ο Jaleel μίσησε πραγματικά τον ρόλο του Urkel. Σε συνέντευξη του είπε «Εάν με ξαναδείτε ποτέ να τον κάνω, πάρτε με στην αυλή και φυτέψτε μου μια σφαίρα στο κεφάλι».

Τι κάνει σήμερα;

Κατάπιε αρκετά στεροειδή ώστε να μπορεί να αγωνιστεί σε ομάδα άρσης βαρών και εμφανίζεται σαν διαγωνιζόμενος στη στο σώου «Dancing with the Stars».

"Yeaaaaah! Fuck that bitch Laura! I got myself a white woman!"
Πρωταγωνιστεί επίσης σε μια σειρά που έγραψε ο ίδιος (ονομάζεται «Are we there yet?») και βασίζεται στις εμπειρίες του σαν ηθοποιού. Πέρσι μάλιστα έκανε και guest στη σειρά «House M.D.» όπου έπαιξε έναν φυλακισμένο που βοηθά τον πρωταγωνιστή της σειράς. Ο Jaleel ακόμα προσπαθεί να φύγει από πάνω του την ρετσινιά του Urkel και όπως φαίνεται στο τέλος θα τα καταφέρει! Αυτό κι αν είναι επίτευγμα!

Χαρακτήρας: Samuel “Screech” Powers

-Girls dont like me cause Im different! -No honey, girls dont like you cause you look like you could bury them in the basement
Ηθοποιός: Dustin Diamond
Σειρά: Saved By The Bell



Τι θα γινόταν άραγε ο Jaleel White εάν δεν είχε ταλέντο και σε άλλους τομείς και δεν ήταν επίμονος; Πιθανόν να κατέληγε σαν τον επόμενο φιλοξενούμενο της στήλης. Η σειρά “Saved by the bell” μπορεί να διήρκησε από το 1989 ως το 1993, αλλά τα spin offs της (Saved by the Bell: The College Years και Saved by the Bell: New class αλλά και τρεις ταινίες) μας πήραν μέχρι και το 2000! 


Next up: "Saved by the Bell: The middle age crisis!"

Και όλα αυτά είχαν ένα πράγμα κοινό (εκτός του ότι το Sigma κυριολεκτικά έλιωσε τις κασέτες από τις επαναλήψεις). Τον Dustin Diamond aka Screech Powers. Ο Diamond μάλιστα έπαιξε και στην σειρά «Good morning Miss Bliss» που ήταν η αρχική ιδέα των παραγωγών αλλά μετεξελίχτηκε στη γνωστή σειρά όταν το NBC αγόρασε τα δικαιώματα. To “Saved By The Bell” βρήκε άγκυρα στην πρωινή, σαββατιάτικη ζώνη του NBC και εκεί έμεινε μέχρι το οριστικό της τέλος. Να πούμε ότι οι ιθύνοντες του NBC, όταν τέλειωσε η σειρά, δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα αλλά προχώρησαν με την παρομοίου περιεχομένου σειρά «California Dreams»





Χάλια σειρά, και γαμώ τα catchy τραγουδάκια


Τι έκανε μετά την σειρά;

Καλύτερα να μην έκανε. Ο Dustin καταδικάστηκε κυριολεκτικά στην ανυπαρξία και οι μοναδικοί ρόλοι που έβρισκε ήταν όπου διακωμωδούσε τον εαυτό του ή τον χαρακτήρα που έπαιζε. Ο Dustin όμως πέρασε από την -σχετική- δόξα στην δυσφημία, όταν γύρισε ταινία πορνό( που έπαιζε και σκηνοθέτησε ο ίδιος) στην οποία έκανε διάσημη μια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη. Για περισσότερα περί αυτού, παρακαλώ παρακολουθήστε το εξής επεξηγηματικό τραγουδάκι.



Η ταινία ονομάζεται «Screeched: Saved by the smell” (για όσους είδατε το βίντεο, περιμένω να ξεράσετε) . Ετοιμοι; Ok.
Mετά από αυτό εξαφανίστηκε. Δικαίως θα λέγαμε. Πως μπορεί να μείνεις για πολύ καιρό στα φώτα της δημόσιας ζωής άμα το μοναδικό πράγμα για το οποίο είσαι γνωστός είναι μια τσόντα και μια εκνευριστική προσωπικότητα;

A , τον αγκώνα είναι που δεν μπορώ να γλύψω;
Τι κάνει σήμερα;


OH  FOR FUCK SAKE MAN! 
Εγραψε μια αυτοβιογραφία (ονόματι “Behind the Bell) και κάνει διάφορα guest δεξιά και αριστερά, σε ταινίες που γυρίζονται απευθείας για την τηλεόραση ή που πάνε άπατες στα ταμεία εισπράξεων. Πρόσθεσε σ’ αυτό και κάτι τρισάθλια stand ups (έχει πάρει πολύ αρνητικές κριτικές) και μπορείς να έχεις την ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο loser μπορεί να γίνει κάποιος. Εν τω μεταξύ έκανα ένα μικρό λάθος. Ολες οι ενσαρκώσεις του Saved by the bell είχαν κοινό όχι μόνο τον Dustin Diamond αλλά και τον διευθυντή Mr Belding, που τον έπαιζε ο Dennis Haskins. Τουλάχιστον αυτός όμως δεν εξελίχτηκε σε ανώμαλο γερό-τράγο.

*facepalm*


Χαρακτήρας: Mallory Keaton


Ηθοποιός: Justine Bateman
Σειρά: Family Ties



Ξεκινώ με disclaimer. Λατρεύω την σειρά «Family Ties». Μαζί με το «Friends» είναι οι αγαπημένες μου σειρές και έχω μόνο σεβασμό, αγάπη και συμπάθεια για Michael J. Fox που έγινε γνωστός μέσω αυτής της σειράς. Σήμερα ο Michael παλεύει με την νόσο Πάρκινσον και αφιερώνει όλο του τον χρόνο και το χρήμα προς το να βρεθεί θεραπεία για την εκφυλιστική νόσο. Σ’ αγαπάω Michael και εύχομαι να βρεθεί θεραπεία σύντομα.


We miss you

Επιστρέφουμε όμως στο πιο κωμικό στοιχείο της στήλης. Δεν υπήρχε περίπτωση να γράψω για σειρές των 80ς και 90ς και ν’ αφήσω έξω το «Family Ties». Επειδή όμως δεν μπορούσα να γράψω για τον Fox, πήγα στο δεύτερο πιο αγαπημένο χαρακτήρα, που δεν είναι άλλη από την Justine Bateman που είναι by the way η αδελφή του ηθοποιού Jason Bateman.


-Honey, we have only the "J" page from the  book for baby names. Where's the rest? -We left it at Dustin Diamond's house dear. Wanna go by and get it? -Meh, you know what? One page is all we need
H Bateman έπαιζε την Mallory στη σειρά, την ελαφρόμυαλη κόρη της οικογένειας Keaton πoυ έγινε αγαπητή λόγω του εντελώς ηλίθιου φίλου της, Nick Moore! Όσοι δεν τον θυμάστε, είναι ο τύπος που επαγγελόταν γλύπτης αλλά έκανε έργα μόνο με σκουπίδια! Οι στιχομυθίες με τον Fox με κάνουν ακόμη και σήμερα να πεθαίνω στα γέλια! Να κάνουμε μια παρένθεση εδώ και να πούμε λίγα λόγια για την σειρά, αφού εκτός από πετυχημένη ήταν και το εφαλτήριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Guest στη σειρά έκαναν –μεταξύ άλλων- ο Τοm Hanks, o Joseph Gordon Lewitt, o River Phoenix, η Christina Applegate, η Courtney Coxx, αλλά και ο Corey Feldman !

Τι έκανε μετά τη σειρά :


Δεν χάθηκε όπως οι υπόλοιποι αλλά ούτε έγινε και mega star. Η Justine παρέμεινε σε ήπιους τόνους, με αρκετή δουλειά που να της επιτρέπει να ζήσει αξιοπρεπώς και να μην μετρά σαν «αποτυχημένη ιστορία.

Names shall not be named

Τι κάνει σήμερα: 


Ανοίγει καινούργιους δρόμους στην ιντερνετική τηλεόραση και διευθύνει ένα οίκο consulting. Οταν η συντεχνία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ έκανε την μεγάλη της απεργία (απαιτώντας δικαιώματα και από τις προβολές στο διαδίκτυο, κάτι που αρνούνταν να κάνουν οι μεγάλες εταιρείες) η Bateman εξελίχθηκε σε ηγετική φιγούρα του κινήματος.






 Η ανάμειξη της ηθοποιού με το αντικείμενο και η αναγνωρισιμότητα της είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί σαν ένα είδος ειδικού. Την κάλεσαν σε αναρίθμητα πάνελ για να συζητήσει το πως μπορεί το ιντερνετ να είναι πηγή κέρδους για τους δημιουργούς και πως οι εταιρείες θα μπορούσαν καλύτερα να διαχειριστούν το προϊόν τους. Μη θέλοντας να χάσει ευκαιρία, η Bateman δημιούργησε δική της εταιρεία παραγωγής και εκμεταλλεύτηκε τις γνώσεις που αποκόμισε!



* Believe it or not, o Stamos είναι επίτιμο μέλος των Beach Boys!  Εχε τα μάτια ανοιχτά στο 00:34


Honrary mention: Sasha Mitchell -"Step by step"


O Cody σήμερα παίζει σε διάφορες σειρές και ταινίες, με σχετική επιτυχία


Επίσης, έχει μάυρη ζώνη στο τάεκβοντο. Και είναι πρωταθλήτης  στο  "The fuck u lookin  at bitch?!" βλέμμα


6 σχόλια:

  1. Τέλεια λίστα. Αν και που είναι ο Prince of Bel-Air??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει κανενας που δεν ξέρει τι κάνει ο Will Smith?! Αν και εκείνο που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Carlton έκανε καμεο εμφάνιση στο κλιπ "Wild Wild West"! Προς το τέλος, την ώρα που σταματά η μουσική, είναι ένας από αυτούς που κάθονται στις καρέκλες!

    Και thnx for reading :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ*!!! Πάρα πολύ καλογραμμένο!! Μόλις τώρα ανακάλυψα το μπλογκ σου, μαλακία γιατί πρέπει να πάω να διαβάσω και δεν μπορώ να ξεκολλήσω!!!
    Κάνε σε παρακαλώ μια επεξήγηση για το "Το «Family Matters» είναι spin off του “Perfect Strangers” "!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα!!! Να πας να διαβάσεις και το μπλογκ εδώ θα είναι δεν πάω πουθενά!
    Που λες, η Χάριετ (η μητέρα στο Family Matters)έπαιζε στο Perfect Strangers. Δεν ξέρω αν το έβλεπες, αλλά ήταν εκείνη που δούλευε το ασανσερ στην εφημερίδα. Ο άντρας της έκανε και ένα-δυο guest. Οταν τέλειωνε η σειρά, είπαν ότι θα έδινα στη Χάριετ δική της σειρά (Family Matters). Σου βρήκα και σχετικό το επεισόδιο :)

    http://www.youtube.com/watch?v=lZ39lywANPs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πο πο! πολλή δούλεια! τέλειο ποστ! enjoyable και brings back memories!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ και σορρυ που καθυστέρησα να σου απαντήσω! Υπάρχει όντως πολλή δουλειά πίσω από κάθε ποστ αλλά είμαι εδώ στον αγώνα και το παλεύω! Δώσε μια γύρα και από τα υπόλοιπα ποστ αμα γουστάρεις! Την κατανόηση σου μόνο ζητώ εάν υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των ποστς γιατί είναι δύσκολο με την δουλειά :) Καλωσήρθες!

      Διαγραφή