Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Match made in heaven : Απο το HBO η καινούργια σειρά του Sorkin

Είναι καλή ιδέα στη ζωή να αμφισβητείς. Εκείνοι που αμφισβητούν το κατεστημένο και το δεδομένο είναι συνήθως αυτοί που μας παίρνουν πιο μπροστά.
Καλό όμως είναι και ενίοτε να αποδεχόμαστε κάποια πράγματα σαν σταθερά. Ας είναι και για λίγο καιρό. Ιδίως όταν μας έχουν αποδείξει κατ' επανάληψη τι αξίζουν.

"Θα καταλήξεις κάπου ή απλά πουλάς πνεύμα;"


Ναι θα καταλήξω Πλατωνα. Shut the fuck up.
Ξανά και ξανά έχω πει ότι ο Aaron Sorkin είναι ο καλύτερος εν ζωή σεναριογράφος. Παράγει έργα συνεχώς, έχει άμεσα αναγνωρίσιμο στυλ ενώ η δουλειά του είναι σταθερά καλή. Θυμίζω μόνο λίγα από τα έργα του : A Few Good Men, Social Network και τώρα στα σινεμα το Moneyball και από τηλεόραση το θρυλικό The West Wing, Sports Night και το αδίκως βραχύβιο Studio 60 on the Sunset Strip.
Τις σειρές αυτές έγραφε για ανοιχτά συνδρομητικά δίκτυα, όπως το ABC και το NBC.
Οταν από την άλλη βάλουμε ένα συνδρομητικό κανάλι που ειδικεύεται στη παραγωγή σειρών, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό! Enter το ΗΒΟ, που τις πετυχημένες σειρές που μας έχει δώσει ουκ έστιν αριθμός.

Ο Sorkin επιστρέφει, αυτή τη φορά από το HBO και σε ένα φόρματ που του δίνει αρκετό πεδίο για να μας δώσει την καταιγιστική πλοκή του με τον χαρακτηριστικά ταχύ διάλογο. Η σειρά ονομάζεται "More as this story develops" και  αυτη τη φορά η δράση μεταφέρεται στα παρασκήνια ενός συνδρομητικού καναλιού ειδήσεων (όπως π.χ. το CNN) που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του μετά που η διεύθυνση προχώρησε με βίαιη αναπροσαρμογή εργασιών (βλ. απόλυσε τον κόσμο όλο). Με μεγάλη χαρά ακούσαμε το όνομα του Jeff Daniels στο πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια δουλειά που επιτέλους θα του δώσει την ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει πολύ καλύτερα από το να  παίζει τον Πανηλίθιο στο πλευρό του Jim Carrey.

Never again man. Never again
O Daniels παιζει τον κύριο εκφωνητή του καναλιού, που μαζί με την παραγωγό του προσπαθούν απεγνωσμένα να ανεβάσουν τα νούμερα της εκπομπής, χωρίς παράλληλα να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα της δουλειάς τους.

Η σειρά αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Γενάρη και εάν ακολουθήσει το πλέον καθιερωμένο φορματ των σειρών του HBO, θα αποτελείται από 12 ωριαία επεισόδια. Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία

3 σχόλια:

  1. τωρά που είπες HBO..μα πότε θα ξεκινήσει το game of thrones season 2??...

    Rania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το Charlie Wilson's War ρεσπεκ, να τα λέμε και να τα γράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Rania Μέσα Απρίλη αν δεν κάμνω λάθος

    @Miss Fit ναι ναι! Απλά είπα να γράψω τα πιο γνωστά για να μεν φανει οτι πουλω πνευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή