Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Dovahkiin, Dovahkiin, naal ok zin los vahriin!

Κάνουμε και σήμερα μια μικρή εκτροπή από τη συνήθη θεματολογία, αυτή τη φορά για να ασχοληθούμε με videogames και συγκεκριμένα το τεράστιο (με κάθε δυνατή ερμηνεία του όρου) "The Elder Scrolls: Skyrim".

Pictured: Epicness
Πρώτα απ' όλα, εάν είσαι gamer τότε σίγουρα είσαι γνώστης του παιχνιδιού. Η δημοτικότητα που πήρε η κυκλοφορία του Skyrim είναι για τα σάιτ που ασχολούνται με παιγνίδια ότι θα ήταν για τα κουτσουμπολίστικα η είδηση περί γάμου της Λίντσει Λόχαν με την Μπρίτνι Σπίαρς και η απόφαση τους να υιοθετήσουν μπαμπουίνο. Με άλλα λόγια, you 'd fuckin know


Το Skyrim δεν είναι απλά παιχνίδι. Είναι το Holy- fuckin- Grail των παιχνιδιών, το μέτρο βάσει του οποίου θα βαθμολογούνται τα παιχνίδια τα επόμενα δέκα χρόνια. Οι παραγωγοί στη Bethesda Software μας είχαν συνηθίσει σε καλά παιχνίδια, αλλά εδώ πραγματικά έχουν ξεπεράσει κάθε δυνατή προσδοκία.



Παρακαλώ σημειώσατε το εξής: Αυτό το τρειλερ έκατσε στη εταιρεία περισσότερα απ΄όσα είναι το budget κυπριακής σειράς για ένα χρόνο και δεν είχαν καμία απολύτως ανάγκη να το κάμουν.

Το παιχνίδι εμπίπτει στη κατηγορία των RPG's (role playing game) και σε αντίθεση με ότι άλλο κυκλοφορεί δεν πρόκειται να παίζεται διαδικτυακά. Ακομα τουλάχιστον. Εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δυνατότητες των κονσόλων και των PC, το Skyrim σε βυθίζει σ' ένα πραγματικά open ended παιχνίδι όπου οι επιλογές είναι κυριολεκτικά άπειρες:

Θέλεις να είσαι μάγος με fireballs και όντα από άλλη διάσταση; Check

Θέλεις να είσαι πολεμιστής με μια σπαθάρα νααααα; Check

Θέλεις να είσαι καταζητούμενος δολοφόνος; Check

Θέλεις να μην ακολουθήσεις την πορεία του παιχνιδιού και να κυκλοφοράς απλά στον τεράστιο χάρτη σκοτώνοντας τυχαίους εχθρους; Check

Θέλεις να είσαι μάγος, με μια σπαθάρα ναααα, να σκοτώνεις για χρήματα και να κυκλοφοράς στο χάρτη αμέριμνος; WHY THE FUCK NOT?!

Οι παραγωγοί του παιχνιδιού έχουν δώσει τόσες πολλές επιλογές, που είναι των αδυνάτων αδύνατον να παίξεις το ίδιο παιχνίδι δυό φορές. Οι υπολογιζόμενες ώρες παιχνιδιού (μόνο για μια φορά έτσι;) είναι εκατοντάδες και είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν και τον πιο άρρωστο gamer.

To Skyrim έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά πανικό στη κοινότητα των gamers και μη. ΟΛΟΙ φαίνεται να παίζουν ή τουλάχιστον να ξέρουν αρκετά για το παιχνίδι, σε βαθμό που έχει γίνει πλέον και pop culture reference. Σας προκαλώ να πάτε σε οποιοδήποτε τραγούδι στο ΥouTube και να σκρολάρετε στα comments. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχετε την φράση "...and then I took an arrow to the knee..". Προέρχεται φυσικά από το Skyrim και είναι παρμένο από τις τυχαίες φράσεις που λένε στο παίχτη διάφοροι NPC's (non playable characters) στις πόλεις. Ολόκληρη η φράση είναι, "I used to be an adventurer like you but then I took an arrow to the knee.."

Και να μην σας πω για τα τραγούδια ε; Εκεί να δεις τρέλλα. Στο παιχνίδι υπάρχουν διάφοροι βάρδοι στις πόλεις που συχνά-πυκνά ξεσπουν σε τραγούδια. Ε τόσο πολύ άρεσαν που κόσμος στο YouTube κάνει διαγωνισμό για το καλύτερο cover! Εάν διερωτάστε τι γλώσσα μιλά στο τέλος, να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για Draconic, την γλώσσα των δράκων που οι παραγωγοί δημιούργησαν ειδικά για το παιχνίδι! I shit you not. Οι ανθρώποι έχουν ανοίξει καινούργιους ορίζοντες για την ποιότητα του παιχνιδιού. Σε Draconic είναι και ο τίτλος του μπλογκ και μεταφράζονται σε "Dragonborn, Dragonborn by his honor is sworn"


"All hail the Dragonborn!"

Λίγα λόγια για την υπόθεση. Βρισκόμαστε στο Skyrim, την πιο βόρεια επαρχία της Tamriel, του κόσμου όπου εξελίσσονται τα παιχνίδια του Elder Scrolls. To Skyrim είναι στο μέσο εμφυλίου πολέμου, με τους    επαναστάτες Nords να έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην αυτοκρατορία και να ζητούν την ανεξαρτησία τους. Οι κόντρες όμως μεταξύ τους σε λίγο θα μοιάζουν τσακωμός σε παιδική χαρά, αφού οι δράκοι έχουν επιστρέψει στη γη και απειλούν να αφανίσουν όλους τους κατοίκους του Skyrim. Κάπου εδώ μπαίνεις στην ιστορία εσυ, όντας προορισμένος για εκτέλεση υπό την κατηγορία του προδότη. Λίγα δευτερόλεπτα πριν να πέσει το τσεκούρι του δήμιου, ο μαύρος δράκος Alduin επιτίθεται στο φρούριο όπου είσαι κρατούμενος και μέσα στο χάος που δημιούργησε καταφέρνεις να απελευθερωθείς. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται αποκλειστικά απο σένα.

Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος. Το παιχνίδι έχει ένα εξαιρετικά προσεγμένο soundtrack, με τα ορχηστρικά κομμάτια να είναι σε draconic στίχους. Απολαύστε το theme του παιχνιδιού και σας προκαλώ να βγάλετε το riff απο το μυαλό σας μετά!



Long live Ulfric Stormcloack!

3 σχόλια: