Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

The story so far: Τι είδαμε στις σειρές

Εριξα μια ματιά στις νέες σειρές που παίζουν και είπαν να ποστάρω μια πρώτη άποψη. Τις σειρές που θα παίξουν φέτος θα τις βρείτε εδώ. Για όποια σειρά δεν αναφέρω είτε δεν έχει ξεκινήσει ακόμα είτε πολύ απλά εξάσκησα το κριτήριο του καλού γούστου και δεν μπήκα στο κόπο να την δω ( Charlie's Angels)


Terra Nova

Αρχης  γενομένης με το Terra Nova. Η σειρά με το πιο πολύ hype για φέτος φαίνεται να είναι καλή, αλλά όχι τόσο όσο διαφημιζόταν.  Ok, οι δεινόσαυροι είναι εκεί, η περιπέτεια είναι εκεί, η δράση και ο ρυθμός είναι εκεί αλλά επ’ ουδενί δεν ανταποκρίνεται στις ψηλές προσδοκίες που οι δημιουργοί της καλλιέργησαν στο κόσμο με την εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία τους. Πραγματικά θέλω όμως θέλω να δω αυτή τη σειρά να πετυχαίνει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα κλέισει η κάνουλα με τα λεφτά για επένδυση σε τηλεοπτικές σειρές. Οι μετόχοι θα σκέφτονται δύο φορές πριν ανοίξουν τα πορτοφόλια για να τα δώσουν σε παραγωγούς της τηλεόρασης και το προϊόν αναπόφευκτα θα υποφέρει.  Ελπίζουμε ότι οι σεναριογράφοι έχουν τους απαραίτητους άσσους στο μανίκι για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον στα επόμενα επεισόδια.

 House M.D.

Σε προηγούμενο ποστ προέβλεψα ότι το τέλος της σειράς είναι προ των πυλών. Οχι και ιδιαίτερα σπουδαία μαντεψιά μιας και η σειρά βρισκόταν ήδη στην έβδομη της σεζόν, αλλά άμα δεν παινεψεις το σπίτι σου... Σαν άλλος Κάλχας που λέτε είχα γράψει ότι η σειρά «πήδηξε τον καρχαρία» (σοβαρά, δεν πρόκειται να κάτσω να το ξαναεξηγήσω) και σαν άλλος αστρολόγος είχα πέσει εντελώς έξω. Η έβδομη σεζόν ήταν μεν αντάξια των προηγούμενων (με την αναμενόμενη φθορά βεβαίως) αλλά φαίνεται ότι η όγδοη θα είναι το κύκνειο άσμα μιας σειράς που μας έδωσε έναν από τους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες ever. Το πρώτο επεισόδιο της σεζόν «Twenty Vicodin» ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό, τόσο από άποψης πλοκής όσο και από απόψης  εξέλιξης χαρακτήρα. Μην φτάσουμε τώρα στο σημείο να κάνουμε τον άνθρωπο θρήσκο βρε παιδιά!
Η σειρά δείχνει να πνέει τα λοίσθια και μόνο δύο πράγματα μπορούμε να ελπίζουμε. Οτι τα επόμενα επεισόδια θα φέρουν πραγματικές ανατροπές και ότι οι παραγωγοί θα αφήσουν την σειρά να πεθάνει  με αξιοπρέπεια.
Παρόλα ταύτα, ο House εξακολουθεί να είναι House και ακόμα κι ένα μέτριο επεισόδιο του είναι έτη φωτός καλύτερο από άλλες σειρές. Θα δούμε την σειρά μέχρι το τέλος, όσο χάλια κι αν είναι αυτό.


Person of Interest

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου αρέσει ή όχι αυτή η σειρά. Το premise είναι τόσο γελοίο που κάνει την πλοκή του Lost  να μοιάζει με επιστημονικό σύγραμμα. Μια ιδιοφυια στα ηλεκτρονικά δημιουργεί ένα μηχάνημα που συνδέεται με όλες τις κάμερες, τηλέφωνα, κομπιούτερ και email παγκοσμίως και με βάση ένα αλγόριθμο υπολογίζει έαν αυτό το άτομο θα εμπλακεί σε παράνομη ενέργεια στο εγγύς μέλλον. Αλλά επειδή ο όγκος των δεδομένων είναι τόσο μεγάλος. Το μηχάνημα μπορεί να δώσει μόνο τον αριθμό κοινωνικών ασφαλίσεων και τίποτα άλλο! Το άτομο μπορεί να είναι θύτης, θύμα ή απλά μάρτυρας  του εγκλήματος. Πέραν από την γελοιότητα της πλοκής, οι Emmerson και Caviezel είναι πραγματικά φοβεροί, με τον πρώτο όμως  να διατρέχει άμεσα τον κίνδυνο της τυποποίησης  χαρακτήρα ως ανθρωπος  πίσω από τον άνθρωπο, που είναι πίσω από τον άνθρωπο. Ο ρυθμός δεν είναι και άσχημος και τα εφέ πειστικά,  η ιστορία όμως υστερεί σοβαρά. Συν το ότι εκείνος ο εναρκτήριος μονόλογος με το «when your number is up» θυμίζει εντονότατα action series πριν 20 χρόνια. Ο δημιουργός της σειράς άφησε  δυο-τρία plotline ανοικτά, που έχουν να κάνουν με το παρελθόν των δύο πρωταγωνιστών. Αναμένουμε.

1 σχόλιο:

  1. Το πρώτο επεισόδιο House συμφωνώ ήταν απογοητευτικό. Αλλά στο 2ο επανέρχεται ο House we all know and love minus την ομάδα του. Όση κοιλιά και να κάνει you always want more House.
    He will pick up..o Laurie το έχει..πολύ!

    Rania

    p.s. τι το θέλεις το verification?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή