Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αν θα δεις μια ταινία φέτος, δες το "Cloud Atlas"

Δεν υπάρχει καμία αξιοπρέπεια στο παρακαλετό, έτσι δεν θα προσπαθήσω καν να προσποιηθώ ότι αυτό που θα κάνω έχει έστω και ένα ίχνος αυτής. Η συντριπτική πλειοψηφία εξ' υμών πάει σινεμά μια φορά κάθε δύο μήνες, σύμφωνα με τον μέσο όρο. Αυτό που θα ήθελα πάρα πολύ να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε εκείνη την φορά για να πάτε να δείτε την ταινία "Cloud Atlas".




 H ταινία είναι βασισμένη στο υπέροχο ομώνυμο βιβλίο (εννοείται ότι το συστήνω ανεπιφύλακτα) του David Mitchell.
Ορίστε το trailer. Μην φοβηθείς όταν το δεις. Θα εξηγήσω.


Λοιπόν. Εάν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο ή δεν ξανάκουσες για την ταινία, δεν έχεις καταλάβει Χριστό. Μην αγχώνεσαι, είναι απολύτως φυσιολογικό. Το premise της ταινίας έχει ως εξής: Πρόκειται για έξι διαφορετικές ιστορίες, που εξελλίσονται χρονικά η μιά μετά την άλλη και εκτείνονται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι ένα άγνωστο χρονικό σημείο στο μέλλον, όταν ο κόσμος έχει καταστραφεί και έχουμε επιστρέψει στην αγριότητα. Οι έξι ιστορίες συνδέονται με κάποιο τρόπο, τον οποίο ο αναγνώστης ανακαλύπτει στο δεύτερο μισό του βιβλίου. Ενα πανέμορφο λυρικό παραμύθι, γεμάτο μηνύματα, Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ γράψιμο και ερευνημένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αν σας σύγχισε το ότι οι ηθοποιοί που παίζουν στο έργο έχουν περισσότερους από ένα ρόλους, μην ανησυχείτε. Ο κάθε ηθοποιός παίζει τουλάχιστον τρεις ρόλους (κάποιοι έχουν εως και έξι!!) και εντάσσεται στο γενικό θέμα του βιβλίου, που είναι η σύνδεση που έχουν οι ανθρώποι μεταξύ τους.
Γιατί θέλω να το δείτε; Πρώτο, επειδή εάν είναι 50% καλό όσο το βιβλίο θα μιλούμε για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και δέυτερο επειδή δεν είναι χρηματοδοτημένη από κάποιο μεγάλο στούντιο. Η ταινία είναι πόνημα των αδελφιών Wachowski ( Τhe Matrix Trilogy) και αρχικά έβαλαν λεφτά από την τσέπη τους για να αγοράσουν τα δικαιώματα του βιβλίου. Στη συνέχεια μάζεψαν σιγά-σιγά τα χρήματα από διάφορες πηγές και πριν τρεις μήνες έβγαλαν αυτό το trailer, ελπίζοντας ότι θα αρέσει στο κόσμο και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιας εταιρείας διανομής. Δείτε τους εδώ να μιλούν για την προσπάθεια τους.




Πέτυχαν τον σκοπό τους αλλά εδώ έγκειται και ο κυριότερος λόγος που θέλω το έργο να πάει καλά εισπρακτικά. Είναι πολύ απλό. Εάν εκείνοι που έδωσαν λεφτά βγάλουν κέρδος, θα είναι προθυμότεροι να δώσουν λεφτά στον επόμενο που θα έχει μια καλή ιδέα. Η επιτυχία του ανεξάρτητου σινεμά οδηγεί σε βελτίωση του παρεχόμενου προϊόντος, αύξηση του ανταγωνισμού και τελικά σε καλύτερες ταινίες. Τόσο απλό.
Πριν τελειώσω, πρέπει να εκφράσω την ευχαρίστηση μου για το γεγονός ότι ο Larry Wachowski έκανε αλλαγή φύλου (πλέον ονομάζεται Lana) και συμφιλιώθηκε με την φύση της. Υπάρχει ένας εμφανέστατος ρομαντισμός στο trailer και ποντάρω τα γένια μου ότι είναι δουλειά ενός πιο ευαίσθητου ανθρώπου. Hats off Lana, keep up the good work.

Για περισσότερα σχετικά με την ταινία, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το behind the scenes.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου