Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

This week, at the movies!

Ενα γρήγορο review για να μάθετε τι παίζει αυτό το σαββατοκυρίακο στα σινεμά, διανθισμένο με τα σπανίως υψηλού διανοητικού επιπεδου και απύθμενης σοφίας σχόλια μου
The Bad Teacher
Cast:  Cameron Diaz, Justin Timberlake


Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Με εξαίρεση το Hangover (κλικ εδώ για να δείτε την σκηνή με τον Mike Tyson , EPIC!) δεν έχω δει αξιολόγη κωμωδία τα τελευταία χρόνια. Ιδίως μια στη οποία παίζει ο Timberlake. Αλλά αυτό φαίνεται να έχει την πλάκα του. Σίγουρα είναι παντελώς προβλέψιμο αλλά είναι ότι πρέπει για ραντεβουδάκι, απ' αυτές τις ταινίες που μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε να δούμε. Ή τουλάχιστον να υποστούμε χωρίς να θέλουμε να βγάλουμε τα άντερα μας για να τα κάνουμε γραβάτα (σε σένα μιλώ Adam Sandler).


Τι είπαν οι ειδικοί:


To Rotten Tomatoes του έδωσε 45% κριτική.


«Να το δω ρε συ;»

Meh. Αν πας με το μωρό για σινεμά δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά αν πας με αντροπαρέα δεν προσφέρεται


Bonus Material: 

Να μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε την καρίερα του ο Justin
«Αν θα μείνω στο τραγούδι; Τι λέτε ρε;! ΤΟΝ ΠΟΥΛΛΟ! ΤΟΝ ΠΟΥΛΛΟ!»
Bye bye Justin


The Green Lantern
Cast: Ryan Reynolds, Blake Lively


Fact: Μόνο ο Jon Favraeu και ο Christofer Nolan επιτρέπεται να γυρίζουν ταινίες για σουπερ ήρωες. Οι υπόλοιποι πρέπει να πιάσουν τις κουκλίτσες της Mattel και να πάνε για παιχνίδι. Η ιστορία του Green Lantern (κατά κόσμον Hal Jordan) είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Μετριότατο σενάριο, εξυπνακίστικοι και πομπώδεις διάλογοι και μια ταινία με ηθικοπλαστικά μηνύματα που εύκολα μπορέι να αναπαράξει το πίσω μέρος του ημερολογίου (εκείνο με τις κολλούδες που έφκαλες τζαι είσεν πίσω συμβουλές και ποηματάκια). Οι φαν θα ενθουσιαστούν, οι λάτρεις των εφέ θα μείνουν με την γλώσσα κρεμασμένη αλλά μέχρι εκεί. Η επιμονή τους να το κρατήσουν «καθαρό» για να έχει rating PG-13 (να χτυπήσουν δηλαδή το εφηβικό κοινό στις ΗΠΑ) είναι σχεδόν εγγύηση ότι το έργο δεν προσφέρεται για τον μέσο σινεφιλ άνω των 25.

Τι έιπαν οι ειδικοί: 


Το Rotten Tomatoes το έθαψε με 27% αν και το κοινό του έδωσε 53%.

«Να πάω να το δω ρε συ;»


Αν είσαι φαν οπωσδήποτε αλλά μην περιμένεις πολλά. Αν είσαι με γυναίκα μην κάνεις την βλακεία να το εισηγηθείς, αλλιώς θα ακους την μουρμούρα την δικιά της (και με το δίκιο της ρε χλειμίτζουρα) συν τα όσα ακατάληπτα λέει ο Ryan Reynolds.

Bonus material :


O Ryan Reynolds στο Comic Con να απαγγέλει τον όρκο του Green Lantern. Τουλάχιστον ο άνθρωπος ξέρει πως να πουλά το προϊόν του
Harry Potter and the Deathly Hallows (Part 2)Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph FiennesΗ επική κατάληξη μιας μάχης που περιμέναμε εδώ και 11 χρόνια! Ο Harry και οι φίλοι του είναι εντελώς αποκομμένοι από τον κόσμο, κυνηγημένοι από τον Voldemort και τα τσιράκια που ανέλαβαν τα ηνία της μαγικής κοινότητας και απειλούν ανοιχτά τους θνητούς με αφανισμό. Μόνο ένας θα επιβιώσει και ο απόγονος του Slytherin ψάχνει ένα ραβδί που θα τον κάνει ανίκητο ενώ ο Harry προσπαθεί εναγωνίως να καταστρέψει τα αντικείμενα που ο αντίπαλος του έκρυψε κομμάτια της ψυχής του για να μείνει αθάνατος.

Ποιός θα νικήσει;

Τι ρόλο παίζει τελικά ο Snape;

Ποιό είναι το μυστικό που ο Dumbledore δεν είπε ποτέ στον Harry;

Ολα αυτά θα απαντηθούν στο τελευταίο μέρος μιας σειρά που ολοκληρώνεται με μια ταινία που είναι fuckin awesome epicness! Εγγυημένα καλή πλοκή, καράγαματα εφέ και πολύ άνετο 3D.

Τι είπαν οι ειδικοί;


Το Rotten Tomatoes έδωσε 97%


«Να πάω να το δω ρε συ;»


Και ρωτάς ρε μαλάκα;! ΒΕΒΑΙΩΣ! Ακόμα δεν το είδες δηλαδή;!;


Bonus Material


Συνέντευξη με τον πιθανότατα ημίθεο Alan Rickman όπου μιλά για τον Severus Snape, ίσως τον καλύτερο «κακό» χαρακτήρα που υπήρξε ποτέ. Trivia: Ο Rickman ήταν από τους λίγους ανθρώπους που ήξερε τι θα γίνει στο τέλος του Harry Potter. Η Rowling εκμυστηριεύτηκε στον ηθοποιό για το τι θα γινόταν  με τον  χαρακτήρα στο βιβλίο, για να ξέρει πως θα αποδώσει τον ρόλο.


From Prada to Nada

Cast: Camilla Belle, Alexa Vega,


Μετά τις all black cast κωμωδίες, εδώ έχουμε μια all latin cast κωμωδία (εδώ ο Spiderman μας βγήκε μισός αφροαμερικάνος και μισός λατίνος το Hollywood θα έμενε πίσω;). Ενα καθαρά chick flick (να μου επιτρέψετε να πω και εφηβικό chick flick) με την κλασσική συνταγή του «ψάρι-έξω-από-τα-νερά-του». Τίποτα που δεν έχετε ξαναδεί και τίποτα που δεν μπορείτε να καταλάβετε από τα πρώτα πέντε λεπτά. 


Tι είπαν οι ειδικοί


Το Rotten Tomatoes το έσπασε σαν pinata


«Να πάω να το δω ρε συ;»


Τώρα τι να σου πω; Φαντάζομαι έχει το κοινό του, αν και ο yours truly οπως και δη ποτε δεν εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία. Κάποιες γυναίκες μπορεί να γουστάρουν μια τέτοια ανάλαφρη ταινία αλλά πραγματικά δεν είναι κάτι που εισηγούμαι να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα. 


Bonus Material
Η ταινία είναι βασισμένη πάνω στο "Sense and Sensibility" της Jane Austen (πάντα μπορούμε να βασιζόμαστε στο Hollywood για να ξεσκίσει τα κλασσικά). Οποταν φαντάζομαι η Jane Austen θα ήταν κάπως έτσι σήμερα

"I be writtin da booke esse! Da booke is da pimp! Soy una nina Mexicana, comprende?"
Rise of the planet of the Apes


Cast: James Franco, Andy Serkis (ναι, ο πίθηκος)
Κοιτάξτε. Τουλάχιστον είναι καλύτερο από αυτή την ανεκδιήγητη παπαριά που μας σέρβιρε απλόχερα ο Tim Burton το 2001. Πέραν αυτού, έχουμε τα εύκολα μυνήματα που επαναλαμβάνουν σαν μάντρα όλοι οι ακραίοι οικολόγοι (πειράματα σε ζώα, κακό, πειράζω την Φυση, κακό , ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΛ ΓΚΟΡ) και την εξήγηση του πως οι πίθηκοι έγιναν από εκθέματα σε ζωολογικούς κήπους, οι κύριοι της Γης. 


Τι είπαν οι ειδικοί: 


Το Rotten Tomatoes μάλλον επένδυσε στο γεγονός ότι θα υπάρξουν συνέχειες δίνοντας του 83%.
«Να πάω να το δω ρε συ;»


Θριλεράκι επιστημονικής φαντασίας με καλά εφέ και τουλάχιστον καλή πλοκή. Δεν είναι και άσχημη ιδεά για μια βραδιά έξω, αν και προσωπικά μάλλον θα το αποφύγω. Από την άλλη, γορίλλες να διαλύουν την Νέα Υόρκη; FUCK YEAH!
Bonus Material


Ενας λόγος για να δείτε το έργο είναι ο απίστευτος Andy Serkis. Ο Serkis είναι ο διασημότερος ηθοποιός του κόσμου, που το πρόσωπο του δεν παρουσιάστηκε επί οθόνης ούτε μισό δευτερόλεπτο. Οταν ο Peter Jackson γύρισε το Lord of the Rings, είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει συμβατικά CGI (computer generated image) για να δημιουργήσει το Gollum ή να δοκιμάσει μια καινούργια τεχνολογία που ονομαζόταν motion capture . Πήγε με την δεύτερη λύση και προσέλαβε τον σχετικά άγνωστο Andy Serkis για τον ρόλο. Βασικά έκαναν το εξής. Ο Serkis θα φορούσε ένα κοστούμι με εκατοντάδες μκροπομπούς οι οποίοι θα κατέγραφαν την κάθε του κίνηση. Στη συνέχεια, οι εφετζήδες έπαιρναν τις κινήσεις και τις «έντυναν» με οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα ήθελαν. Ο Serkis έπαιξε το Gollum στα τρία LotR, τον King Kong στο "King Kong" και τον Ceasar στο "Rise of the planet of the apes". O Jackson ήταν τόσο ενθoυσιασμένος από την ηθοποιία του Serkis που έκανε καμπάνια για να συμπεριληφθεί το όνομα του ηθοποιού στη λίστα με τους υποψήφιους για Οσκαρ καλύτερου β Ανδρικού ρόλου. Η Ακαδημία αρνήθηκε γιατί αν και ο Serkis είχε τον απαραίτητο αριθμό ομιλίας στο έργο, δεν παρουσιαζόταν αυτοπροσώπως ποτέ. Ριξτε μια ματιά πιο κάτω για να καταλάβετε πως λειτουργεί αυτή η τεχνολογία


The Zookeeper


Cast: Kevin James, Sylvester κάποτε-ήμουν-ο-Ράμπο Stalone και ο Adam ψόφο-να-φκάλει-ψόφο Sandler


Με δύο λόγια, είναι το "Night at the Museum" σε ζωολογικό κήπο. Αν σας αρέσει να βλέπετε τον Kevin James να τρώει ξύλο και να τραυματίζεται με όλους τους πιθανούς τρόπους, look no futher! Αν από την άλλη σας εκνευρίζουν οι αμερικάνικες κωμωδίες, για όνομα του Αλ Πατσίνο, μείνετε μακριά.


Τι ειπαν οι ειδικοί


Καλύτερα να πάτε στον actual ζωολογικό κήπο


«Να πάω να το δω ρε συ;»


Ελλείψη καλύτερης λύσης για παρεϊστικη ταινία, κάτι είναι κι αυτό. Προσωπικά δεν είναι δική μου επιλογή μιας και 1) σταμάτησα να γελώ με ζώα που μιλούν μόλις χτύπησα τα 5  2) τα καμώματα του Kevin James με αφήνουν παγερά αδιάφορο και 3) αντιπαθώ τον Adam Sandler!
Bonus Material

Γιατί δεν επισκέπτεσαι τα όνειρα του Sandler ρε Freddy?
Larry Crowne


Cast: Tom Hanks, Julia Roberts
Κλασσικότατη rom/com με δύο αταίριαστους χαρακτήρες που αναζητούν κάτι στη ζωή τους και το βρίσκουν ο ένας στον άλλο. Βαρεθήκαμε να το βλέπουμε. Ο Larry είναι ο μεσήλικας που δεν πήγε ποτέ του κολλέγιο και αποφασίζει να αλλάξει την ζωή του και η Roberts  η βαριεστημένη καθηγήτρια που η ζωή της έχει τελματώσει


Τι είπαν οι ειδικοί


Απροβίβαστο βάζει το Rotten Tomatoes με 35%


«Να πάω να το δω ρε συ;»


Κοίτα, έχει Tom Hanks και Julia Roberts πoυ είναι τρισμέγιστες ηθοποιάρες. On the other hand υπάρχει ένας εξαιρετικά καλός λόγος γιατί να μην πας να το δεις και ονομάζεται Nia Vardalos, η οποία συνυπογράφει το σενάριο. Η παρουσία της χειρότερής συμπρωταγωνίστριας που είχε ποτέ ο Γεωργούλης σε οποιαδήποτε ταινία σχεδόν εγγυάται ότι δεν βλέπεται. Σοβαρά, η Nia Vardalos είναι για τις ταινίες ότι τα παγόβουνα είναι για τον Τιτανικό. 


Bonus Material
Αμα θέλετε ελληνοαμερικάνα ηθοποιό, αυτή γουστάρουμε

Melina Kanakaredes και τα μυαλά στους ντολμάδες